Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Από 1η Ιούλη ανοιχτά και 3ο απόγευμα

Εμμένει στη θέση του ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου
Πέμ, 26/04/2018 - 16:06

Παραμένει στη θέση του ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου -άλλωστε στη χθεσινή γενική συνέλευση δεν υπήρξε απαρτία για να μπορούν να ληφθούν αποφάσεις- για την απογευματινή λειτουργία της αγοράς. Θέση που βέβαια μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως προτροπή προς τα μέλη του, αφού με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο όχι μόνο τρία αλλά περισσότερα απογεύματα εβδομαδιαίως μπορεί να είναι ανοιχτή η αγορά, κάτι που γίνεται άλλωστε από τα καταστήματα που υπάγονται σε αλυσίδες.

Κατά την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Βικτωρία Αμπαζή, τα μαγαζιά αυτά αποτελούν τη μειοψηφία, οπότε δε δημιουργείται ζήτημα αλλαγής των δεδομένων για τους - στην πλειοψηφία- αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, τους οποίους προτρέπει ο σύλλογος και φέτος να ανοίξουν και τρίτο απόγευμα (Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή) από 1η Ιουλίου με 15 Σεπτεμβρίου.

Στη χθεσινή - απολογιστικού χαρακτήρα- συνέλευση, με προγραμματισμό δράσεων και για τα 100χρονα του συλλόγου- που έγινε παρουσία λίγων μελών (ούτε καν 75 που χρειάζονται για απαρτία), όπως είπε η κα Αμπαζή, υπήρξε προβληματισμός για το 3ο απόγευμα, αφού άλλοι θεωρούν ότι οι δύο καλοκαιρινοί μήνες είναι αρκετοί κι άλλοι ζητούν διεύρυνση.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 25/05/2018 - 17:15
 Στιγμιότυπο από παράδοση υπολογιστών σε εκπρόσωπο δημοτικού σχολείου της Νέας Ιωνίας Αττικής.

 

Με αίσθημα ευθύνης για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών, σε συνδυασμό με την ενθάρρυνση της μακροβιότερης χρήσης ηλεκτρονικών προϊόντων και τον περιορισμό των ηλεκτρονικών απορριμάτων, η INTERAMERICAN έχει διαθέσει σε δεύτερη χρήση από το 2016 έως σήμερα συνολικά 33 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η εταιρεία αξιοποιεί την παρακαταθήκη υπολογιστών που αντικαθιστά και μετά από αναβάθμισή τους, τους προωθεί σε εκπαιδευτικές μονάδες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Συγκεκριμένα, έχουν διατεθεί από την INTERAMERICAN σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, επαγγελματικά γυμνάσια και λύκεια 12 υπολογιστές κατά το 2016, 14 κατά το 2017 και 7 κατά το πρώτο τετράμηνο του 2018, για εκπαιδευτική χρήση και λειτουργικές ανάγκες.

Παράλληλα, η εταιρεία ανταποκρίθηκε πρόσφατα σε αίτημα του Ειδικού Σχολείου για τον Αυτισμό, που εδρεύει στον Πειραιά, χορηγώντας την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, tablet και εκτυπωτή, υλικών εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, μουσικοθεραπείας και ψυχοκινητικής, καθώς και βιβλίων για την υποστήριξη της σχολικής βιβλιοθήκης. Η χορηγία αντίκρισε τη συμμετοχή του κοινού σε διαγωνισμό της INTERAMERICAN στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν λίγους μήνες.