Χίος, Σάββατο 23 Ιουνίου

Βραβείο του Δρ. Νικολάου Γ. Μαμά σε διεθνή οφθαλμολογικό διαγωνισμό

Τετ, 13/06/2018 - 16:56
Βράβευση του Νίκου Μαμά

Ο συμπατριώτης μας, χειρουργός οφθαλμίατρος, Δρ. Νίκος Γ. Μαμάς βραβεύτηκε σε διεθνή οφθαλμολογικό διαγωνισμό με αντικείμενο τις χειρουργικές παθήσεις κερατοειδούς.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οφθαλμίατροι από 38 χώρες από Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία.

Την εργασία του, που ως αντικείμενο έχει την τεκτονική αποκατάσταση διατρήσεων κερατοειδούς παρουσίασε ο κος Μαμάς στο παγκόσμιο συνέδριο οφθαλμολογίας ARVO 2018, που διενεργήθηκε το Μάιο στη Χονολουλού των Η.Π.Α., όπου και του απονεμήθηκε το δεύτερο βραβείο.

Ο κος Μαμάς μετά την ολοκλήρωση των σπουδών ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία σε κορυφαία πανεπιστημιακή κλινική της Γερμανίας, της οποίας αναγορεύτηκε διδάκτωρ το 2016. Τα τελευταία 2 έτη εργάζεται στο νοσοκομείο 'Γ. Γεννηματάς’ στην Αθήνα, όπου και συνεχίζει το επιστημονικό του έργο.

Παρ, 22/06/2018 - 22:14
Ορμος του Λω

Αλλος ένας θάνατος την ώρα της κολύμβησης σημειώνεται στο νησί μας. Αφορά την 76χρονη Ελληνίδα Σ. Μ. που στις 2.00 μ.μ. ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την θαλάσσια περιοχή του Ορμου του Λω. Παρά τις προσπάθειες παριστάμενου Οδοντίατρου, αλλά και του εκμισθωτή του Κυλικείου του Ορμου, που προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, στο Νοσοκομείο που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, βεβαιώθηκε ο θάνατος της, τα ακριβή αίτια τα οποία θα εξακριβωθούν μετά την διενέργεια σχετικής νεκροψίας.