Χίος, Σάββατο 21 Ιουλίου

Δέκα τρόποι να ταξιδέψετε στον κόσμο με τον πιο οικονομικό τρόπο

Δείτε πώς μπορείτε να συνεχίσετε τα αγαπημένα σας ταξίδια με το χαμηλότερο δυνατό κόστος
Δευ, 24/07/2017 - 03:00

 

Κάντε έξυπνη αναζήτηση για φθηνά αεροπορικά
Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι να πετύχετε φθηνότερα αεροπορικά, που ίσως να μην είχατε ανακαλύψει μέχρι τώρα. Καταρχάς, κάντε μια αναζήτηση για ταξίδια οπουδήποτε στον κόσμο και καταλήξτε στα πιο οικονομικά. Επίσης, μπορείτε να ψάξετε τα φθηνότερα αεροπορικά μέσα στον μήνα που θέλετε να ταξιδέψετε, αν έχετε περιθώριο ελαστικότητας στο ταξίδι σας κι όχι να κλείσετε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αν δεν είναι οικονομικές. Σημαντικό είναι, επίσης, να ψάχνετε ανά χώρα κι όχι ανά πόλη, βάζοντας το αεροδρόμιο αναχώρησης, ημερομηνίες αναχώρησης και τη χώρα, ώστε να βρείτε τον πιο οικονομικό προορισμό. Τέλος, αξιοποιήστε την ειδοποίηση μέσω email και αφήστε τα διάφορα ταξιδιωτικά site να σας στέλνουν τις προσφορές που προκύπτουν στο mail σας, σε προορισμούς που σας ενδιαφέρουν και να σας ενημερώνουν πότε το κόστος μιας συγκεκριμένης πτήσης έχει πέσει.

Νοικιάστε ποδήλατο
Είναι πιο φθηνό από ταξί, θα δείτε την πόλη που επισκεπτεστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ταυτόχρονα θα ασκηθείτε. Το ποδήλατο μπορεί, επίσης, να σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε ξεναγήσεις και με άλλους τουρίστες μαζί με ποδήλατα και αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, κάντε κλικ στο Cycle Tours Global για να δείτε πώς μπορείτε να συνδυάσετε ποδήλατο και ταξίδι.

Πείτε «ναι» στα hostel
Είναι πιο cool από τα ξενοδοχεία, πολύ πιο οικονομικά και αν ψάξετε σωστά, μπορείτε να βρείτε ασφαλή και καθαρά hostel, φιλικά προς τους ταξιδιώτες κάθε ηλικίας κι όχι μόνο τους φοιτητές. Σε κάποια μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα χάρη στο δωρεάν πρωινό που μπορεί να προσφέρουν και να κάνετε γνωριμίες. Η αλήθεια είναι ότι αν το κόστος διαμονής σας κάνει να χάνετε ταξίδια, τα hostel είναι η λύση, με λίγο καλό ψάξιμο.

Νοικιάστε το σπίτι σας όσο λείπετε
Αν σχεδιάζετε ταξίδι ζωής, που θα διαρκέσει αρκετά, αλλά ακόμη κι αν λείψετε μια εβδομάδα, μπορείτε να νοικιάσετε το σπίτι σας μέσα από πλατφόρμες όπως η Airbnb, ούτως ώστε να βγάλετε τα χρήματα (ή έστω ένα μέρος αυττών) που θα ξοδέψετε στο ταξίδι σας.

Πηγή: clickatlife

Φάτε και πιείτε σαν ντόπιος
Εκτός του ότι η τακτική αυτή θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα, θα σας βάλει καλύτερα στην κουλτούρα του τόπου που επισκέπτεστε. Οι ντόπιοι ξέρουν τα «κρυμμένα» και οικονομικά στέκια, απέχουν από τα εστιατόρια πολυτελείας και τα τουριστικά μαγαζιά και αν ζητήσετε πληροφορίες στο hostel που θα μείνετε ή κριτικές στο διαδίκτυο, θα βγείτε κερδισμένοι. Αξιοποιήστε και ενδεχόμενες γνωριμίες για φιλικά γεύματα στο σπίτι, ώστε να μπείτε ακόμη πιο βαθιά στη γαστρονομική κουλτούρα, χωρίς κόστος.

Γίνετε πιο διαλλακτικοί
Επειδή το ζητούμενο εν προκειμένω είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός, κάντε επιλογές προορισμών που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και είναι πιο οικονομικές. Περάστε π.χ. το καλοκαίρι σας στο Ρέικιαβικ αν το κόστος βγαίνει στο μισό από τις διακοπές σε κάποιο τροπικό μέρος και επιλέξτε πτήσεις με περισσότερες στάσεις και αλλαγες, σε λιγότερο δημοφιλείς ώρες της ημέρας, αν πρόκειται να μην επιβαρύνουν το ίδιο το πορτοφόλι σας.

Δουλέψτε στις διακοπές σας
Αν και πρόκειται για δύο έννοιες ασύμβατες, αν θέλετε πραγματικά να γυρίσετε τον κόσμο και τα ταξίδια σας να μην είναι τα κλασικά, τουριστικά της μίας εβδομάδας, δοκιμάστε να βάλετε και την εργασία σε ένα κομμάτι των διακοπών σας ή να κάνετε εθελοντισμό, όπου και μπορείτε να προσφέρετε σε κάποια τοπική κοινότητα και να μείνετε μαζί με άλλους εθελοντές δωρεάν σε κατασκηνώσεις, σχολεία και άλλες δομές. Κάντε κλικ στην ΕΛΙΞ για να δείτε τι επιλογές εθελοντισμού έχετε σε όλο τον κόσμο.

Ψάξτε τις δωρεάν παροχές
Σε περίπτωση που έχετε καταλήξει σε προορισμό, τότε ψάξτε για προσφορές που μπορεί να σας παρέχει το μέρος που πρόκειται να επισκεφτείτε. Μπορεί π.χ. να σας παρέχονται δωρεάν ξεναγήσεις από ντόπιους με αντάλλαγμα κάποιο μικρό αντίτιμο, δίνοντάς σας την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη. Κάντε κλικ στο Freetour για να βρείτε δωρεάν ξεναγήσεις σε όλο τον κόσμο.

Πακετάρετε σωστά τα πράγματά σας για να μειώσετε τα έξοδα βαλίτσας
Μάθετε το κόστος που έχει κάθε αεροπορική αναλόγως με το βάρος βαλίτσας και πακετάρετε τηρώντας τα όρια, ώστε να μην έχετε έξτρα κόστος αποσκευών. Οι low-cost εταιρίες, για παράδειγμα, συνήθως επιτρέπουν μια χειραποσκευή που δεν υπερβαίνει τα 10 κιλά και μια τσάντα. Αξιοποιήστε τα!

Κάντε καλή έρευνα
Τελευταία, αλλά πιο σημαντική συμβουλή είναι να κάνετε μια καλή έρευνα στο μέρος που θα θέλατε να επισκεφτείτε, να ψάξετε τιμές, κόστος ζωής, συμβουλές ντόπιων, την καλύτερη εποχή να το επισκεφτείτε κ.ο.κ.

 

Σχετικά άρθρα