Χίος, Δευτέρα 23 Απριλίου

Εκτός από τα πρόστιμα και στα Δικαστήρια για τα "μαϊμού" τιμολόγια

Τετ, 28/02/2018 - 15:35
ΔΟΥ Χίου

«Χοντραίνει» η υπόθεση με τον κατασκευαστή, που προμήθευε τους πελάτες του με εικονικά τιμολόγια, ενώ με τα ίδια εξυπηρετούσε και όσους επαγγελματίες ήθελαν έξοδα και καταχωρούσαν στα βιβλία τους τις «μαϊμού» αποδείξεις, πληρώνοντας στον… ευεργετούντα κατασκευαστή τον ΦΠΑ.

Και ενώ το ποσό αμφισβητείται, αφού όσο προχωρούν οι έλεγχοι μεγαλώνει, «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά» καθώς εικονικά τιμολόγια έκοβε και σε όσους έκανε πραγματικά δουλειές. Για την Εφορία βέβαια δεν λέει κάτι αυτό, καθώς ούτε ένας δεν θα παραδεχτεί ότι απλά έπαιρνε τιμολόγια άνευ αντικρίσματος, για να πληρώσει λιγότερη από την γνωστή ληστρική φορολογία, συνεπώς τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Με δεδομένο μάλιστα ότι σε έλεγχο, που έγινε στον κατασκευαστή, δεν βρέθηκε ούτε ένα στέλεχος, έστω των εικονικών τιμολογίων, υποστηρίζοντας ο τελευταίος ότι τα… πέταξε, αυτοί, που τελικά θα πληρώσουν την νύφη, είναι οι αποδέκτες.

Οσον αφορά το ύψος των προστίμων, αυτά θα εξαρτηθούν από το χρόνο και το ύψος των εικονικών τιμολογίων, αλλά το σοβαρότερο όλων είναι ότι αυτού του είδους οι παραβάσεις, επισείουν και ποινικές ευθύνες, συνεπώς η υπόθεση θα φτάσει στα Δικαστήρια.

Το σίγουρο πάντως είναι, ότι το θέμα των προστίμων και των ποινικών ευθυνών, αφορά τόσους πολλούς συμπολίτες μας, που πεπειραμένος νομικός, στον οποίο κατέφυγαν για συμβουλές αρκετοί, έλεγε ότι θα εκπλαγούμε από τον αριθμό τους.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 22/04/2018 - 16:56
Δεν θα μας χαλάσουν την φιλία μας

Η δημοκρατική Σμύρνη έδωσε άλλη μια φορά το μήνυμα της, ενάντια στους θερμοκέφαλους της γείτονος με τις γκρίζες βραχονησίδες σφηνωμένες στον εγκέφαλο τους.

Ετσι σε μια δύσκολη φάση των ελληνοτουρκικών σχέσεων το Επιμελητήριο του Τσεσμέ αξιοποίησε πρόσκληση του Συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων Χίου και πραγματοποίησε χθες και σήμερα μια διήμερη επίσκεψη στο νησί μας στην οποία συμμετείχαν 40 μέλη του.

Εχουμε αδελφοποιηθεί από το 2012 και το εννοούμε, μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημ. Κυτριλάκης, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι τούρκοι απολάμβαναν τον καφέ τους στην πλατεία των Μεστών.

Με ιδιαίτερη θέρμη, μας μίλησε και ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Τσεσμέ, που αντιμετώπισε με χαμόγελο με… νόημα το ερώτημα μας, αν τον φοβίζει η σημερινή ένταση.

Δεν ξέρω τι κάνουν οι μεγάλοι ψηλά, μας είπε, αλλά εμείς είμαστε γείτονες, κανείς δεν μπορεί να μας χαλάσει αυτή τη φιλία. Δεν θέλουμε εντάσεις και προβλήματα, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μας φτάνουν τόσες ομορφιές για να τις χαρούμε εμείς και οι επισκέπτες μας.

Το προηγούμενο βράδυ προηγήθηκε θερμό ελληνοτουρκικό γλέντι με πρώτους στο χορό τους «Χίους εν χορώ» και τα συγκροτήματα τους.

Ελληνοτουρκικό γλέντιΕλληνοτουρκικό γλέντιΕλληνοτουρκικό γλέντι