Χίος, Σάββατο 20 Ιανουαρίου

Ανάπτυξη του Financial Planning από την INTERAMERICAN

Πέμ, 28/12/2017 - 18:35
Ανάπτυξη του Financial Planning από την INTERAMERICAN

Η μετεξέλιξη των συνεργατών του εταιρικού δικτύου πωλήσεων της ΙΝΤERAMERICAN (δίκτυο Agency) από την ιδιότητα του πωλητή σε αυτή του συμβούλου πραγματοποιείται μεθοδικά και με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η σύγχρονη ασφαλιστική τεχνογνωσία. Ομάδα αιχμής του δικτύου, σε μια περίοδο κατά την οποία το αβέβαιο και ασταθές οικονομικό περιβάλλον φέρνει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των ασφαλιζομένων τον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό και την αποτελεσματική διαχείριση και κάλυψη των αναγκών τους, αποτελούν οι financial planners της εταιρείας, που ανέρχονται σε 179.

 

Η ΙΝΤERAMERICAN, σε αυτό το πλαίσιο, έχει οργανώσει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και βελτίωσης των συνεργατών του δικτύου Αgency στο financial planning. Η εταιρεία συνεργάζεται με το ΑCHMEA Academy, την εκπαιδευτική οντότητα της μητρικής εταιρείας και με τη ΕURAPCO, κοινοπραξία μεγάλων ευρωπαϊκών ασφαλιστικών οργανισμών στην οποία συμμετέχει ενεργά, αντλώντας και από τους δύο φορείς ιδέες και εμπειρίες σύγχρονης ασφαλιστικής αντίληψης και πρακτικής. Οι γνώσεις για καινοτόμα συστήματα εργασίας, για ανάπτυξη εφαρμογών και τεχνικών στις πωλήσεις, το life planning των πελατών, τη συναισθηματική νοημοσύνη στην προσέγγιση και τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης μαζί τους, ως θέματα εκπαίδευσης, ενισχύουν την ασφαλιστική αξία που μπορεί να παρέχει ο σημερινός financial planner της INTERAMERICAN.

 

Ταυτόχρονα, η εταιρεία στρέφεται στην επιλεκτική συμμετοχή των συνεργατών της σε κορυφαία διεθνή συνέδρια εξειδίκευσης, όπως πρόσφατα στο Festival of Financial Planning, που οργανώθηκε τον Νοέμβριο στο Birmingham από το Personal Finance Society της Μ. Βρετανίας. Η μεγάλη εκδήλωση, που οργανώνεται ανά διετία και υποστηρίζεται από το Chartered Insurance Institute, φορέα με 125.000 μέλη από 150 χώρες, συγκέντρωσε φέτος περί τους 2.000 επαγγελματίες της βρετανικής και διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς. Η ΙΝΤERAMERICAN ήταν η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία που συμμετείχε από την Ελλάδα. Οι 140 συνεργάτες της που έλαβαν μέρος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αρκετές από τις 78 ομιλίες και αποκλειστικά για την εταιρεία, το ειδικό σεμινάριο του Asvin Chauham, μέλους του «Top of the Table» του παγκόσμιου οργανισμού ασφαλιστικών συμβούλων «Million Dollars Round Table» (MDRT).

 

Στη βάση της εμπειρίας που αποκόμισαν οι συνεργάτες της ΙΝΤERAMERICAN από τo εκπαιδευτικό ταξίδι στο Birmingham, ακολούθησε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας διαδραστική ημερίδα για καλές επαγγελματικές πρακτικές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πρωτότυπου υλικού εκπαίδευσης συμβούλων προς χρήση από τα γραφεία πωλήσεων του εταιρικού δικτύου. Επισημαίνεται ότι το δίκτυο Αgency, που ανανεώνεται και ενισχύεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης «Genesis», κλείνει τη χρονιά με περισσότερους από 300 νέους συνεργάτες στο δυναμικό του και με αύξηση της νέας παραγωγής του, έναντι του 2016, κατά 11% στον κλάδο υγείας, 35% στον κλάδο ζωής, 93% στα επενδυτικά προϊόντα «Capital» και 160% στις ομαδικές ασφαλίσεις (στοιχεία Νοεμβρίου).

 

H εταιρεία, υλοποιώντας ταχύτατα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, εγγράφει στη λειτουργική καθημερινότητα των συνεργατών της συνεχώς νέες εφαρμογές υποστήριξης του «ψηφιακού γραφείου» και προχωρεί στον εμπλουτισμό της ασφάλισης με νέες υπηρεσίες –και προτεραιότητα τον τομέα υγείας- δημιουργώντας «insurance ecosystems», με στόχο την απόλυτη διαφοροποίησή της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας για τον πελάτη.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ανεκδιήγητη απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής, που ακυρώνει στην ουσία έργο 25 εκατ. ευρώ και παρατείνει την επικίνδυνη παρανομία στο Λιμάνι
Παρ, 19/01/2018 - 16:18
Λιμενική Επιτροπή

Στην αρχή υπήρξε προβληματισμός αλλά στην συνέχεια ακολουθήθηκε η πεπατημένη, αυτή που βολεύει τους πάντες, δεν βολεύει την νομιμότητα αλλά εν ανάγκη… στραβώνεται και επίσης δεν βολεύει την ανάπτυξη του νησιού, αλλά αυτή αναβάλλεται επ’ άπειρον.

Αναφερόμαστε στην απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής όχι μόνο να παρατείνει την παρανομία εκφόρτωσης καυσίμων στο Λιμάνι, αλλά να την… μονιμοποιήσει κατά το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» με απόφαση της να εκτελέσει έργο (!) εντός του βυθού, προκειμένου να εκφορτώνονται καύσιμα στο «κόκκινο φαναράκι» σε απόσταση αναπνοής δηλαδή από το Ξενοδοχείο Χανδρής και δίπλα στο μοναδικό σημείο που προσδένουν τουριστικά σκάφη!

Στην αρχή ο Πρόεδρος Αντ. Κέφης αναφέρθηκε στο ιστορικό των δυσκολιών, που υπάρχουν καθώς από την έληξε η προθεσμία εκφόρτωσης στο λιμάνι, από την άλλη σε περίπτωση, που επιλεγεί για παράδειγμα το Λιμάνι Μεστών τότε θα αντιδράσουν ναυτιλιακές εταιρείες, μεταφορείς, ιχθυοκαλλιέργειες κ.λ.π. κάτι που βεβάιωσε και ο παριστάμενος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Λεγάτος, διότι η απόσταση των Μεστών μεγιστοποιεί το κόστος.

Το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών ακυρώθηκε από τον Λιμενάρχη Χρ. Φραγκιά, που βεβαίωσε ότι μπορούν να εξυπηρετούνται με μεταφορά δύο φορτηγών ανά δρομολόγιο της τακτικής γραμμής. Απέμειναν όμως τα υπόλοιπα φορτία και κυρίως τα καύσιμα και εύφλεκτα προϊόντα αφού για τα πυρομαχικά (πάλι καλά) δεν τίθεται θέμα  ότι θα εκφορτώνονται στα Μεστά.

Ετσι με δεδομένο ότι τα δρομολόγια ήδη έχουν βγεί έως 31 Οκτωβρίου, προκρίθηκε η… λύση άλλης μιας παρατάσεως, στη διάρκεια της οποίας θα ειδοποιηθούν οι Εταιρείες ότι απ΄1ης Νοεμβρίου θα πηγαίνουν στα Μεστά, αλλά στο μεταξύ δημιουργείται και για την… πισινή μια ημινόμιμη θέση στο «κόκκινο φαναράκι».

Αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν ότι οι Εταιρείες δεν θα πειθαρχήσουν και οι σημερινές αντιδράσεις στη λογική «όλα κουβάρι» σε ένα άχρηστο λιμάνι, όχι μόνο δεν θα μειωθούν αλλά και θα δυναμώσουν.

Για «κερασάκι» στην τούρτα όλοι δεσμεύτηκαν ότι θα συνεδριάσει η Λιμενική Επιτροπή ειδικά για το Λιμάνι των Μεστών, στο οποίο όμως δεν έχει απομείνει τίποτα για να ξεφορτώνεται, εκτός ίσως από… τάνκς.

Σημειώνεται επίσης ότι όπου νάναι θα πρέπει η Ελλάδα να εξηγήσει ή να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ενωση 25 εκατ. ευρώ, που έχουν «πεταχτεί» μέχρι στιγμής στα Μεστά για ένα υπερσύγχρονο λιμάνι, που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από ψαροκαϊκα και βάρκες!!!

 

Λιμενική επιτροπή