Χίος, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Ενημέρωση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο... πριν σταλεί ο λογαριασμός

Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 10/11/2017 - 15:19
Ηχητικό απόσπασμα: 

Αυτό επιδιώκει το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου Θιγομένων Ιδιοκτητών από Σχέδιο Πόλης Χίου 1988» που καλεί τα μέλη του και όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσέλθουν την ερχόμενη Τετάρτη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του «Οίκου Χίου Διδασκάλου», όπου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δημοτικής Κοινότητας Χίου (οικισμός πρώην Δήμου Χίου) και στην πρόοδο των διαδικασιών έγκρισής του, εν όψει και της συζήτησης που επίκειται να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Το σχέδιο αφορά την καθημερινότητα των κατοίκων, την οργάνωση και ανάπτυξη της πόλης, τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π. αλλά και τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, γιατί η εφαρμογή του θα γίνει με χρέωση όλων των ιδιοκτητών και το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, ανέφεραν σε συνέντευξή τους στο Ράδιο «Α»  η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου, Ανθή Λω – Καλούδη και ο Γραμματέας, Σπύρος Κάβουρας.

Όπως εξήγησε ο κ. Κάβουρας υπάρχει όλο αυτό το διάστημα συνεργασία με το δήμο και την Πολεοδομία προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που εντοπίζονται στο σχεδιασμό, δεσμεύοντας π.χ. περιοχή μέσα στην πόλη για κατασκευή κολυμβητηρίου, ενώ υπάρχει άλλο περιφερειακά, όμως εξίσου σημαντική είναι και η οικονομική διάσταση, που έχει να κάνει με την εισφορά σε χρήμα από τους ιδιοκτήτες που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη στη Χίο προβλημάτων αντίστοιχων με εκείνα που υπήρξαν , όπως είπε ο ίδιος, στο Ηράκλειο ή στο Μαρκόπουλο Αττικής.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/01/2018 - 18:58
Φόρος πολυτελείας στα ξενοδοχεία

Προς:

1. Τον Υπουργό Οικονομικών

2. Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

3. Την Υπουργό Τουρισμού

Θέμα: «Λήψη μέτρων για τη βιωσιμότητα του ξενοδοχειακού κλάδου στο ΒΑ Αιγαίο»

Κύριοι Υπουργοί,

Ο ξενοδοχειακός κλάδος στα νησιά του Βορειο-Ανατολικού Αιγαίου έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια μεγάλη πίεση, λόγω της σοβαρής καθίζησης των κρατήσεων και γενικότερα της τουριστικής κίνησης. Ως αποτέλεσμα, οι ξενοδοχειακές μονάδες, ανεξαρτήτως μεγέθους, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων τους. Το σοβαρότερο από αυτά αφορά στη εξυπηρέτηση του τραπεζικού τους χρέους. Ως εκ τούτου, πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ακόμα και τον κίνδυνο να αναστείλουν τη λειτουργία τους με σοβαρές συνέπειες για επιχειρηματίες, εργαζόμενους και την τοπική οικονομία εν γένει.

Για τους παραπάνω λόγους σας προωθώ επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου στην οποία περιγράφονται τα προβλήματα και ζητείται η λήψη μέτρων προστασίας του κλάδου. Παρακαλώ να τοποθετηθείτε στην εν λόγω επιστολή, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης