Χίος, Πέμπτη 22 Μαρτίου

Το Επιμελητήριο για το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ' οίκον

Επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος
Δευ, 05/03/2018 - 18:21
φωτο αρχείου
 

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Αξιολογώντας ιδιαίτερα θετικά την προκήρυξη του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ» το οποίο κρίνουμε ότι θα συντελέσει αποφασιστικά στην επίτευξη του εθνικού στόχου της εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, επιτρέψτε μας να επισημάνουμε τα εξής :

  • Ο προϋπολογισμός του προγράμματος δεν είναι επαρκής και εκτιμούμε ότι πρέπει να αυξηθεί σημαντικά για να καλύψει την πολύ μεγάλη ζήτηση που είναι βέβαιο ότι θα σημειωθεί, καθώς η αγορά ανέμενε την προκήρυξη του προγράμματος για μεγάλο χρονικό διάστημα αναβάλλοντας μάλιστα τις όποιες ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτίρια προσδοκώντας στη λήψη χρηματοδοτικού κινήτρου.
  • Οι χρόνοι αποπληρωμής πρέπει να μειωθούν δραστικά σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα. Η καθυστέρηση πληρωμής των δικαιούχων κατά την προηγούμενη προκήρυξη δημιούργησε προβλήματα στην αγορά και δυσπιστία στους δυνητικούς δικαιούχους.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τις ανωτέρω επισημάνσεις προς όφελος του ίδιου του προγράμματος αλλά και των τελικών δικαιούχων.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου

 

Παντελής Λεγάτος

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΜΧ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
Πέμ, 22/03/2018 - 08:54

Στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών εργαλείων χρηματοδότησης για την υλοποίηση σχεδίων βελτίωσης της αγροτικής παραγωγής στοχεύει η ημερίδα ενημέρωσης που πραγματοποιεί σήμερα στις 2 μ.μ. στο Μουσείο Μαστίχας η Τράπεζα Πειραιώς και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

«Ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες ανάκαμψης και για το λόγο αυτό η τράπεζα Πειραιώς έχει αποφασίσει την στήριξη του με ξεχωριστή στρατηγική», ανέφερε στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV, ο επικεφαλής Ανάπτυξης του Αγροτικού τομέα της τράπεζας Πειραιώς, Αλέξης Πολιτάκης.

Η ημερίδα θα εστιάσει στην ενημέρωση των παραγώγων της Χίου σχετικά με τα προγράμματα της Τράπεζας .

«Θα δοθεί έμφαση στην χρηματοδότηση των σχεδίων  βελτίωσης των παραγωγών του νησιού», ανέφερε ο κ.Πολιτάκης.

Να σημείωσουμε ότι για πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια ενημερωτική ημερίδα στην Χιο , παρουσία διευθυντικών στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς.