Ροή Ειδήσεων:
 • 08:45 Εκδήλωση για τα ελευθέρια των νησιών, διοργανώνει η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής και στην οποία συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Σωματείων Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, Λήμνιακών Συλλόγων Αθήνας, οι Αδελφότητες Σαμίων, Ικαρίας, Ψαριανών καθώς και οι Σύλλογοι Οινουσσών και Αγιοευστρατίων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» που βρίσκεται επί της οδού Τιμοκρέοντος 6 Α , Νέος Κόσμος (όπισθεν Αγίου Σώστη).
 • 06:27 Το Σάββατο και την Κυριακή στη Χίο αναμένεται λιγοστή ηλιοφάνεια με αρκετή συννεφιά και διαστήματα βροχής.Οι άνεμοι θα πνέουν Ν/Α-Ν,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18οC.
 • 23:53 Η ΕΠΣ Χίου ακολουθώντας την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανακοινώνει ότι σε όλους τους αγώνες των Πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο 18-19/11/2017 θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στην Αττική.
 • 21:22 Ελάχιστα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή νεροποντή αν εξαιρέσει κανείς την έτσι κι' αλλιώς τραγική κατάσταση στους σκηνίτες της ΒΙΑΛ. Δημιουργήθηκαν μόνο μερικά προβλήματα σε φρεάτια, που απεκατέστησε αμέσως η ΔΕΥΑΧ και σε ένα υπόγειο σπίτι στον Αφανή ναύτη του Βροντάδου, που έγινε άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική.
 • 20:40 1300 ευρώ μηνιαίως από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου θα ενοικιάσει ο Δήμος το... ταλαιπωρημένο κυρίως από την γραφειοκρατία κτίριο της Δασκαλόπετρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς. Την απόφαση πήρε η οικονομική Επιτροπή, υιοθετώντας πρόταση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, που πρότεινε παράλληλα να διεξαχθεί Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να ενταχθεί ως ένα ενιαίο σύνολο στον πολιτιστικό, ιστορικό ιστό της περιοχής.
 • 18:13 Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών. Αντίστοιχη τελετή θα γίνει στην Ακαδημία Μηχανικών την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 12.00 μ.
 • 16:22 Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ για το 2018, το τεχνικό πρόγραμμα έργων της επόμενης χρονιάς, ο προϋπολογισμός του Ομηρείου, η παραχώρηση ακινήτων από το Δήμο στη Μονομετοχική, το έργο της επέκτασης της οδού Χρήστου, αλλά και η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Φραγκοβουνίου, είναι μερικά από τα 32 συνολικά θέματα που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.
 • 15:53 Στα πλαίσια του δεύτερου μέρους του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο Σολίστ διεθνούς φήμης από την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική, θα συμπράξουν σε έργα Bach, Britten, Mozart, Beethoven, Messiaen, Xenaki και Κωνσταντινίδη - Συμμετέχει και η ηθοποιός Αυγουστίνα Λυκουρίνα (ελεύθερη είσοδος). Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη «Κοραής» ο Αργεντίνος κιθαρίστας Sebastian Pecznik, θα παρουσιάσει έργα Astor Piazzolla και Sebastian Pecznik διασκευασμένα για κιθάρα, όμποε και βιολί (με ελεύθερη είσοδο). Το Σάββατο, στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, στο Ομήρειο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 9 μ.μ. με την The Underground Youth Orchestra και με συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου.
 • 14:42 Ποσότητα πορτοκαλιών και μανταρινιών θα διανείμει ο Δήμος Χίου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από τη Δευτέρα 20/11 και έως την Παρασκευή 24/11/2017 (εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα τα προϊόντα). Δικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικής κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και όλοι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ . Πληροφορίες, τηλ.: 2271043643 & 2271350054
 • 12:01 Το Σωματείο Αρτοποιών Χίου θα συμμετέχει στην παναιγιακή κινητοποίηση για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και οι φούρνοι και τα πρατήρια άρτου θα παραμείνουν κλειστά. Οι καταναλωτές θα πρέπει την Τρίτη να προμηθευτούν ψωμί για δύο ημέρες.
 • 06:19 Στις εκλογές που έγιναν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. επανεξελέγη ο εφημέριος της Καλλιμασιάς πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 18 Νοε 2017 - 08:53

alithia

Σάββατο, 18 Νοέμβριος, 2017 - 14:07

Κοινωνία

Φτηνά την βγάλαμε με την βραδινή μπόρα

17 Νοε 2017 - 21:25

Φτηνά την βγάλαμε. Προς το παρόν αν εξαιρέσει κανείς την έτσι κι' αλλιώς τραγική κατάσταση στους σκηνίτες της ΒΙΑΛ, η βραδινή μπόρα μας προσπέρασε δημιουργώντας μόνο μερικά προβλήματα σε φρεάτια, που απεκατέστησε αμέσως η ΔΕΥΑΧ και σε ένα υπόγειο σπίτι στον Αφανή ναύτη του Βροντάδου, που έγινε άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική.

«Ο Αλέξανδρος Παναγούλης και η δειλία μας»

17 Νοε 2017 - 14:45

«Αλέξανδρε Παναγούλη! Σήμερα όσο ποτέ έχουμε ανάγκη την παρουσία σου.

 Να κατέβεις από τον Όλυμπο της θυσίας σου ή να ανέβεις από τα έγκατα της γης, ανασηκώνοντας την πλάκα σου ως σύγχρονος Διγενής,για να βρεις τον τρόπο να ανατινάξεις συνειδησιακά την δικτατορία του κέρδους, τη δικτατορία της οθόνης και την αυτόδικτατορία της δειλίας μας! Της δειλίας, ακόμη και απέναντι στη σημερινή βροχούλα…».

Διανομή πορτοκαλιών και μανταρινιών... Βορείου Ελλάδος από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

17 Νοε 2017 - 14:34

Ποσότητα πορτοκαλιών και μανταρινιών θα διανείμει ο Δήμος Χίου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από τη  Δευτέρα 20/11 και έως την Παρασκευή 24/11/2017 (εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα τα προϊόντα).

Στο Δ.Σ. πάντα του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου

16 Νοε 2017 - 19:37

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 συνήλθε σε συνεδρίαση το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Νοεμβρίου 2017 με τριετή θητεία, κατόπιν προσκλήσεως του λαβόντος περισσοτέρους ψήφους π. Γεωργίου Βαμβακίδη, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Αφού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το Καταστατικό διαδικασία τα εννέα τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

Δωρεά της οικογένειας Αυγουστή στο Νοσοκομείο Χίου

16 Νοε 2017 - 14:45

Στη μνήμη του Ιωάννη Ν. Αυγουστή, τα τέκνα του (Αργυρώ, Στέλλα, Νίκος και Αγγελική Αυγουστή), δώρισαν δύο ξύλινες παλαιές βιβλιοθήκες και πολλά Ιατροφιλοσοφικά, Λογοτεχνικά, Ιατρικά βιβλία και περιοδικά στο Νοσοκομείο Χίου, το οποίο με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί τη δωρεά και εκφράζει τις ευχαριστίες του.

Από Σάββατο βράδυ, αγριεύει ο καιρός και στη Χίο

16 Νοε 2017 - 11:22

Από το Σάββατο το βράδυ σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες από την  Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η Χίος θα βρεθεί στο «μάτι» της κακοκαιρίας, με πρόβλεψη για βροχές και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά, όπως ενημερώνει η Περιφερειακή Ενότητα,οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Τέταρτη (15-11-2017)

Εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

16 Νοε 2017 - 10:15

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, ημέρα εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου, που πανελλαδικά είναι και ημέρα εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, στη Χίο θα τελεστεί στις 10.15 π.μ. δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ενώ θα εκφωνηθεί επίκαιρη ομιλία από τον Αντισυνταγματάρχη Πεζικού, Νικόλαο Σκουρέλο.

Θα ακολουθήσει στις 11 π.μ.τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων, στο Ηρώο Πεσόντων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει στις 8 π.μ. επίσημη έπαρση της σημαίας και επίσημη υποστολή της  στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου), με συμμετοχή στρατιωτικών τμημάτων.

Σήμερα στον Ανακριτή ο 47χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

16 Νοε 2017 - 09:22

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί στον Ανακριτή ο 47χρονος που συνελήφθη προχθές, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, κατά την διάρκεια πώλησης σε 30χρονο ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης είκοσι γραμμαρίων , έναντι του ποσού των εκατό ευρώ. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν μεταξύ άλλων, 51 γράμμαρια κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας κι ένα αεροβόλο πιστόλι.

Ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

110 πρόσφυγες - μετανάστες σε Αγία Ελένη και Γρίδια

16 Νοε 2017 - 09:19

110 πρόσφυγες και μετανάστες είναι ο σημερινός πρωινός απολογισμός για το Λιμεναρχείο Χίου. Μετά τις 6 το πρωί έγιναν δύο επιχειρήσεις διάσωσης, η μια 55 ατόμων που επέβαιναν σε λέμβο, από το πλήρωμα του σκάφους 611 του Λιμενικου, στην Αγία Ελένη και η άλλη στη θαλάσσια περιοχή των Γριδίων, πάλι 55 ατόμων, με τη συνδρομή του Ρουμάνικου σκάφους της Frontex.

Μεταφέρθηκαν αρχικά στο Λιμεναρχείο και ακολουθείται η συνήθης διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης.

Τιμή σε μια εκπομπή Πατριδογνωσίας

16 Νοε 2017 - 06:17

Στις ομορφιές των χωριών της Χίου ταξίδεψε τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου, το αφιέρωμα του Φιλοτεχνικού Ομίλου στην εκπομπή «Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα» της ΑΛΗΘΕΙΑ TV.

Μέσα σε ένα ωριαίο αφιέρωμα συμπυκνώθηκαν 272 εκπομπές καταγραφής εικόνων, ανθρώπων και συναισθημάτων που ο Γιάννης Τζούμας και οι συντελεστές της εκπομπής μοιράστηκαν με το κοινό.

Σελίδες

Subscribe to RSS - Κοινωνία