Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης σε Γυμνάσια και Λύκεια

Παρ, 09/02/2018 - 14:06

Συμμέτοχους με το… αζημίωτο στην ανακύκλωση πλαστικού και χαρτιού, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, θέλει να βάλει τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Όπως εξήγησε στο Ράδιο «Α» ο Γιώργος Μπελέγρης, εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη στις 6 μ.μ.,  την πραγματοποίηση σχολικού πρωταθλήματος ανακύκλωσης Γυμνασίων και Λυκείων προτρέποντας όποιο σχολείο επιθυμεί να μετέχει.

Στους κάδους πλαστικού και χαρτιού που θα τοποθετηθούν μέσα στα σχολεία οι μαθητές θα τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία κατά τακτά διαστήματα θα ζυγίζονται και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

«Θέλουμε ο διαγωνισμός να τρέξει από τον Μάρτη μέχρι και το τέλος του Νοέμβρη του 2018 και τότε θα υπολογίσουμε τους νικητές διαιρώντας το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών με το μαθητικό πληθυσμό του κάθε σχολείου. Τα τρία πρώτα σχολεία από τα Γυμνάσια θα λάβουν 1.250, 750 και 500 ευρώ (1ο, 2ο και 3ο, αντίστοιχα) και το ίδιο θα γίνει στα Λύκεια. Μάλιστα τα ποσά θα εισηγηθούμε στο δημοτικό συμβούλιο να δοθούν από τις σχολικές επιτροπές και θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης τους για εκπαιδευτικές σχολικές εκδρομές, δίνοντας ένα πρόσθετο κίνητρο στα παιδιά», σημείωσε ο Γ. Μπελέγρης, που μ’αυτή τη διαδικασία επιχειρεί, όχι απλώς να δελεάσει τα παιδιά, αλλά όπως είπε, να βοηθήσει στη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών που συνειδητά πια θα ανακυκλώνουν.

«Έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην ανακύκλωση αλλά απέχουμε ακόμη από το 15%, που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη, των ανακυκλώσιμων υλικών επί του συνόλου των απορριμμάτων», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το 2016 – εκτός γυαλιού- ανακυκλώσαμε στη Χίο 1.000 τόνους σκουπιδιών, το 2017 αυξήθηκαν στους 1.300 τόνους, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 6% του συνόλου των σκουπιδιών που παράγουμε.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 15:41

Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τις προσκλήσεις υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τις δομές γενικής και ειδικής αγωγής, όπως ενημερώνει η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, προκειμένου να καταρτιστούν οι πίνακες αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα προτρέπει τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν τις παρακάτω ιστοσελίδες:

https://opsyd.sch.gr

https://www.minedu.gov.gr

https://dide.chi.sch.gr