Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Διαμαρτύρονται οι εκτός… πέργολας Καφετέριες

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 03/01/2018 - 18:37
Διαμαρτύρονται οι εκτός… πέργολας Καφετέριες

Συγκέντρωση υπό την μορφή ενημέρωσης πραγματοποίησαν το μεσημέρι στο γραφείο του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου, οι ιδιοκτήτες καφετεριών στο Νότιο μέρος του Λιμανιού, που διαμαρτύρονται γιατί οι επιχειρήσεις τους, μένουν εκτός  λυόμενων κατασκευών εν όψει του χειμώνα.

Ο Κώστας Μωράκης, που μίλησε εκ μέρους όλων, ζήτησε απλά να εφαρμοστεί ο Νόμος  για όλους ώστε να μην έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Με τη σειρά του ο Αντώνης Κέφης ζήτησε από όλους σεβασμό στην Νομοθεσία, αλλά αναγνώρισε ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση όσοι πρόλαβαν και εγκατέστησαν… πέργολες αυτοί θα είναι και οι προνομιούχοι.

Θέλουμε να γίνει σαφές είπε η παριστάμενη Υπολιμενάρχης, ότι εμείς δεν βλέπουμε δύο Προκυμαίες, ο Νόμος θα εφαρμοστεί από όλους.

Την επιείκεια όλων ζήτησε ο Κώστας Βεζέρης Πρόεδρος την καταστημάτων εστίασης, αλλά ο επίλογος του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου Αντ. Κέφη, μάλλον τους προσγείωσε όλους Από την ώρα είπε, που εκδόθηκε νέος Νόμος περί καταλήψεων χώρων κ.λ.π όσοι έχουν εγκαταστήσει λυόμενες κατασκευές πρέπει να τις ξηλώσουν, διαφορετικά το Λιμενικό Ταμείο δεν θα τους χορηγήσει χώρο για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Εκτός αν πάρουν άδειες, όπερ σημαίνει απλά ότι ένας Μηχανικός θα πιστοποιήσει την ποιότητα κατασκευών, αλλά το κυριότερο θα χρειαστεί η έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσω του ΚΑΣ, που θα πάρει την κρίσιμη απόφαση. Με τους ρυθμούς πάντως που κινείται γενικώς το δημόσιο η τελική απόφαση μπορεί και να γίνει γνωστή το 2020.

 

 

zitame_efarmogi_toy_nomoy_gia_oloys

Σχετικά Άρθρα

Αύριο στη Χίο εκπρόσωποι της Πόλης Σάνκτ Ινγκμπερτ
Τρί, 16/01/2018 - 18:37
Κάδοι βιοαποβλήτων

Γερμανική βΟι επαφές του Δημάρχου Μ. Βουρνού στο εξωτερικό έχουν τα αποτελέσματα τους, αφού ως γνωστόν παρακολούθησε την λειτουργία δομών Γερμανικών Δήμων μέσω της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης. Ετσι αύριο επισκέπτονται το νησί μας εκπρόσωποι του Δήμου του Σανκτ Ινγκμπερτ, με πληθυσμό όπως περίπου και η Χίος, οι οποίοι αφού επισκεφθούν διάφορους χώρους ΧΥΤΑ, χώρους μεταφόρτωσης απορριμμάτων, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε θέματα διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απόβλητα από ποτοποιϊες, από το εργοστάσιο χυμών από σφαγεία κ.λ.π. καταλήγουν ή σε δικές τους αποχετεύσεις ή διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, μέθοδοι που στην Γερμανία έχουν καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια!

Ταυτόχρονα με τους ίδιους θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας για διαχείριση απορριμμάτων για έργα οδοποιϊας και άλλα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με αυτό την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί ένα ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που έχουν επεξεργαστεί από κοινού το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Γερμανικό Πανεπιστήμιο IZES.

diaheirisi_vioapovliton_kai_me_germaniki._kateythynsi