Χίος, Παρασκευή 20 Ιουλίου

36 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Χίου

Στην υπηρεσία καθαριότητας -
Τρί, 28/11/2017 - 12:12

36 προλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χίου περιλαμβάνονται στην απόφαση πρόσληψης προσωπικού στους Δήμους της Χώρας του Υπουργού Εσωτερικών.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν στο Δήμο Χίου είναι οι εξής:

1 μηχανοτεχνίτης αυτοκινήτων

1 ηλεκτροτεχνίτης αυτοκινήτων

8 οδηγοί απορριμματοφόρων

18 εργάτες στα απορριμματοφόρα

2 χειριστές μηχανημάτων έργων

1 επιστάτης έργων καθαριότητας

«Πρόκειται για τις θέσεις που είχαμε ζητήσει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και εκτιμώ ότι πριν τα Χριστούγεννα θα βγει η προκήρυξη», ανέφερε στην «Α» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης, εκτιμώντας ότι με τις συγκεκριμένες προσλήψεις ο Δήμος, που έχει ήδη 52 μόνιμους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο τομέα, θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του, περιορίζοντας τον αριθμό των συμβασιούχων.

Σήμερα οι συμβασιούχοι στο Δήμο Χίου είναι 50 και μπορούν και εκείνοι να διεκδικήσουν μία από τις 36 μόνιμες θέσεις που θα προκηρυχθούν. Βέβαια μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης του μόνιμου προσωπικού, μάλλον θα έχουν λήξει οι συμβάσεις των 8μηνιτών (τον Μάρτιο) ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί με πρόσληψη συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας ή μεγαλύτερης, κάτι το όποιο, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, το έχουν προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2018 εξασφαλίζοντας πιστώσεις για 50 επιπλέον εργαζόμενους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 19/07/2018 - 17:50
Ευχαριστούμε για τη... μελέτη

 

Κανένα πρόβλημα δεν έχει με την μεταφορά των δραστηριοτήτων του λιμανιού από τα Χίο στα Μεστά ο Δήμαρχος Χίου, πλην όμως αυτό πρέπει να το δείξει μια μελέτη, την οποία πρέπει να πληρώσει το υπουργείο.

Ετσι απαντά ο Μανώλης Βουρνούς στην… τρίπλα Τεμπονέρα να προσεγγίζουν τον λιμένα Μεστών όλα τα δρομολόγια πλοίων.

Εμείς είπε ο Δήμαρχος ζητήσαμε απλά ένα τουλάχιστον δρομολόγιο την εβδομάδα να προσεγγίζει τα Μεστά, αντ’ αυτού ο Γραμματέας του ΥΕΝ έκανε την επέκταση που ξέρετε. Ας μας το αποδείξει με μια μελέτη.

dimarhos_hioy_gia_axiopoiisi_limena_meston