Ροή Ειδήσεων:
 • 15:05 Την ημέρα του Αγίου Αρτεμίου διάλεξε η Αστυνομία για να κάνει μια επιτυχία σύλληψης μεταφορέα ηρωϊνης, με τη διαφορά ότι ο μεταφορέας ήταν... αστυνομικός. Οι πληροφορίες του τμήματος Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Χίου αποδείχθηκαν αληθινές, όταν οι άνδρες της με άκρα μυστικότητα κλήθηκαν να παρακολουθούν συνάδελφό τους. Έτσι συνέλαβαν Αστυνομικό, κάτοικο Χίου, να μεταφέρει ηρωϊνη για να την παραδώσει σε άτομο, που επίσης συνελήφθη. Από την προανάκριση θα προκύψουν βεβαίως οι μεταξύ τους σχέσεις καθώς και ο αποστολέας της ηρωϊνης, που τουλάχιστον αυτή που μετέφερε ο Αστυνομικός ήταν μερικών δεκάδων γραμμαρίων.
 • 14:58 Ιματιοθήκη στο ισόγειο των εγκαταστάσεων του, με στόχο την συγκέντρωση ρούχων ή παιχνιδιών, που θα προσφερθούν σε όσους συνανθρώπους μας τα έχουν ανάγκη, λειτουργεί το Ίδρυμα "Μ. Τσάκος". Όσοι ενδιαφέρονται να παραλάβουν τα αντικείμενα που χρειάζονται, μπορούν να το κάνουν από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, και κάθε Σάββατο, ώρες 9 π.μ. έως τις 1 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 22710 29600 και 22710 82777.
 • 14:57 Από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 30 Απριλίου του επόμενου έτους θα εφαρμοστεί το χειμερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο, όπως ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος επίσης γνωστοποιεί ότι οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν και τηλεφωνικά την αίτησή τους για τοποθέτηση μετρητή με χρονοχρέωση (νυκτερινό) στην ηλεκτρική παροχή τους, καλώντας στο Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500.
 • 13:12 Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ήρθε και η σειρά του Περιφερειακού Συμβουλίου να ασχοληθεί με τη « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», σε θεματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ.
 • 12:36 Αίτημα χρόνων ήταν για τα Ψαρά η λειτουργία βενζινάδικου στο νησί, κάτι που τελικά κατάφεραν, αλλά από χθες καλούνται να θυμηθούν τα… παλιά, αφού το νησί ξέμεινε από καύσιμα, εξαιτίας της απεργίας των Τελωνειακών που δεν επέτρεψε να γίνει έλεγχος στο βυτίο που μεταφέρθηκε ακτοπλοϊκώς στο νησί. Ο Δήμαρχος, Κώστας Βρατσάνος, ζητά να εγκριθεί έκτακτο δρομολόγιο μεταφοράς καυσίμων, αλλιώς το νησί θα μείνει χωρίς βενζίνη για 10 ημέρες, γεγονός που θα ακινητοποιήσει οχήματα αλλά και θα φρενάρει εργασίες εργολάβων, που είναι σε εξέλιξη στο νησί
 • 11:33 Ξεκινά και φέτος η υλοτόμηση σε δασικές εκτάσεις από ιδιώτες, μετά τη χορήγηση άδειας από τη Δ/νση Δασών, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας και οι απαγορεύσεις αναφέρονται στη δασική διάταξη του Δασάρχη, Κώστα Μπέλλα, που αναλυτικά δημοσιεύεται στο alithia.gr
 • 11:33 Ξεκινά και φέτος η υλοτόμηση σε δασικές εκτάσεις από ιδιώτες, μετά τη χορήγηση άδειας από τη Δ/νση Δασών, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας και οι απαγορεύσεις αναφέρονται στη δασική διάταξη του Δασάρχη, Κώστα Μπέλλα, που αναλυτικά δημοσιεύεται στο alithia.gr
 • 11:18 Το τμήμα Γυναικών της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Χίου οργανώνει εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 6.30 μμ στο ξενοδοχείο Ελληνικό Κάστρο στη Χίο, στην οποία θα μιλήσουν ο ιατρός Στυλιανός Γιασσάς, Ογκολόγος – Παθολόγος και η ψυχολόγος κα Μαρία Τσικουδή. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία Χιόνη του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου.
 • 10:40 Την άφιξη έξι νέων κοντέινερς με στόχο να τοποθετηθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών στην πρώην ΒΙΑΛ ανακοίνωσε το πρωί από το Ράδιο "Α" ο Πρόεδρος του Χαλκειούς, Κώστας Φουτράκης, καταγγέλλοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο, το οποίο αντί των 800 άντε 1.000 ανθρώπων έφτασε να "φιλοξενεί" σε ακατάλληλους πλέον χώρους και παραπήγματα, φτιαγμένα ακόμη και με κουβέρτες, 2.000 άτομα!
 • 09:52 Άμεση ήταν η κινητοποίηση στις 8.45 το πρωί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, που όντας ειδοποιημένη για φωτιά στη Λαγκάδα απέστειλε στην περιοχή τρια οχήματα και άνδρες της, όμως όταν έφτασαν εκεί την φωτιά την είχαν ήδη σβήσει. Στην περιοχή βρίσκεται το ανακριτικό της υπηρεσίας και πραγματοποιεί έρευνα για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.
 • 06:52 Συνεχίζεται αμείωτη η παράνομη ραγδαία άφιξη προσφύγων - μεταναστών από τις απέναντι τουρκικές ακτές. Έτσι στους 237, που έφτασαν χθες, αφού εκτός των μεσημεριανών είχαμε ένα ακόμη περιστατικό το απόγευμα με 64 άτομα, προστέθηκαν σήμερα άλλοι 80, που στις 7.00 π.μ. έφτασαν στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης (23 είναι άνδρες, 20 είναι γυναίκες και 37 παιδιά) και άλλοι 60 που διεσώθηκαν από το Ρουμάνικο σκάφος της Frontex στις 5.30 π.μ. στα Γρίδια. Επειδή στο κέντρο στη ΒΙΑΛ έχει σημειωθεί πλέον το αδιαχώρητο στο λιμάνι παραμένουν όχι μόνο οι 64 που ήρθαν χθες το απόγευμα αλλά και οι πρωινοί, που σημαίνει σύνολο 204 πρόσφυγες και μετανάστες.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 20 Οκτ 2017 - 15:18

alithia

Παρασκευή, 20 Οκτώβριος, 2017 - 15:20

Νότης Μηταράκης

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος μήπως ενοχλεί τους Υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ;

11 Οκτ 2017 - 15:36

«Βασικοί Υπουργοί της Κυβέρνησης αποφεύγουν συστηματικά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και αγνοούν επιδεικτικά την υποχρέωσή τους να απαντούν στις ερωτήσεις των Βουλευτών», δηλώνει ο αναπληρωτής  Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ., Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης και επισημαίνι ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 124, παρ. 7), οι γραπτές ερωτήσεις, αναφορές και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων ισχύουν για τη Σύνοδο για την οποία κατατέθηκαν.

Στο 9ο Ναυτιλιακό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη ο Νότης Μηταράκης

3 Οκτ 2017 - 16:15

Δίπλα στους βασικούς παράγοντες της ναυτιλίας και της ναυτιλιακής πολιτικής βρέθηκε χθες, 2 Οκτωβρίου 2017, ο κ. Νότης Μηταράκης, προσκεκλημένος στο 9ο Ναυτιλιακό Φόρουμ (New York Maritime Forum), το οποίο οργανώνεται από την Capital Link. Το Φόρουμ έλαβε χώρα στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, και συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας. Μαζί με τον κ.

Ν. Μηταράκης: Ο Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα σε μέτρα μέχρι το 2023

3 Οκτ 2017 - 15:16

Το αίτημα για πρόωρες εκλογές επαναφέρει μέσα από τα 5Γιατί του eReportaz, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νότης Μηταράκης.

Στο Λευκό Οίκο ο Νότης Μηταράκης

28 Σεπ 2017 - 15:14

Εφταήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πραγματοποιεί από τις 26 Σεπτεμβρίου 2017, ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, όπου θα έχει σειρά επαφών με μέλη της αμερικάνικης κυβέρνησης, οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους της Ομογένειας.

Το Υπουργείο δεν απαντά ούτε στις ερωτήσεις των κυβερνητικών βουλευτών για το αεροδρόμιο!

7 Σεπ 2017 - 15:23

Συνέβη και αυτό. Όχι μόνο έργο στο αεροδρόμιο δε γίνεται... αλλά και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός δεν απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε. Το παραπάνω καταγγέλλει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Συνεχίζεται η εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας στο αεροδρόμιο.

Ούτε η περίφραξη ολοκληρώθηκε, ούτε κάποια άλλη εργασία γίνεται!

Χάθηκε και η φετινή τουριστική περίοδος και ουδείς από την κυβερνητική πλευρά δείχνει να προβληματίζεται…

Τσίπρας και επενδύσεις: Μισό βήμα εμπρός και δύο πίσω

6 Σεπ 2017 - 10:15

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απών όταν επί Κυβερνήσεως Σαμαρά προσέλκυαν και εγκαινιάζαν ξένες επενδύσεις, όπως αυτή της Philip Morris - Παπαστράτος.

Σε πλήρη εγκατάλειψη το Άσυλο Λεπρών της Χίου

30 Αυγ 2017 - 15:20

Με αναφορά του προς την Υπουργό Πολιτισμού ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. θίγει το ζήτημα της εγκατάλειψης του Ασύλου Λεπρών Χίου ζητώντας να ενημερωθεί για το εάν υπάρχουν σχέδια αξιοποίησής του.

Όπως σημειώνει  συμπληρώνονται φέτος 60 χρόνια από το κλείσιμό του το 1957 ενημερώνοντας επίσης ότι αποτελούσε ένα από τα παλαιότερα λεπροκομεία στην Ευρώπη (ίσως και το πρώτο), καθώς ιδρύθηκε από τους Γενουάτες το 1378. Στο μέγιστο της δυναμικότητάς του έφτασε να φιλοξενεί 150 τροφίμους, ενώ θεωρούνταν από τα καλύτερα διοικούμενα και καθαρότερο ίδρυμα του είδους του.

Τελικά η Κυβέρνηση θέλει τα υδατοδρόμια;

30 Αυγ 2017 - 10:36

Tο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια, είναι το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε ο Νότης Μηταράκης και άλλοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς τους Υπουργούς Ερώτηση  Ν. Μηταράκη και άλλων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Εξετάζεται προσφυγή στο ΣτΕ για τη μη μοριοδότηση των υποψηφίων της Χίου για ΑΕΙ - ΤΕΙ

28 Αυγ 2017 - 10:18

Το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης Γαβρόγλου, που επί της ουσίας εξαίρεσε τους υποψηφίους της Χίου που μετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ από την όποια μοριοδότηση, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω της αναβολής στις εξετάσεις, συνέπεια του σεισμού της 12ης Ιουνίου, ανακοινώνει ότι εξετάζεται ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

Άρση της αδικίας κατά των χιωτών μαθητών ζητά ο Ν. Μηταράκης

22 Αυγ 2017 - 19:21

Και ο Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου της Ν.Δ., έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την υπουργική απόφαση που ουσιαστικά αφήνει το νομό Χίου εκτός των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων:

«Οι χιώτες μαθητές αποκλείονται στην ουσία από τη διεκδίκηση των επιπλέον θέσεων που δόθηκαν υποτίθεται ως αντιστάθμισμα στην ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω της σεισμικής δραστηριότητας του Ιουνίου.

Σελίδες

Subscribe to RSS - Νότης Μηταράκης