Χίος, Τετάρτη 23 Μαΐου

20 δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για εργαζόμενους

Από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Χίου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 22/02/2018 - 14:40

20 δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα οργανώνει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Χίο, όπως ενημέρωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Β. Αιγαίου, Γ. Κρεατσούλας και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Λίνας.

Πρόκειται για εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης αλλά και πιλοτικές ενέργειες κοινωνικής δράσης και δικτύωσης που αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα, είναι διάρκειας 50 ωρών, 30 ώρες δια ζώσης και  20 ώρες εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Για το σύνολο των προγραμμάτων κατάρτισης η παρακολούθηση είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής και επιτυχούς ολοκλήρωσης / παρακολούθησης.

Μεταξύ άλλων, τα προγράμματα περιλαμβάνουν Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής κατάρτισης,  παρέχοντας τόσο τις βασικές αλλά και πιο εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες σε  αυτό το πεδίο.

Θα υλοποιηθεί, επίσης, ένας αριθμός προγραμμάτων κατάρτισης σε βασικές δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών με πρόσβαση σε πιστοποίηση για όσους/-ες ολοκληρώσουν επιτυχώς τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Η κατάρτιση οργανώνεται έτσι ώστε να συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την από κοινού δράση για την αντιμετώπιση ουσιαστικών ζητημάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά τα θεματικά αντικείμενα των προγραμμάτων στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση είναι τα εξής:

 

 1. Εργασιακά Θέματα και Σχεδιασμός Παρεμβάσεων σε Τοπικό Επίπεδο
 2. Ζητήματα Οικονομίας
 3. Οικονομικές Θεωρίες και ο Κόσμος της Εργασίας
 4. Ενίσχυση Δικτύωσης και Κοινωνικής Δράσης σε Τοπικό Επίπεδο
 5. Φύλο και Συλλογική Δράση σε Τοπικό Επίπεδο στο Χώρο Εργασίας
 6. Γραπτός Λόγος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Επικοινωνίας
 7. Διαχείριση Εργασιακού Άγχους
 8. Οργανωτικές Ικανότητες
 9. Δυναμική της Ομάδας και Επικοινωνία στον Εργασιακό Χώρο
 10. Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι: Βασικές Δεξιότητες Εκπαίδευσης Ενηλίκων
 11. Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΙ: Εξειδικευμένες Δεξιότητες Εκπαίδευσης Ενηλίκων – Εναλλακτικές Εκπαιδευτικές Τεχνικές
 12. Ψηφιακός Εγγραμματισμός στις Καθημερινές Συναλλαγές
 13. Ικανότητες Διαχείρισης Συγκρούσεων στο Χώρο Εργασίας
 14. Ψηφιακές Δεξιότητες Κοινωνικής Δικτύωσης με Εφαρμογές στο Χώρο Εργασίας (Social Media)
 15. Οριζόντιες Ξενόγλωσσες Ικανότητες Εστιασμένες στο Χώρο Εργασίας: Αγγλική Γλώσσα
 16. Οριζόντιες Ξενόγλωσσες Ικανότητες Εστιασμένες στο Χώρο Εργασίας: Τούρκικη Γλώσσα
 17. Διακρίσεις στο Χώρο Εργασίας: Ευαισθητοποίηση και Θεσμικό Πλαίσιο
 18. Αξιοποίηση των Πληροφοριακών Συστημάτων με Αναφορά στην Εργασία και την Ασφάλιση
 19. Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Εργαλεία
 20. Βασικές Δεξιότητες Η/Υ

 

➡ Ηλεκτρονική αίτηση www.inegsee.gr/aitisi

➡ Αναλυτικές Πληροφορίες για το Πρόγραμμα http://bit.ly/2o3xoZW

 

Για οποιανδήποτε διευκρίνιση ή για υποβολή αίτησης   παρακαλούμε να έρχεστε σε επαφή με το Περιφερειακό ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Βορείου Αιγαίου, Εργατικό Κέντρο Χίου, Μαρτύρων 2, 82100 Χίος, τηλ. 22710 23550, fax 22710 23175, e-mail: northaegean@reg.inegsee.gr. Αρμόδια Πρόσωπα: Σταματία Πολίτη και Παντελής Μωυσάκης

ekpaideytika_programmata_katartisis_ergazomenon

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 23/05/2018 - 16:02

«Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, έχουν γίνει οι έρευνες, γνωρίζουμε το δυναμικό και την ποιότητά του και μπορούμε να καταστρώσουμε ένα ορθολογικό σχέδιο αξιοποίησης», τόνισε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Τμήματος Χίου, του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου, Μανώλης Μισυρλής,  αναφερόμενος στην ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο στο Ομήρειο για τα γεωθερμικά πεδία της Χίου.

Η ημερίδα, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Χίου και το ΤΕΕ Χίου, στο πρώτο μέρος περιλαμβάνει ενημέρωση από στελέχη του ΙΓΜΕ, του ΚΑΠΕ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και στο δεύτερο μέρος επικεντρώνει στις προοπτικές αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου της Χίου, με το Δήμαρχο, Μ. Βουρνού, να δηλώνει στο Ράδιο «Α» ότι πρόκειται για έναν πόρο σημαντικό για το νησί μας ο οποίος δεν έχει ενταχθεί μέσα στην οικονομία και γι’ αυτό επιχειρείται να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον.

Αναλυτικά στοιχεία θα παρουσιαστούν στην ημερίδα, ωστόσο όπως είπε ο κ. Μισυρλής στη Χίο το ισχυρότερο γεωθερμικό πεδίο είναι στα Νένητα, όμως  και στην ευρύτερη περιοχή των Θυμιανών έχουν προσδιοριστεί κάποιες θέσεις που μπορεί να είναι αξιοποιήσιμες σε μια πιο ήπιας μορφής εκμετάλευση.

«Ξαναβάλαμε μπροστά για να μαζέψουμε τους φορείς που εμπλέκονται (ΙΓΜΕ, ΚΑΠΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, που είναι και φορέας που επενδύει στο κομμάτι της ενέργειας) αλλά και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για να προσανατολιστεί η επιχειρηματικότητα προς αυτόν τον πόρο,  η γεωργία μας, ο τουρισμός και να δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν», υπογράμμισε ο Μ. Βουρνούς.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι  ο κάμπος Νενήτων αλλά και ο κάμπος της Καλαμωτής θα μπορούσαν να έχουν θερμοκήπια με φθηνότερη ενέργεια, ξηραντήρια κ.α.