|
02/04/2005
Ψυχρολουσία...
Λίγες μέρες είναι που λειτουργεί η αίθουσα ταξιδιωτών του εξωτερικού του Τελωνείου, αλλά πολύς ο λόγος για τα προβλήματα που είτε δεν έχουν ληφθεί υπόψη είτε έχουν απαξιωθεί.
Χθες το πρωί, οπότε και επικρατούσαν άνεμοι ισχυρής έντασης, το καραβάκι από την Τουρκία έδεσε χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο, μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επιβάτες που κατέφθασαν. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και αποσκευών, και κατά την έξοδό τους από την αίθουσα, το κύμα ξεπερνούσε τον τοίχο που υπάρχει απέναντι από την πύλη εξόδου καταβρέχοντας τους πιο άτυχους από αυτούς. Παράλληλα, το κύμα που είχε φτάσει μέχρι το ύψος της πόρτας, είχε δημιουργήσει ένα πρόσθετο κίνδυνο, αφού έκανε ιδιαίτερα ολισθηρό το πεζοδρόμιο.
Είναι προφανές, ότι έστω κι αν το πρόβλημα δε θα εμφανίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και η κίνηση σημειώνει σχετική αύξηση, το φαινόμενο αυτό είναι υποτιμητικό, έστω κι αν καταφθάνει ένας επιβάτης.
Με το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήρθε στο νησί μας και ένα γκρουπ Γάλλων, αποτελούμενο από 30 περίπου άτομα, που επισκέπτονται τη Χίο για να δουν από κοντά τη φημισμένη ποικιλία από αγριολούλουδα.
K.K.
|