Χίος, Τρίτη 20 Μαρτίου

Το «Δικαίωμα στην Ποιότητα Ζωής» και τον Αθλητισμό για Άτομα με Αναπηρία υποστηρίζουν INTERAMERICAN και Anytime

Παρ, 23/02/2018 - 17:14
O Μανώλης Παπαδημητράκης, συντονιστής του γραφείου πωλήσεων Κρήτης της INTERAMERICAN, με τον αθλητή του συλλόγου αιμοκαθαιρομένων– μεταμοσχευμένων Μάριο Μαρκόπουλο και συνεργάτες του γραφείου του.

H INTERAMERICAN, σταθερά προσανατολισμένη στην επιχειρησιακή αποστολή της συμβολής στην κοινωνική ευημερία, πέραν των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων και στις πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας που αναπτύσσει, έχει προτάξει και την ανάδειξη του δικαιώματος στην ποιότητα ζωής των Ατόμων με Αναπηρία. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και η Αnytime, η μάρκα της απευθείας ασφάλισης που πρωτοποριακά έχει εισαγάγει στην ασφαλιστική αγορά η εταιρεία. Πρόσφατα, η Αnytime προχώρησε σε δύο σχετικές ενέργειες, σε συνάφεια με την άθληση και μετακίνηση. Συγκεκριμένα, διευκόλυνε την καθημερινότητα του Μάριου Μαρκόπουλου, αθλητή του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών, παρέχοντας χορηγικά την ασφάλιση ενός αυτοκινήτου, ενώ ανέλαβε και τη χορηγική υποστήριξη του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΠΑΣΚΑ) για την ποδηλασία.

Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδος από το 2006, έχοντας κατακτήσει διακρίσεις και σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων Ατόμων επί σειρά ετών (5 χρυσά, 4 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια). Μέσω της άθλησης, ο Μάριος διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση αντιμετωπίζοντας τη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ενώ παράλληλα είναι και πρεσβευτής της ιδέας για τη δωρεά ιστών και οργάνων. Η συμμετοχή του στους 30ους Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων Ατόμων (22, 23 και 24 Φεβρουαρίου) σε τρία αγωνίσματα: στο bowling, τον στίβο (100 μ.) και την επιτραπέζια αντισφαίριση με την ομάδα του Ηρακλείου Κρήτης, είναι ενδεικτική της σχέσης του με τον αθλητισμό, που αποτελεί τρόπο ζωής. Η Αnytime χορήγησε στον Μάριο Μαρκόπουλο το ασφαλιστήριο συμβόλαιο οχήματος μέσω του Γραφείου Πωλήσεων Ηρακλείου Κρήτης της ΙΝΤERAMERICAN.

Ο ΠΑΣΚΑ, εξάλλου, που εδρεύει στο Ίλιον Αττικής, δραστηριοποιείται από το 1987 και είναι ο πρώτος αμιγώς αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα για άτομα με κινητικές αναπηρίες. Ο σύλλογος διατηρεί δυναμικό 70 αθλητών περίπου και υλοποιεί προγράμματα μαζικού αθλητισμού, καθώς και προγράμματα για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της δυνατότητας για αυτόνομη κίνηση, με σκοπό τη σωματική και ψυχολογική ανεξαρτησία των ατόμων και την κοινωνική ένταξή τους. Ο ΠΑΣΚΑ λειτουργεί τμήματα στίβου, μπάσκετ, κολύμβησης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, άρσης βαρών, ποδηλασίας και προσπαθεί να οργανώσει, ακόμη, τμήματα σκοποβολής, ξιφασκίας και boccia. Η Αnytime καλύπτει χορηγικά τον ετήσιο προϋπολογισμό της λειτουργίας του τμήματος ποδηλασίας.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αύριο Γενική Συνέλευση από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Κάμπου στο "Καλουτάς"
Τρί, 20/03/2018 - 14:45

Σ' αναμμένα κάρβουνα κάθονται Καμπούσοι ιδιοκτήτες γης, που τις τελευταίες δύο εβδομάδες έλαβαν από τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Χίου ειδοποίηση να περάσουν από τα γραφεία της για υπόθεσή τους. Πηγαίνοντας εκεί διαπίστωσαν ότι η υπόθεση αφορούσε την αλλαγή χρήσης των ιδιοκτησιών τους από αγροτεμάχια - περιβόλια σε οικόπεδα, γεγονός που ενεργοποίησε άμεσα τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Κάμπου, ο οποίος καλεί σε Γενική Συνέλευση αύριο στις  7.00 μ.μ στο εκθεσιακό κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς».

“Στόχος μας είναι να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες αυτής της αλλαγής, επειδή όμως σήμερα μπορεί να αφορά αυτούς που έλαβαν ήδη τα σημειώματα, αύριο να αφορά περισσότερους γι’αυτό εκείνο που επιδιώκουμε είναι κατ’αρχήν ενημέρωση από τη ΔΟΥ, την οποία θα επισκεφθούμε σήμερα. Αύριο στη συνέλευση θα βρίσκονται φοροτεχνικοί και συμβολαιογράφοι για να μας πουν για τις διαστάσεις αυτής της αλλαγής χρήσης”, ανέφερε στο Ράδιο “Α” ο Πρόεδρος του Ομίλου,  Νίκος Νικολούδης, επισημαίνοντας ότι λόγω του ειδικού καθεστώτος που ισχύει στην περιοχή, των ορίων των 8 στρεμμάτων για την κατάτμηση οικοπέδων, δεν μπορεί κάποιες εκτάσεις να φορολογούνται π.χ. ως οικόπεδα, αλλά επί της ουσίας να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τέτοια.

“Είναι πολλά τα ζητήματα, άλλωστε από τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν θέματα με την φορολόγηση των εκτάσεων και καλό θα ήταν να έχουμε αύριο την καλύτερη δυνατή προσέλευση για να μπορέσει ο καθένας μας να γνωρίσει τις λεπτομέρειες του θέματος”, κατέληξε ο νέος Πρόεδρος του ΦΟΚ, που λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έπεσε αμέσως στα βαθιά.

ziteitai_apo_ti_doy_i_allagi_hrisis_gis_ston_kampo