Φρέσκα φασολάκια: γιατί πρέπει να τα βάλετε στη διατροφή σας

Δευ, 28/08/2017 - 15:19

Αν δεν σας αρέσουν στη λαδερή τους μορφή, μπορείτε να τα προσθέσετε στις σαλάτες σας, σαν συνοδευτικό στο κρέας σας, να τα ψήσετε, να τα βράσετε, να τα κάνετε πουρέ… Οι επιλογές είναι πολλές, αρκεί να τα βάλετε στη διατροφή σας για να λάβετε τα πολλαπλά οφέλη τους.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες χαρίζοντάς μας το 13% των φυτικών ινών που χρειαζόμαστε καθημερινά σε ποσότητα 100 γραμμαρίων, αποδίδουν μόλις 30 θερμίδες και ταυτόχρονα έχουν μια καλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, φτάνοντας σχεδόν το 1/3 της ποσότητας που χρειαζόμαστε καθημερινά για γερό ανοσοποιητικό. Μας χαρίζουν, επίσης, μιρκή ποσότητα πρωτεΐνης, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο και λιγοστό ασβέστιο και είναι πλούσια σεφλαβονοειδή. Με απλά λόγια:

  • Έχουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, χάρη στα φλαβονοειδή τους και τη χλωροφύλλη, προστατεύοντας τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες
  • Συμβάλλουν στην υγεία των οστών, χάρη στο ασβέστιο και το μαγνήσιο που περιέχουν
  • Τονώνουν την άμυνα του οργανισμού με τη βιταμίνη C που μας παρέχουν
  • Είναι μια καλή επιλογή στη δίαιτα –αρκεί να μην καταναλώνετε τη λαδερή τους μορφή με πολύ ψωμί- καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μας «κρατούν» να μην πεινάμε
  • Τα φλαβονοειδή τους παίζουν ρόλο και στην προστασία μας από καρδιαγγειακές παθήσεις
  • Συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου, χάρη (και πάλι) στις φυτικές τους ίνες και παίζουν ρόλο στην προστασία από την εμφάνιση προκαρκινικών πολυπόδων
  • Έχει βρεθεί σύμφωνα με έρευνες ότι μπορούν να ρυθμίσουν τα συμπτώματα του διαβήτη σε πολλούς ασθενείς

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ιδιαίτερες συνταγές με φασολάκια.

Πηγή: clickatlife