Απίθανα ταξίδια στα πιο απρόβλεπτα μέρη του κόσμου

Οι λάτρεις της περιπέτειας ψάχνουν πάντα τον λιγότερο ταξιδεμένο δρόμο, αυτόν που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν
Σάβ, 30/03/2019 - 18:45
Αλβανικές Άλπεις, λίμνη

Αλβανία
Η γειτονική μας χώρα είναι γεμάτη χιονισμένες βουνοκορυφές και ηλιόλουστες παραλίες, χωρίς τον κόσμο που συναντάμε στην Ελλάδα, την Ιταλία ή την Κροατία. Τελούσε υπό κομμουνιστικό καθεστώς μέχρι το 1991, πλέον όμως έχουν περάσει πάνω από δύο δεκαετίες και σήμερα έχει ανακάμψει, αποτελώντας μια άλλη, πιο αγνή έκδοση της Ακτής Αμάλφι της Ιταλίας.

Ιορδανία
Αποτελεί ένα διαμάντι της Μέσης Ανατολής και θεωρείται μια όαση για τους πραγματικούς ταξιδιώτες. Εκτός του η ιδιαίτερη Πέτρα, η πόλη που είναι λαξευμένη στο βράχο είναι κάτι που πρέπει να δει κάποιος μια φορά στη ζωή του από κοντά, η χώρα προσφέρεται και για γνωριμία με τη Νεκρά Θάλασσα, αλλά και με τους Βεδουΐνους στην έρημο Wadi Rum. Όσοι αγαπούν την πεζοπορία, τους περιμένει το πανέμορφο Μονοπάτι της Ιορδανίας, ένα από τα νεότερα μεγάλα μονοπάτια του κόσμου.

Νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ
Η Ινδία έχει πολλές παραλιακές πόλεις, φημίζεται για το Ταζ Μαχάλ, τη Γκόα, τη γιόγκα… Ξέρατε, όμως, ότι κυβερνά και ένα τροπικό σύμπλεγμα στο οποίο ανήκουν περισσότερα από 600 νησιά στον Κόλπο της Βεγγάλης; Από αυτά τα νησιά, κάποια είναι πιο ανεπτυγμένα, άλλα πιο ήσυχα και απομονωμένα, ιδανικά για χαλάρωση και κάμπινγκ. Τα Άνταμαν και Νικομπάρ φιλοξενούν το μοναδικό ενεργό ηφαίστειο της Ινδίας, έχουν πανέμορφες παραλίες, με θαλάσσια σπορ και snorkeling για όσους ενδιαφέρονται και πολλές ευκαιρίες για γνωριμία με την άγρια ζωή στα φυσικά πάρκα τους.
 

Μπουτάν
Το βουδιστικό αυτό βασίλειο στα Ιμαλάια δεν χαρακτηρίζεται άδικα ως ο «τελευταίος παράδεισος», προσφέροντας πραγματικά κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο στον επισκέπτη του. Μοναστήρια, φρούρια, υποτροπικές πεδιάδες, απόκρημνα βουνά και κοιλάδες, όλα συνδυάζονται μαζί σε ένα εκπληκτικό αμάγαλμα. Το Thimphu είναι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη για να επισκεφτεί κάποιος και η πεζοπορία στο Phajodhing, ανάμεσα στα δάση, είναι μαγική, ενώ για όσους αναζητούν την αυθεντικότητα και την αδρεναλίνη, τότε πρέπει να δοκιμάσουν την περιπέτεια Snowman Trek. Πρόκειται για το πιο δύσκολο μονοπάτι του κόσμου, λόγω υψομέτρου, που εκτείνεται από το βόρειο Μπουτάν μέχρι τα σύνορα με το Θιβέτ, περνά από 13 βουνά των Ιμαλαΐων και φτάνει μέχρι και τα 5000 μέτρα υψόμετρο.

Βολιβία
Μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο, είναι ταυτόχρονα και μια από τις πιο όμορφες και μοναδικές. Η έρημος από αλάτι, Salar de Uyuni είναι σίγουρα ένας λόγος να την επισκεφτείτε και να μείνετε σε ξενοδοχείο από αλάτι για να ζήσετε την ολοκληρωμένη εμπειρία. Οι ταξιδιώτες που αγαπούν το ποδήλατο, κατεβαίνουν και τον δρόμο που είναι γνωστός ως ο «Δρόμος του Θανάτου», ενώ άλλοι προτιμούν να επισκεφτούν την Αγορά Μαγισσών στη La Paz και να ψάξουν για ιδιαίτερα πράγματα. Στην κόκκινη λίμνη, Laguna Colorada, μπορεί επίσης να δει κάποιος κοπάδια από εκατοντάδες φλαμίνγκο στα 4267 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, ενώ μια επίσκεψη αξίζει και η εξίσου ιδιαίτερη λίμνη Laguna Verde. Το τεράστιο αξιοθέατο Incallajta είναι επίσης κάτι που πρέπει να δείτε, με ερείπια από φρούρια και τελετουργικά κέντρα των Ίνκας που προκαλούν ανατριχίλα.

Ντακάρ, Σενεγάλη
Δημιουργήθηκε τον 15ο αιώνα και αποτελεί την πρωτεύουσα της Σενεγάλης και την πιο δυτική πόλη της Αφρικής. Γι’ αυτούς που αγαπούν τις αντιθέσεις, συνδυάζει πλούσια ιστορία με ζωντανή, σύγχρονη κουλτούρα και ενδείκνυται για χαλάρωση, αλλά και σερφ στις ακτές της. Ένα ταξίδι εκεί, όμως, δεν γίνεται να μην είναι και επιμορφωτικό, με τους ταξιδιώτες να μαθαίνουν για το εμπόριο σκλάβων και το ρόλο της πόλης σε αυτό, ενώ στη συνέχεια μπορούν να χορέψουν σε μουσική mbalax στο ξακουστό Village des Artes, ένα συγκρότημα όπου οι τοπικοί καλλιτέχνες δημιουργού και πουλούν τα έργα τους. Στο Ντακαρ βρίσκεται, επίσης, το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου, το Μνημείο της Αφρικανικής Αναγέννησης.

Πηγή: clickatlife.gr