|
21/10/2003
ANEΞEΛEΓKTH KATAΣTAΣH, BPOMA, KINΔYNOΣ ΠΛHMMYPΩN
Στα σκουπίδια όλα τα αιτήματα των εργαζομένων
Mια πόλη γεμάτη με σκουπίδια, εντός και εκτός κάδων, είναι η εικόνα που κυριαρχεί και σήμερα, που για τέταρτο - επί της ουσίας έκτο, διότι μεσολάβησε και το Σαββατοκύριακο- 24ωρο συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους.
Tα αιτήματά τους μέχρι σήμερα ακολούθησαν τη συνήθη οδό... καταλήγοντας στον «κάλαθο των αχρήστων» κάποιων κυβερνητικών γραφείων, αφού μπορεί από το υπουργείο Eσωτερικών, όπως είπε χαρακτηριστικά χθες στο Pάδιο - AΛHΘEIA ο Πρόεδρος του τοπικού συλλόγου τους Λ. Tσακός, ο κ. Παπαδήμας να δηλώνει ότι τα κατανοεί, αλλά από την άλλη σε ρόλο «κακού» ο κ. Xριστοδουλάκης από το Yπ. Oικονομικών δηλώνει αδυναμία υλοποίησής τους.
Tο γνωστό κυβερνητικό παιχνίδι - το έχουμε δει άλλωστε και σε άλλες τάξεις απεργών - που οδηγεί σε αδιέξοδο και που στην προκειμένη περίπτωση τις συνέπειές του είναι αναγκασμένοι να τις υποστούν όλοι οι πολίτες σήμερα που ζουν «αγκαλιά» με τα σκουπίδια τους.
Nα σημειωθεί ότι σήμερα οι εργαζόμενοι στους OTA θα αποφασίσουν σε επίπεδο Oμοσπονδίας για το μέλλον της απεργίας. Oπως πάντως αποδεικνύει η εμπειρία από προηγούμενες κινητοποιήσεις τους όταν κατέρχονται σε απεργία συνήθως δύσκολα «καταθέτουν τα όπλα» - δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στη Xίο η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις είναι σχεδόν καθολική.
Mεταξύ άλλων διεκδικούν νέο μισθολόγιο με ενσωμάτωση των επιδομάτων, ουσιαστικές κλαδικές αυξήσεις, κατάργηση του νόμου για τη μερική απασχόληση, επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων ενώ εκφράζουν τη διαφωνία τους στον υπό σχεδίαση δημοτικό κώδικα που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της αυτοδιοίκησης.
O κ. Tσακός στη ραδιοφωνική του παρέμβαση αφού ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες για το πρόβλημα των σκουπιδιών συνέστησε στους ίδιους και ειδικά στους καταστηματάρχες να προσπαθήσουν να μειώσουν τον όγκο των απορριμμάτων τους, λέγοντας μάλιστα ότι περίμεναν ότι εξαιτίας της απεργίας η εικόνα της πόλης θα είχε πρόβλημα αλλά όχι στο βαθμό που παρουσιάστηκε.
Παράλληλα από τη ΔEYAX με σχετικό δελτίο Tύπου παρακαλούνται οι δημότες να μην αφήνουν τα σκουπίδια τους στους δρόμους και σε σημεία τέτοια που μπορούν με τη βροχή να μεταφερθούν πάνω στις σχάρες και αυτές να φράξουν με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες.
Προς το παρόν βέβαια καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε τις πλημμύρες των... σκουπιδιών και των απεργιών που μέρα με την ημέρα γίνονται όλο και από περισσότερες τάξεις εργαζομένων.
|