Χίος, Τρίτη 17 Ιουλίου

Διαμαρτύρονται οι εκτός… πέργολας Καφετέριες

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 03/01/2018 - 18:37
Διαμαρτύρονται οι εκτός… πέργολας Καφετέριες

Συγκέντρωση υπό την μορφή ενημέρωσης πραγματοποίησαν το μεσημέρι στο γραφείο του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου, οι ιδιοκτήτες καφετεριών στο Νότιο μέρος του Λιμανιού, που διαμαρτύρονται γιατί οι επιχειρήσεις τους, μένουν εκτός  λυόμενων κατασκευών εν όψει του χειμώνα.

Ο Κώστας Μωράκης, που μίλησε εκ μέρους όλων, ζήτησε απλά να εφαρμοστεί ο Νόμος  για όλους ώστε να μην έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Με τη σειρά του ο Αντώνης Κέφης ζήτησε από όλους σεβασμό στην Νομοθεσία, αλλά αναγνώρισε ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση όσοι πρόλαβαν και εγκατέστησαν… πέργολες αυτοί θα είναι και οι προνομιούχοι.

Θέλουμε να γίνει σαφές είπε η παριστάμενη Υπολιμενάρχης, ότι εμείς δεν βλέπουμε δύο Προκυμαίες, ο Νόμος θα εφαρμοστεί από όλους.

Την επιείκεια όλων ζήτησε ο Κώστας Βεζέρης Πρόεδρος την καταστημάτων εστίασης, αλλά ο επίλογος του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου Αντ. Κέφη, μάλλον τους προσγείωσε όλους Από την ώρα είπε, που εκδόθηκε νέος Νόμος περί καταλήψεων χώρων κ.λ.π όσοι έχουν εγκαταστήσει λυόμενες κατασκευές πρέπει να τις ξηλώσουν, διαφορετικά το Λιμενικό Ταμείο δεν θα τους χορηγήσει χώρο για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Εκτός αν πάρουν άδειες, όπερ σημαίνει απλά ότι ένας Μηχανικός θα πιστοποιήσει την ποιότητα κατασκευών, αλλά το κυριότερο θα χρειαστεί η έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσω του ΚΑΣ, που θα πάρει την κρίσιμη απόφαση. Με τους ρυθμούς πάντως που κινείται γενικώς το δημόσιο η τελική απόφαση μπορεί και να γίνει γνωστή το 2020.

 

 

zitame_efarmogi_toy_nomoy_gia_oloys

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 16/07/2018 - 18:15
Αρχείο

Η πολιτική της INTERAMERICAN για ουσιαστική παρουσία στην καθημερινότητα των ασφαλισμένων της βρίσκει χαρακτηριστική έκφραση στις υπηρεσίες Βοήθειας. Η εταιρεία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους διαχειρίστηκε 211.110 περιστατικά παρέχοντας Οδική Βοήθεια, ενώ ανταποκρίθηκε σε 14.179 κλήσεις πελατών για Προσωπική Βοήθεια. Συνολικά, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο η INTERAMERICAN διεκπεραίωσε 225.289 αιτήματα για Βοήθεια, διαχειριζόμενη 1.238 περιστατικά ημερησίως, κατά μέσο όρο. Η ζήτηση των υπηρεσιών Βοήθειας συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητική τάση κατά 2,7%, σε σχέση με το 2017. Με βάση τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την περυσινή χρονιά, η INTERAMERICAN στον κλάδο Βοήθειας κατέχει μερίδιο αγοράς 31,5%. O σύνθετος δείκτης NPS (Net Promoters Score), που αντανακλά την ικανοποίηση των πελατών και αφορά, κυρίως, στην πρόθεση σύστασης της εταιρείας σε τρίτους, ανέρχεται στο 72 και είναι κατά πολύ υψηλότερος από τα διεθνή standards.

 

«Οι υπηρεσίες Βοήθειας αποτελούν προστιθέμενη αξία σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της INTERAMERICAN και της Anytime, καθώς και στα προγράμματα ασφάλισης υγείας. Ολοκληρώνουν σφαιρικά την ασφαλιστική κάλυψη των πελατών και διευρύνουν τη θετική εμπειρία του από την εταιρεία μας, σε μια εποχή που η αποτελεσματικότητα καθορίζεται από την αμεσότητα, τη χρήση της τεχνολογίας και την ποιότητα εξυπηρέτησης» επισημαίνει ο Γιώργος Βαλαής, γενικός διευθυντής της INTERAMERICAN Βοήθειας. Οι υποδομές της εταιρείας -ιδιόκτητος στόλος παντός τύπου οχημάτων Οδικής Βοήθειας και στόλος ασθενοφόρων, εξειδικευμένο προσωπικό για το αυτοκίνητο και για την υγειονομική διακομιδή- σε συνδυασμό με συνεργασίες, καθιστούν την εταιρεία ηγετική δύναμη στον κλάδο.

 

Κατά το πρώτο εξάμηνο, στην Οδική Βοήθεια η INTERAMERICAN εξυπηρέτησε με επιτόπου υπηρεσίες 55.047 περιστατικά, ρυμούλκησε 69.172 οχήματα, μετέφερε στην έδρα τους 19.944 και προσέφερε υπηρεσίες διαχείρισης ατυχήματος (autohelp) σε 66.947 περιπτώσεις. Στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία, αντιμετωπίστηκαν 8.861 περιστατικά. Ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης από τη στιγμή της κλήσης βελτιώθηκε περαιτέρω, μειούμενος στα 26 λεπτά της ώρας στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 36 λεπτά. Όπως είναι γνωστό, με τροποποίηση στον νόμο 3651/2008, από τις αρχές της φετινής χρονιάς έχει οριστεί ως μέγιστο χρονικό διάστημα ανταπόκρισης, από τη στιγμή της κλήσης, η μια ώρα.

 

Στον τομέα της Προσωπικής (Άμεσης Υγειονομικής) Βοήθειας, η INTERAMERICAN κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε 2.727 διακομιδές με ασθενοφόρο, 53 διακομιδές από αέρος (34 με ειδικό αεροπλάνο και 19 με ελικόπτερο), διαχειρίστηκε με επιτυχία 76 περιστατικά στο εξωτερικό και παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής σε 11.323 περιπτώσεις. Αξίζει να τονιστεί ότι στις από αέρος διακομιδές, ο μέσος όρος χρονικής ανταπόκρισης με άφιξη στο σημείο παραλαβής από τη στιγμή της κλήσης δεν υπερέβη τη μιάμιση ώρα. Ειδικότερα από τη νησιωτική Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο 7 αεροδιακομιδές. Πέρα από τα ατομικά ασφαλιστήρια, η εταιρεία καλύπτει με ετήσια συμβόλαια Προσωπικής Βοήθειας -μέσω χορηγών- τους κατοίκους της Λήμνου, της Σίφνου και της Ύδρας.

 

 

Οι υπηρεσίες βοήθειας κατά το πρώτο εξάμηνο

 

Οδική Βοήθεια

Άμεση Ιατρική Βοήθεια

Επί τόπου υπηρεσίες

55.047

Αεροδικομιδές

53

Autohelp

66.947

Διακομιδή με Ασθενοφόρο

2.727

Ρυμουλκήσεις

69.172

Υπηρεσίες Συμβουλευτικής

11.323

Μεταφορά στην έδρα

19.944

Περιστατικά Εξωτερικού

76

Σύνολο

211.110

Σύνολο

14.179