Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 30/10/2017 - 12:11
Ελισσάβετ Περράκη, Αγγελική Κοφάρη

Στο Δημοτικό Κιόσκι, στην Πλατεία Ηρώων Προσκόπων Μικρασίας, βρήκε στέγη το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χίου, που ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Οπως μας είπαν η Ελισσάβετ Περράκη Συντινίστρια της συγκεκριμένης δομής και η Αγγελική Κοψάρη Φαρμακοποιός, ο Δήμος, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χίου» προχώρησε στην σύσταση του Κοινωνικού φαρμακείου, με σκοπό να παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες των μόνιμα διαμενόντων(ανασφάλιστοι, ασφαλισμένοι που απειλούνται ή βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας).
Τα Φάρμακα προέρχονται από προσφορές πολιτών και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων. Η χορήγηση των φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο θα γίνεται κατόπιν υπόδειξης ιατρικής συνταγής/ιατρική γνωμάτευση.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, για την ομαλή λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου αναγκαίες είναι οι των πολιτών σε ΦΑΡΜΑΚΑ και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ που δεν χρειάζονται και δεν έχουν λήξει .

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα