Χίος, Κυριακή 22 Απριλίου

Από τον Απρίλη στον Δήμο 143 8μηνίτες, 31 στην καθαριότητα

Τετ, 15/02/2017 - 15:33

“Φύγε εσύ - έλα εσύ”. Η τακτική αυτή εφαρμόζεται από τον ΟΑΕΔ, αφού ανήρτησε τους προσωρινούς προσλήψεων διάρκειας 8 μηνών στον Δ΄μο, με περιθώριο ενστάσεων μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο Δήμος Χίου, μας είπε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργης Μπελέγρης, είναι μόνο ο εργοδότης, χωρίς να εμπλέκεται στην διαδικασία προσλήψων. Από τον Απρίλη, που τελειώνει το 8μηνο των ήδη εργαζομένων, θα ρθούν στις υπηρεσίες μας,143 εργαζόμενοι, ενώ 31 απ’ αυτούς θα στελεχώσουν την υπηρεσία καθαριότητας.

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 21/04/2018 - 09:55
Το χιώτικο περίπτερο στην εκθεση

Ξεκίνησε χθες η έκθεση τουρισμού Taxidi 2018 στην Λευκωσία. Η συμμετοχή της Χίου στην έκθεση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο και το Επιμελητήριο Χίου. Στόχος της παρουσίας στην έκθεση που επισκέπτονται περίπου 6.000 άτομα κάθε χρόνο, είναι αφενός η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από την Κύπρο προς τη Χίο για το καλοκαίρι του 2018 και αφετέρου η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μελλοντική αεροπορική σύνδεση των δύο νησιών. Η Κυπριακή τουριστική αγορά είναι πολύ δυναμική και αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο με τις αναχωρήσεις να υπερβαίνουν τον συνολικό αριθμό του πληθυσμού της χώρας, ενώ ο πρώτος σε προτίμηση προορισμός των Κυπρίων, που αναζητούν διαρκώς νέους προορισμούς, είναι η Ελλάδα με 40.000 αναχωρήσεις ετησίως! Το συμπέρασμα από την πρώτη ημέρα της έκθεσης είναι ότι η Χίος είναι αναγνωρίσιμη σαν προορισμός και έχει ιδιαίτερα θετική εικόνα στο κοινό της Κύπρου. Αυτή είναι μια καλή βάση για τη δημιουργία επιχειρηματικών συνεργασιών οι οποίες πρέπει να στηριχθούν και από τις δύο πλευρές.