Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Εδώ οι καλές... 100 δόσεις και στην ΔΕΥΑΧ

Δευ, 11/09/2017 - 16:13

Στο τέλος θα προχωράμε και θα... κουτουλάμε δόσεις.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο μπορούν όσοι χρωστούν στην ΔΕΥΑΧ και χρειάζονται επανασύνδεση ρολογιού, μπορούν να ρυθμίσουν το χρέος τους ακόμα και σε 100 δόσεις.
Σύμφωνα με τον Π. Νεαμονίτη, τα χρέη σήμερα στην ΔΕΥΑΧ πλησιάζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ(!!!) και μπαίνοντας κανείς σε καθεστώς δόσεων, μπορεί να ξεκινήσει πληρώνοντας το 5% του χρέους. Εννοείται ότι αναλόγως των δόσεων, αφαιρούνται και οι προσαυξήσεις. Αν δε, δεν πληρώσουν οι οφειλέτες για τρείς συνεχόμενους μήνες χάνουν την ρύθμιση.

Σχετικά Άρθρα

Αύριο στη Χίο εκπρόσωποι της Πόλης Σάνκτ Ινγκμπερτ
Τρί, 16/01/2018 - 18:37
Κάδοι βιοαποβλήτων

Γερμανική βΟι επαφές του Δημάρχου Μ. Βουρνού στο εξωτερικό έχουν τα αποτελέσματα τους, αφού ως γνωστόν παρακολούθησε την λειτουργία δομών Γερμανικών Δήμων μέσω της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης. Ετσι αύριο επισκέπτονται το νησί μας εκπρόσωποι του Δήμου του Σανκτ Ινγκμπερτ, με πληθυσμό όπως περίπου και η Χίος, οι οποίοι αφού επισκεφθούν διάφορους χώρους ΧΥΤΑ, χώρους μεταφόρτωσης απορριμμάτων, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε θέματα διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απόβλητα από ποτοποιϊες, από το εργοστάσιο χυμών από σφαγεία κ.λ.π. καταλήγουν ή σε δικές τους αποχετεύσεις ή διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, μέθοδοι που στην Γερμανία έχουν καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια!

Ταυτόχρονα με τους ίδιους θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας για διαχείριση απορριμμάτων για έργα οδοποιϊας και άλλα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με αυτό την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί ένα ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που έχουν επεξεργαστεί από κοινού το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με Γερμανικό Πανεπιστήμιο.

diaheirisi_vioapovliton_kai_me_germaniki._kateythynsi