Χίος, Παρασκευή 27 Απριλίου

Ανάληψη πρωτοβουλιών αναφορικά με την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Χίου
Παρ, 22/09/2017 - 17:39

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ο.Ε.Β.Ε. Χίου, παρουσία και των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων μελών μας, αναφορικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από 1-1-2018, απεφασίσθη η ανάληψη των κάτωθι ενεργειών:
α) Συντονισμός δράσεων με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού
β) Δρομολόγηση μιας σειράς ενεργειών μέσω έντυπου και ψηφιακού υλικού για την προβολή των επιπτώσεων που θα επιφέρει στην καθημερινότητά μας η εφαρμογή του νόμου.
γ) Παναιγαιακή κινητοποίηση  με κλείσιμο των καταστημάτων και υπηρεσιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
δ) Μετάβαση αντιπροσωπείας των θιγόμενων νησιών στην Αθήνα με σκοπό τη διαμαρτυρία σε κεντρικό σημείο της πόλης.   
 
Με εκτίμηση,
Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου
 Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
 Παππάς Βασίλειος                                                 Κυτριλάκης Δημήτριος 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 27/04/2018 - 06:34
Δεκάδες επαγγελματίες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τέλος στην αγωνία των επαγγελματιών που μίσθωναν  δημοτικά ακίνητα και ήταν «μετέωροι» ένα χρόνο περίπου λέγω της νομοθεσίας, έβαλε το δημοτικό συμβούλιο Χίου αποφασίζοντας την δωδεκαετή παράταση των μισθωμάτων.

Όλα ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν, όταν επαγγελματίες έλαβαν μια επιστολή από την υπηρεσία του δήμου που τους καλούσε να αδειάσουν το κατάστημα, που νοίκιαζαν με παράταση του μισθώματος λόγω νομοθεσίας, και στην συνεχεία να το ξαναδιεκδικήσουν αν το επιθυμούσαν.

Η επιστολή αυτή είχε προκαλέσει αναστάτωση και αγανάκτηση στους συνεπείς επαγγελματίες με αποτέλεσμα να ζητούν να λήξει επιτέλους το θέμα.

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης, βρέθηκε η νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία ο δήμος Χίου μπορεί να παρατήσει τα μισθώματα των συνεπών επαγγελματιών για δώδεκα ακόμη χρόνια, χωρίς το ακίνητο να δημοπρατηθεί ξανά.