Χίος, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Διαμαρτύρονται οι εκτός… πέργολας Καφετέριες

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 03/01/2018 - 18:37
Διαμαρτύρονται οι εκτός… πέργολας Καφετέριες

Συγκέντρωση υπό την μορφή ενημέρωσης πραγματοποίησαν το μεσημέρι στο γραφείο του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου, οι ιδιοκτήτες καφετεριών στο Νότιο μέρος του Λιμανιού, που διαμαρτύρονται γιατί οι επιχειρήσεις τους, μένουν εκτός  λυόμενων κατασκευών εν όψει του χειμώνα.

Ο Κώστας Μωράκης, που μίλησε εκ μέρους όλων, ζήτησε απλά να εφαρμοστεί ο Νόμος  για όλους ώστε να μην έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Με τη σειρά του ο Αντώνης Κέφης ζήτησε από όλους σεβασμό στην Νομοθεσία, αλλά αναγνώρισε ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση όσοι πρόλαβαν και εγκατέστησαν… πέργολες αυτοί θα είναι και οι προνομιούχοι.

Θέλουμε να γίνει σαφές είπε η παριστάμενη Υπολιμενάρχης, ότι εμείς δεν βλέπουμε δύο Προκυμαίες, ο Νόμος θα εφαρμοστεί από όλους.

Την επιείκεια όλων ζήτησε ο Κώστας Βεζέρης Πρόεδρος την καταστημάτων εστίασης, αλλά ο επίλογος του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου Αντ. Κέφη, μάλλον τους προσγείωσε όλους Από την ώρα είπε, που εκδόθηκε νέος Νόμος περί καταλήψεων χώρων κ.λ.π όσοι έχουν εγκαταστήσει λυόμενες κατασκευές πρέπει να τις ξηλώσουν, διαφορετικά το Λιμενικό Ταμείο δεν θα τους χορηγήσει χώρο για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Εκτός αν πάρουν άδειες, όπερ σημαίνει απλά ότι ένας Μηχανικός θα πιστοποιήσει την ποιότητα κατασκευών, αλλά το κυριότερο θα χρειαστεί η έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσω του ΚΑΣ, που θα πάρει την κρίσιμη απόφαση. Με τους ρυθμούς πάντως που κινείται γενικώς το δημόσιο η τελική απόφαση μπορεί και να γίνει γνωστή το 2020.

 

 

zitame_efarmogi_toy_nomoy_gia_oloys

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 22/01/2018 - 15:44
Ξηλώνουν λάμπες, που φωτίζουν ιδιωτικούς χώρους

Ένα από τα καλά της έρευνας, που έγινε σε όλο το νησί για τα φωτιστικά σώματα είναι ότι προέκυψε πως πολλά απ’ αυτά φώτιζαν ιδιωτικούς χώρους, χωράφια, αυλές κ.λ.π.

Όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής, πρόκειται για 360 περιπτώσεις δημοτών, που φώτιζαν ιδιωτικούς χώρους με χρήματα των υπολοίπων. Συνολικά όλοι αυτοί μας στοίχιζαν 20.000 ευρώ το χρόνο περίπου, μας είπε. Τώρα με εντολή του Δήμου στη ΔΕΗ τα φωτιστικά σώματα ξηλώνονται.

xilonontai_360_lampes_me_kerdos_gia_to_dimo_20_000_eyro_etisios

Ξηλώνουν λάμπες, που φωτίζουν ιδιωτικούς χώρους