Χίος, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

Ανακυκλώσαμε 98 τόνους γυαλιού

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 08/01/2018 - 15:39
Ανακύκλωση γυαλιού του Δήμου Χίου

8 τόνους γυαλιού ανακυκλώσαμε το 2017 στη Χίο, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Μπελέγρης, σημειώνοντας ότι από φέτος η περισυλλογή του ανακυκλώσιμου γυαλιού θα γίνεται από την υπηρεσία καθαριότητας, προσδοκώντας καλύτερα αποτελέσματα. Παράλληλα στους ήδη υπάρχοντες κάδους γυαλιού προστίθενται άλλοι 20 στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Από την ανακύκλωση γυαλιού ο Δήμος δεν έχει άμεσα οικονομικά οφέλη αφού το γυαλί δεν είναι εμπορεύσιμο, εκτός του γεγονότος ότι 98 τόνοι απ’ αυτό δεν πήγαν στον ΧΥΤΑ.

 

anakyklosame_98_tonoys_gyalioy

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 17/02/2018 - 13:05
Τούρκοι τουρίστες

Το αδιαχώρητο το πρωί του Σαββάτου 17/2/18 στο Τελωνείο Χίου καθώς με δόσεις έφταναν με τα πλοία της γραμμής Τσεσμέ - Χίου, οι πάνω από 1000 τουρίστες, που επέλεξαν το νησί μας για το τριήμερο των Απόκρεω. Η εξυπηρέτηση ήταν καλή και η ροή στο Τελωνείο φυσιολογική ώστε μετά τον σχετικό έλεγχο οι επισκέπτες μας αναχωρούσαν με λεωφορεία, κυρίως για προορισμούς των νοτιοχώρων.

Αρκετοί πάντως τουρκικής υπηκοότητας επισκέπτες χρησιμοποίησαν ιδιωτικά ενοικιαζόμενα οχήματα, ενώ χαρακτηριστικό σχεδόν όλων ήταν ότι κρατούσαν βαλίτσες, συνεπώς επ’ ουδενί δεν ήταν τουρίστες της μιας μέρας.

Άλλο χαρακτηριστικό των ημερών, το νοτισμένο με υγρό χαλί που πατούν οι τουρίστες που μπαίνουν στο νησί μας για την προστασία από τον αφθώδη πυτερό, που πλήττει τα κοπάδια της γείτονος χώρας.

Τούρκοι τουρίστεςΑπολυμαντικό χαλί