Χίος, Τρίτη 19 Ιουνίου

11 θέσεις εργασίας στο ΠΕΔΥ και το Νοσοκομείο Χίου

12μηνη απασχόληση - Από αύριο οι αιτήσεις ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ
Τετ, 02/08/2017 - 13:07

Ξεκινά αύριο Πέμπτη από τις 8 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου 2017 η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή τους για χρονικό διάστημα 12 μηνών στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας». Για τις δομές υγείας των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το πρόγραμμα αφορά 46 θέσεις και συγκεκριμένα 11 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στη Χίο, 26  στη Λέσβο, 6 στη Σάμο, 4 στην Ικαρία και 2 στη Λήμνο.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στο σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες πιστοποιημένους στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης σε αυτήν (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό) από 03/08/2017 και ώρα 8η πρωινή έως και 21/08/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης σε μία έως τρεις Υπηρεσίες Τοποθέτησης στο σύνολο των Φορέων Υποδοχής.

Οι δυνητικά ωφελούμενοι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, υποχρεούνται να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (21/08/2017).

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ). Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

- Χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

- Μακροχρόνια άνεργοι.

- Ευπαθείς ομάδες ανέργων.

- Εγγραφή στα Μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

- Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.

- Ηλικία.

- Αριθμός ανήλικων τέκνων.

- Ύπαρξη προστατευόμενου/νων τέκνου/νων ΑμεΑ (ανήλικων ή/και ενήλικων) 67% και άνω.

- Εντοπιότητα.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

 

Οι θέσεις αναλυτικά

 

ΠΕΔΥ Κέντρο Υγείας Πυργίου

ΔΕ

ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

1

ΔΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

1

ΔΕ

ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

1

 

ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Χίου

ΔΕ

ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

1

 

 

Νοσοκομείο Χίου

 

ΔΕ

ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

1

ΤΕ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

1

ΤΕ

ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

1

ΔΕ

ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

1

ΔΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

1

ΥΕ

ΕΡΓΑΤΩΝ

1

ΔΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΩΝ

1

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΔΑΛΑΣ: ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ
Τρί, 19/06/2018 - 07:06
φωτο αρχείου
Ηχητικό απόσπασμα:

15 τόνοι ετησίως, που αντιστοιχούν στο 10% της παραγωγής μαστίχας, καταλήγει σε ελληνικές βιομηχανίες που παράγουν προϊόντα τροφίμων και ποτών, καλλυντικά και παραφαρμακευτικά χωρίς να περιλαμβάνονται στους αποδέκτες του προϊόντος χιώτικες εταιρείες, η ΕΜΧ (που παράγει χρόνια την ΕΛΜΑ) και η Μediterra, που επίσης παράγει μεγάλη γκάμα προϊόντων και κρατούν τα σκήπτρα στη σχετική λίστα.

Όλα αυτά σήμερα, γιατί αν ανατρέξει κανείς στη δεκαετία του ‘90 οι προς διάθεση ποσότητες γι’ αυτό το σκοπό ήταν ελάχιστες, αν εξαιρέσουμε την ΕΛΜΑ,  γεγονός που οδηγεί τον Γιάννη Μανδάλα, Δ/ντα Σύμβουλο της Mediterra, να δηλώνει στην “Α” ότι το στοίχημα για την είσοδο της μαστίχας στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών έχει κερδηθεί και ακολουθεί το επόμενο, που αφορά στη χρήση της σε “φαρμακευτικά” προϊόντα, για το οποίο καθοριστική θα είναι και η συμβολή του υπό ίδρυση Κέντρου Έρευνας.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ένα νέο προϊόν -αναψυκτικό- με μαστίχα από την Coca Cola, όμως πολλές ελληνικές βιομηχανίες, ανάμεσα στις οποίες την πρώτη θέση κατέχει η CHIPITA, που για χρόνια τιμά -σύμφωνα με τον ίδιο- τη μαστίχα Χίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν εντάξει το μοναδικό προϊόν στην παραγωγή τους.

Στα αξιοσημείωτα αυτής της επιτυχημένης πορείας της μαστίχας στην Ελληνική Βιομηχανία, το γεγονός ότι συνεχίζεται, παρά την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον Γ. Μανδάλα, την τελευταία τριετία σημειώνεται και πάλι αυξανόμενο ενδιαφέρον - ανάλογο φαινόμενο είχαμε, όπως είπε, και την περίοδο 2006-2008 - για το σχεδιασμό και παραγωγή προϊόντων μαστίχας από μικρούς και μεγάλους της Ελληνικής Βιομηχανίας που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα ευρήματα της επιστημονικής έρευνας.

Η ποσότητα μαστίχας που απορροφάται γι’ αυτό το σκοπό, αποτελεί σχεδόν το 50% της μαστίχας που αναλώνεται στην Ελλάδα για όλες τις χρήσεις.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον, όπως είπε,  είναι και το ότι στον κατάλογο των ελληνικών βιοτεχνιών και βιομηχανιών συμμετέχουν εταιρείες όλων των κλάδων (τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά, παραφαρμακευτικά) με τα μεγάλα μερίδια να τα κρατά ο κλάδος τροφίμων και ποτών επιβεβαιώνοντας την ελληνική παράδοση που θέλει τη μαστίχα κυρίως ως συστατικό τροφίμων και ποτών. Ανάμεσα στις βιομηχανίες αυτές θα εντοπίσουμε σημαντικά ονόματα όπως η CHIPITA, που προαναφέρθηκε, καθώς και οι PALLAS (ΛΑΒΔΑΣ), FRONERI (Nestle), ΜΑΥΡΑΚΗΣ, OPTIMAL SUPPLY CHAIN (Skinos), DS MILKA, MINOS FOODS, ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ, ΒΕΝΕΤΗΣ, ΓΑΤΣΙΟΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ κ.ά.

Όλα αυτά, εκτιμά, δημιουργούν προσδοκίες ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “σήμερα το λικέρ μαστίχας είναι μια ολόκληρη κατηγορία. Είναι το ελληνικό λεμοντσέλο”, όταν πριν από μερικά χρόνια υπήρχαν μόνο τα χιώτικα λικέρ, που κύρια απευθύνονταν στην τουριστική αγορά. Τώρα, πάνω από 40 ποτοποιίες φτιάχνουν λικέρ μαστίχας.

Ανάλογα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπως τα πολύ παραδοσιακά, δηλ.  λουκούμια, υποβρύχια, μαρμελάδες και θα το δούμε -όπως είπε- και στα καλλυντικά, αλλά στο μέλλον και στην κατηγορία των παραφαρμακευτικών προϊόντων.

“Μιλάω για προϊόντα που δεν θα τα σχεδιάσουμε ή δεν θα τα παράγουμε απαραίτητα εμείς”, σημείωσε.

“Θεωρούμε ότι στο βαθμό που λειτουργούν οι δύο πυλώνες αυτής της διαδικασίας, η προβολή – marketing και η επιστημονική έρευνα, αυτό θα δημιουργεί σταθερές βάσεις  για νέες ιδέες όσον αφορά τα προϊόντα μαστίχας που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, ή για τον σχεδιασμό προϊόντων σε κατηγορίες που ήδη υπάρχουν αλλά υψηλότερης ποιότητας και με μεγαλύτερη συμμετοχή μαστίχας”, τόνισε ο Γ. Μανδάλας.

Αναφερόμενος στο στοίχημα των «φαρμακευτικών» προϊόντων επεσήμανε:

 “Θεωρώ ότι το μέλλον της μαστίχας είναι συνδεδεμένο μ’ αυτή τη διάσταση, με την έννοια ότι η «φαρμακευτική» διάσταση της μαστίχας είναι πιο ενδιαφέρουσα για όλους: για τους παραγωγούς, για την Ένωση, γι’ αυτούς που θα φτιάξουν τελικά τα προϊόντα. Πρόκειται για προϊόντα που έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: Είναι προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, και χρήσιμα στον καταναλωτή για να βελτιώσουν τη ζωή του, να αντιμετωπίσουν ασθένειες…”

Ο Δ/νων Σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών παρουσίασε τον παραπάνω στόχο και ως στόχο του νησιού, εκτιμώντας ότι για την επίτευξή του θα συμβάλλει το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας,  για το οποίο θέλουν να πιστεύουν ότι σε μία διετία θα έχει ολοκληρωθεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την Πέμπτη 21 Ιουνίου,  σε συνέντευξη Τύπου η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου θα παρουσιάσει την έναρξη συνεργασίας του φορέα με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «Σχεδιασμός και υλοποίηση παρεμβάσεων για τη βελτίωση της αλυσίδας αξίας της παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης προϊόντων μαστίχας».