Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Β. Παππάς: Ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τον ΦΠΑ

ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΙ "ΕΛΠΙΔΕΣ" ΤΗΣ ΠΕΔ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 27/03/2018 - 14:42

Δεν αποθαρρύνονται από το σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. οι επαγγελματίες αλλά και οι αιρετοί της Χίου, εκτιμώντας ότι ακόμη η κατάσταση είναι ανατρέψιμη.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Βασίλης Παππάς, που συγκάλεσε σύσκεψη φορέων στο επιμελητήριο, το απόγευμα της Δευτέρας.

«Έχουμε ακόμη ελπίδες να το παλέψουμε προτάσσοντας την νησιωτικότητα και με δεδομένο ότι η Ε.Ε. δεν έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή δεν εντάσσεται στα λεγόμενα προαπαιτούμενα ενός μνημονίου», αναφέρει ο Βασίλης Παππάς, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη δυσπιστία και στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, μέτρο που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως αντισταθμιστικό .

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά και η χάραξη κοινής γραμμής διεκδίκησης με τα άλλα νησιά, την Λέσβο και την Σάμο, έτσι ώστε κάθε κινητοποίηση να έχει παναιγιακό χαρακτήρα, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο Χίου, το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό Σύλλογο και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, που τόνισε τις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

«Έχουμε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό  κοινοβούλιο με βασικό μας επιχείρημα το ότι υπάρχει μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ και σε άλλα νησιά της Ε.Ε., αντισταθμίζοντας έτσι τις αρνητικές συνέπειες της νησιωτικότητας», αναφέρει ο δήμαρχος Χίου, συμπληρώνοντας ότι «δεν είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά πιστεύουμε ότι κάθε  «αντισταθμιστικό» μέτρο πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί πιλοτικά και μετά να ισχύσει».

ehoyme_prosfygei_sto_eyropaiko_koinovoylio_gia_ton_fpa

Σχετικά Άρθρα

Ημερήσιο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα
Παρ, 25/05/2018 - 17:25
Παιχνίδι παντού

Το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά, από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2018, καθημερινές 8.00-14.00.

Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4 έως 17 ετών αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, γυμνάζουν το σώμα τους και καλλιεργούν την προσωπικότητά τους.

Καλοκαίρι σημαίνει παιχνίδι!

Στον σύγχρονο, ασφαλή και πολύ οικείο για τα παιδιά, χώρο του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, οι μικροί μας φίλοι θα συμμετάσχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων, με παιχνίδια, δράση, και εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους.

-Ομαδικές δραστηριότητες

- Θεατρικά παιχνίδια

-Ζωγραφική και κατασκευές

-Δημιουργική απασχόληση

Τα προγράμματα βασίζονται στα αναπτυξιακά στάδια του κάθε παιδιού με 3 ομάδες (4-6ετών, 7-12 ετών, 13-17 ετών) και υλοποιούνται αποκλειστικά από έμπειρους θεραπευτές με στόχο :

- την ψυχαγωγία

-την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεπίδρασης

- την ενίσχυση γνωστικών δεξιοτήτων

-την διαχείριση συμπεριφορών σε φυσικές συνθήκες

-την ανάπτυξη δεξιοτήτων καθημερινής ζωής

-την βελτίωση της αδρής – λεπτής κινητικότητας

Περνάμε χαρούμενα και δημιουργικά τις καλοκαιρινές διακοπές!

Έκπτωση 20% σε αδέρφια. Ελάχιστη διάρκεια συμμετοχής 2 εβδομάδες. Ανώτατος αριθμός συμμετοχών: 25 παιδιά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Πληροφορίες: Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30, τηλ.: 2271 0 20000 (εσωτ. 1)