Αχρείαστο και προβληματικό το ραντεβού στα καταστήματα

Τρί, 13/04/2021 - 13:53

Οι 10 πρώτες ημέρες επιστροφής των εμπόρων στα καταστήματα αν κάτι απέδειξαν είναι ότι η επιβολή του μέτρου του ραντεβού, πριν την είσοδο του πελάτη στο κατάστημα, εκτός από αχρείαστη είναι και προβληματική, μιας και λειτουργεί ως τροχοπέδη.

Το παραπάνω ανέφεραν σε συνεντεύξεις τους στο Ράδιο «Αλήθεια» καταστηματάρχες της Χίου και μέλη της διοίκησης του εμπορικού συλλόγου.

«Η αγορά είναι μουδιασμένη. Ο κόσμος κινείται αλλά όχι με μεγάλη ένταση, ενώ η διαδικασία των ραντεβού μπερδεύει τους πολίτες», ανέφερε η Δέσποινα Παπαγιαννάκη.

Οι έμποροι επιμένουν ότι το μέτρο με τον αριθμό των ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος είναι το μόνο που πρέπει να εφαρμοστεί, ενώ περιμένουν ότι τα self tests θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας.

Βέβαια ζητούμενο παραμένει να επιστρέψει η καλή ψυχολογία για να επιστρέψουν με τη σειρά τους και οι πελάτες στα μαγαζιά, με τις προσδοκίες να εστιάζονται στη συμβολή που μπορεί να έχει σ’ αυτήν την κατεύθυνση η βελτίωση των καιρικών συνθηκών και η επικείμενη πασχαλινή περίοδος, όπως είπε ο Νίκος Χούλης, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο κος Χούλης έθεσε επίσης την παράμετρο της έναρξης λειτουργίας της εστίασης μιας και αποτελεί «πακέτο» με το λιανεμπόριο φέρνοντας και στους μεν και στους δε κόσμο.

Ο ίδιος, όπως και η Πρόεδρος αλλά και ο Γραμματέας του Συλλόγου, Βικτωρία Αμπαζή και Μικές Κριμιζής, αντίστοιχα, μίλησαν για την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το κεφάλαιο κίνησης των εμπορικών καταστημάτων.

«Η σεζόν αλλάζει, πώς θα προμηθευτούμε νέα εμπορεύματα, όταν δεν μπορούν να πληρωθούν τα προηγούμενα, που έμειναν στο ράφι;», διερωτήθηκαν, με την κα Αμπαζή να σημειώνει ότι μετά τον Μάιο - Ιούνιο που θα σταματήσει η αναστολή των επιταγών και θα αρχίσουν να τρέχουν σταδιακά όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις, θα είναι δύσκολο να βρεθούν τα χρήματα να τις καλύψουν.

«Χάθηκαν μεγάλοι τζίροι από το λιανεμπόριο όλο αυτό το διάστημα», σχολίασαν με έκδηλη την αγωνία τους για το μέλλον, θεωρώντας ότι στις αρχές φθινοπώρου θα αποτυπωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Για την ανάγκη ενίσχυσης του κεφαλαίου κίνησης των εμπορικών καταστημάτων -άτοκα- μίλησε και ο Βασίλης Παππάς, λέγοντας ότι ανάλογο μέτρο μ’αυτό που εφαρμόζεται στην εστίαση -και καλώς- θα πρέπει να εφαρμοστεί και στο λιανεμπόριο.

Μάλιστα αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δώσεις το φάρμακο όταν ο άλλος είναι άρρωστος, όχι όταν πεθάνει».

 

 

Σχετικά Άρθρα