Ξεκίνησε ο Ρουκετοπόλεμος με… παρέλαση

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 07/04/2018 - 19:46
Η παρέλαση των Ρουκετατζήδων

Με μπροστάρη τον Βρονταδούση Αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή, Πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, τον Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού κ.α. εκατοντάδες Βρονταδούσοι συγκεντρώθηκαν πριν από λίγο στο Πετροκάραβο και με τις σημαίες επικεφαλής ξεκίνησαν την καθιερωμένη παρέλαση τους προς τις δύο Εκκλησίες της Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου.

Χαρακτηριστικό του παμπάλαιου εθίμου είναι ότι οι Ρουκετατζήδες ξεκινούν μαζί αδελφωμένοι, χωρίζουν στην διασταύρωση της ΠΕΚΕΒ, παίρνουν θέσεις στα προκαθορισμένα σημεία ρίψης και βρίσκονται ξανά αδελφωμένοι μετά τον Ρουκετοπόλεμο, να τσουγκρίσουν τα κόκκινα αυγά τους, να ευχηθούν Χριστός Ανέστη και του χρόνου να είναι όλοι καλά να το επαναλάβουν.

Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά του εθίμου, τόνισε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, σημειώνοντας ότι χωρίς κόπο φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα, που βάζει το έθιμο στις σωστές του διαστάσεις αυτές του μέτρου.

Σημειώνεται ότι με φροντίδα του επιμελητηρίου και της Ομάδας Ομικρον ο Ρουκετοπόλεμος θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω της ιστοσελίδας μας.

ligo_prin_ton_royketopolemo_toy_2018

Η παρέλαση των Ρουκετατζήδων

Σχετικά Άρθρα