Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Ενημέρωση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο... πριν σταλεί ο λογαριασμός

Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 10/11/2017 - 15:19
Ηχητικό απόσπασμα: 

Αυτό επιδιώκει το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου Θιγομένων Ιδιοκτητών από Σχέδιο Πόλης Χίου 1988» που καλεί τα μέλη του και όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσέλθουν την ερχόμενη Τετάρτη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του «Οίκου Χίου Διδασκάλου», όπου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δημοτικής Κοινότητας Χίου (οικισμός πρώην Δήμου Χίου) και στην πρόοδο των διαδικασιών έγκρισής του, εν όψει και της συζήτησης που επίκειται να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Το σχέδιο αφορά την καθημερινότητα των κατοίκων, την οργάνωση και ανάπτυξη της πόλης, τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π. αλλά και τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, γιατί η εφαρμογή του θα γίνει με χρέωση όλων των ιδιοκτητών και το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, ανέφεραν σε συνέντευξή τους στο Ράδιο «Α»  η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου, Ανθή Λω – Καλούδη και ο Γραμματέας, Σπύρος Κάβουρας.

Όπως εξήγησε ο κ. Κάβουρας υπάρχει όλο αυτό το διάστημα συνεργασία με το δήμο και την Πολεοδομία προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που εντοπίζονται στο σχεδιασμό, δεσμεύοντας π.χ. περιοχή μέσα στην πόλη για κατασκευή κολυμβητηρίου, ενώ υπάρχει άλλο περιφερειακά, όμως εξίσου σημαντική είναι και η οικονομική διάσταση, που έχει να κάνει με την εισφορά σε χρήμα από τους ιδιοκτήτες που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη στη Χίο προβλημάτων αντίστοιχων με εκείνα που υπήρξαν , όπως είπε ο ίδιος, στο Ηράκλειο ή στο Μαρκόπουλο Αττικής.

 

Σχετικά Άρθρα

Από τους Περ. Συμβούλους Γ. Σπιλάνη και Γ. Αργυρούδη
Δευ, 15/01/2018 - 18:14
Χρ. Καλογήρου

 

Κα περιφερειάρχη,

Από το διαδίκτυο πληροφορηθήκαμε για τη συμμετοχή της ΠΒΑ στο πρόγραμμα ISLANDS OF INNOVATION (https://www.interregeurope.eu/islandsofinnovation/)

Θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε:

  • Ποιο είναι το αντικείμενο του προγράμματος και για πιο λόγο επιλέξατε να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα αυτό;
  • Ποιος είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος που αντιστοιχεί στην ΠΒΑ και πως αυτός έχει κατανεμηθεί
  • Γιατί δεν επιλέξατε την ΕΝΑ αναπτυξιακή για την υλοποίηση του έργου ως την πλέον κατάλληλη δομή της ΠΒΑ για να υλοποιήσει και να αξιοποιήσει το έργο, αλλά αντίθετα την κλείσατε με τη δικαιολογία ότι δεν είχατε να της αναθέσετε έργο;
  • Ποιος έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος και με ποια διαδικασία;
  • Ποια η διασύνδεση του συγκεκριμένου προγράμματος με τη λειτουργία της ίδιας της Περιφέρειας (για παράδειγμα με το Συμβούλιο Καινοτομίας και με τη Δ/νση Σχεδιασμού που είναι οι καθ’υλη αρμόδιοι για το θέμα της καινοτομίας) αλλά και των άλλων φορέων της Περιφέρειας που έχουν ενδιαφέρον για την καινοτομία αλλά και τις επιμέρους θεματικές όπως πχ. τα Επιμελητήρια, οι φορείς τουρισμού κλπ
  • Ποια είναι τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα και πως έχουν αυτά διαχυθεί στην ΠΒΑ ώστε να υπάρξει ωφέλεια από αυτά;

 

 

Παρακαλούμε για την απάντηση σας

 

Α. Αργυρούδη, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Γ. Σπιλάνης, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ