Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

Ανακυκλώσαμε 98 τόνους γυαλιού

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 08/01/2018 - 15:39
Ανακύκλωση γυαλιού του Δήμου Χίου

8 τόνους γυαλιού ανακυκλώσαμε το 2017 στη Χίο, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Μπελέγρης, σημειώνοντας ότι από φέτος η περισυλλογή του ανακυκλώσιμου γυαλιού θα γίνεται από την υπηρεσία καθαριότητας, προσδοκώντας καλύτερα αποτελέσματα. Παράλληλα στους ήδη υπάρχοντες κάδους γυαλιού προστίθενται άλλοι 20 στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Από την ανακύκλωση γυαλιού ο Δήμος δεν έχει άμεσα οικονομικά οφέλη αφού το γυαλί δεν είναι εμπορεύσιμο, εκτός του γεγονότος ότι 98 τόνοι απ’ αυτό δεν πήγαν στον ΧΥΤΑ.

 

anakyklosame_98_tonoys_gyalioy

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 25/05/2018 - 17:15
 Στιγμιότυπο από παράδοση υπολογιστών σε εκπρόσωπο δημοτικού σχολείου της Νέας Ιωνίας Αττικής.

 

Με αίσθημα ευθύνης για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών, σε συνδυασμό με την ενθάρρυνση της μακροβιότερης χρήσης ηλεκτρονικών προϊόντων και τον περιορισμό των ηλεκτρονικών απορριμάτων, η INTERAMERICAN έχει διαθέσει σε δεύτερη χρήση από το 2016 έως σήμερα συνολικά 33 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η εταιρεία αξιοποιεί την παρακαταθήκη υπολογιστών που αντικαθιστά και μετά από αναβάθμισή τους, τους προωθεί σε εκπαιδευτικές μονάδες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Συγκεκριμένα, έχουν διατεθεί από την INTERAMERICAN σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, επαγγελματικά γυμνάσια και λύκεια 12 υπολογιστές κατά το 2016, 14 κατά το 2017 και 7 κατά το πρώτο τετράμηνο του 2018, για εκπαιδευτική χρήση και λειτουργικές ανάγκες.

Παράλληλα, η εταιρεία ανταποκρίθηκε πρόσφατα σε αίτημα του Ειδικού Σχολείου για τον Αυτισμό, που εδρεύει στον Πειραιά, χορηγώντας την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, tablet και εκτυπωτή, υλικών εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, μουσικοθεραπείας και ψυχοκινητικής, καθώς και βιβλίων για την υποστήριξη της σχολικής βιβλιοθήκης. Η χορηγία αντίκρισε τη συμμετοχή του κοινού σε διαγωνισμό της INTERAMERICAN στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν λίγους μήνες.