Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

Από... Σεπτέμβρη οργάνωση κινητοποίησης για τον μειωμένο ΦΠΑ

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 11/08/2017 - 15:46

«Πέρσι δώσαμε μια μάχη και πετύχαμε την τροπολογία για την αναστολή του μέτρου. Φέτος θα συνεχίσουμε τον αγώνα, γιατί το θέμα του νησιωτικού, μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ πρέπει να κατοχυρωθεί νομοθετικά, αλλιώς από την 1η Ιανουαρίου του 2018, με την κατάργηση του μέτρου, θα αλλάξει η ζωή των νησιωτών και θα ανεβεί σημαντικά το κόστος ζωής», ανέφερε στην «Α» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, Βασίλης Παππάς.

Ο κ. Παππάς θύμισε ότι η περσινή τροπολογία, που ανέστειλε την κατάργηση του μέτρου ψηφίστηκε με το επιχείρημα ότι τα νησιά, συν τοις άλλοις, βρέθηκαν αντιμέτωπα με την προσφυγική κρίση, κρίση που παραμένει στο προσκήνιο, πλην όμως αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί τους κυβερνώντες, που όχι μόνο δεν λένε αν θα διατηρήσουν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, αλλά μιλούν γενικά και αόριστα για αντίμετρα.

«Είναι ευθύνη όλων των φορέων των νησιών, όχι μόνο των ΟΕΒΕ και των Επιμελητηρίων, αλλά και των Δήμων, των επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και όλων των κατοίκων, να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και προσπάθειες μιας μόνιμης καθιέρωσης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Βασ. Παππάς: Ζήτημα επιβίωσης των νησιών η παραμονή του μειωμένου ΦΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 25/05/2018 - 17:15
 Στιγμιότυπο από παράδοση υπολογιστών σε εκπρόσωπο δημοτικού σχολείου της Νέας Ιωνίας Αττικής.

 

Με αίσθημα ευθύνης για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών, σε συνδυασμό με την ενθάρρυνση της μακροβιότερης χρήσης ηλεκτρονικών προϊόντων και τον περιορισμό των ηλεκτρονικών απορριμάτων, η INTERAMERICAN έχει διαθέσει σε δεύτερη χρήση από το 2016 έως σήμερα συνολικά 33 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η εταιρεία αξιοποιεί την παρακαταθήκη υπολογιστών που αντικαθιστά και μετά από αναβάθμισή τους, τους προωθεί σε εκπαιδευτικές μονάδες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Συγκεκριμένα, έχουν διατεθεί από την INTERAMERICAN σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, επαγγελματικά γυμνάσια και λύκεια 12 υπολογιστές κατά το 2016, 14 κατά το 2017 και 7 κατά το πρώτο τετράμηνο του 2018, για εκπαιδευτική χρήση και λειτουργικές ανάγκες.

Παράλληλα, η εταιρεία ανταποκρίθηκε πρόσφατα σε αίτημα του Ειδικού Σχολείου για τον Αυτισμό, που εδρεύει στον Πειραιά, χορηγώντας την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, tablet και εκτυπωτή, υλικών εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, μουσικοθεραπείας και ψυχοκινητικής, καθώς και βιβλίων για την υποστήριξη της σχολικής βιβλιοθήκης. Η χορηγία αντίκρισε τη συμμετοχή του κοινού σε διαγωνισμό της INTERAMERICAN στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν λίγους μήνες.