Χίος, Σάββατο 20 Ιανουαρίου

Διαμαρτύρονται οι εκτός… πέργολας Καφετέριες

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 03/01/2018 - 18:37
Διαμαρτύρονται οι εκτός… πέργολας Καφετέριες

Συγκέντρωση υπό την μορφή ενημέρωσης πραγματοποίησαν το μεσημέρι στο γραφείο του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου, οι ιδιοκτήτες καφετεριών στο Νότιο μέρος του Λιμανιού, που διαμαρτύρονται γιατί οι επιχειρήσεις τους, μένουν εκτός  λυόμενων κατασκευών εν όψει του χειμώνα.

Ο Κώστας Μωράκης, που μίλησε εκ μέρους όλων, ζήτησε απλά να εφαρμοστεί ο Νόμος  για όλους ώστε να μην έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Με τη σειρά του ο Αντώνης Κέφης ζήτησε από όλους σεβασμό στην Νομοθεσία, αλλά αναγνώρισε ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση όσοι πρόλαβαν και εγκατέστησαν… πέργολες αυτοί θα είναι και οι προνομιούχοι.

Θέλουμε να γίνει σαφές είπε η παριστάμενη Υπολιμενάρχης, ότι εμείς δεν βλέπουμε δύο Προκυμαίες, ο Νόμος θα εφαρμοστεί από όλους.

Την επιείκεια όλων ζήτησε ο Κώστας Βεζέρης Πρόεδρος την καταστημάτων εστίασης, αλλά ο επίλογος του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου Αντ. Κέφη, μάλλον τους προσγείωσε όλους Από την ώρα είπε, που εκδόθηκε νέος Νόμος περί καταλήψεων χώρων κ.λ.π όσοι έχουν εγκαταστήσει λυόμενες κατασκευές πρέπει να τις ξηλώσουν, διαφορετικά το Λιμενικό Ταμείο δεν θα τους χορηγήσει χώρο για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Εκτός αν πάρουν άδειες, όπερ σημαίνει απλά ότι ένας Μηχανικός θα πιστοποιήσει την ποιότητα κατασκευών, αλλά το κυριότερο θα χρειαστεί η έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσω του ΚΑΣ, που θα πάρει την κρίσιμη απόφαση. Με τους ρυθμούς πάντως που κινείται γενικώς το δημόσιο η τελική απόφαση μπορεί και να γίνει γνωστή το 2020.

 

 

zitame_efarmogi_toy_nomoy_gia_oloys

Σχετικά Άρθρα

Ανεκδιήγητη απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής, που ακυρώνει στην ουσία έργο 25 εκατ. ευρώ και παρατείνει την επικίνδυνη παρανομία στο Λιμάνι
Παρ, 19/01/2018 - 16:18
Λιμενική Επιτροπή

Στην αρχή υπήρξε προβληματισμός αλλά στην συνέχεια ακολουθήθηκε η πεπατημένη, αυτή που βολεύει τους πάντες, δεν βολεύει την νομιμότητα αλλά εν ανάγκη… στραβώνεται και επίσης δεν βολεύει την ανάπτυξη του νησιού, αλλά αυτή αναβάλλεται επ’ άπειρον.

Αναφερόμαστε στην απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής όχι μόνο να παρατείνει την παρανομία εκφόρτωσης καυσίμων στο Λιμάνι, αλλά να την… μονιμοποιήσει κατά το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» με απόφαση της να εκτελέσει έργο (!) εντός του βυθού, προκειμένου να εκφορτώνονται καύσιμα στο «κόκκινο φαναράκι» σε απόσταση αναπνοής δηλαδή από το Ξενοδοχείο Χανδρής και δίπλα στο μοναδικό σημείο που προσδένουν τουριστικά σκάφη!

Στην αρχή ο Πρόεδρος Αντ. Κέφης αναφέρθηκε στο ιστορικό των δυσκολιών, που υπάρχουν καθώς από την έληξε η προθεσμία εκφόρτωσης στο λιμάνι, από την άλλη σε περίπτωση, που επιλεγεί για παράδειγμα το Λιμάνι Μεστών τότε θα αντιδράσουν ναυτιλιακές εταιρείες, μεταφορείς, ιχθυοκαλλιέργειες κ.λ.π. κάτι που βεβάιωσε και ο παριστάμενος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Λεγάτος, διότι η απόσταση των Μεστών μεγιστοποιεί το κόστος.

Το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών ακυρώθηκε από τον Λιμενάρχη Χρ. Φραγκιά, που βεβαίωσε ότι μπορούν να εξυπηρετούνται με μεταφορά δύο φορτηγών ανά δρομολόγιο της τακτικής γραμμής. Απέμειναν όμως τα υπόλοιπα φορτία και κυρίως τα καύσιμα και εύφλεκτα προϊόντα αφού για τα πυρομαχικά (πάλι καλά) δεν τίθεται θέμα  ότι θα εκφορτώνονται στα Μεστά.

Ετσι με δεδομένο ότι τα δρομολόγια ήδη έχουν βγεί έως 31 Οκτωβρίου, προκρίθηκε η… λύση άλλης μιας παρατάσεως, στη διάρκεια της οποίας θα ειδοποιηθούν οι Εταιρείες ότι απ΄1ης Νοεμβρίου θα πηγαίνουν στα Μεστά, αλλά στο μεταξύ δημιουργείται και για την… πισινή μια ημινόμιμη θέση στο «κόκκινο φαναράκι».

Αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν ότι οι Εταιρείες δεν θα πειθαρχήσουν και οι σημερινές αντιδράσεις στη λογική «όλα κουβάρι» σε ένα άχρηστο λιμάνι, όχι μόνο δεν θα μειωθούν αλλά και θα δυναμώσουν.

Για «κερασάκι» στην τούρτα όλοι δεσμεύτηκαν ότι θα συνεδριάσει η Λιμενική Επιτροπή ειδικά για το Λιμάνι των Μεστών, στο οποίο όμως δεν έχει απομείνει τίποτα για να ξεφορτώνεται, εκτός ίσως από… τάνκς.

Σημειώνεται επίσης ότι όπου νάναι θα πρέπει η Ελλάδα να εξηγήσει ή να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ενωση 25 εκατ. ευρώ, που έχουν «πεταχτεί» μέχρι στιγμής στα Μεστά για ένα υπερσύγχρονο λιμάνι, που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από ψαροκαϊκα και βάρκες!!!

 

Λιμενική επιτροπή