Χίος, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο “Χανδρής”

Πέμ, 09/11/2017 - 15:59
Γιάννης Νέος - διευθυντής ξενοδοχείου “Χανδρής” Χίου

Αυτό σημαίνει να προηγείσαι της εποχής σου.

Έτσι, με εντολή των ιδιοκτητών, τοποθετήθηκε σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα ξενοδοχεία “Χανδρής”, συμπεριλαμβανομένων και εκείνου του νησιού μας.

Η σχετική υποδομή, που καταλήγει σε εξωτερικό χώρο στα δυτικά του ξενοδοχείου, τοποθετήθηκε χθες και ήδη λειτουργεί.

“Μπορεί στη Χίο να μην έχουμε ούτε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά θα έχουμε στο μέλλον”, μας είπε ο Διευθυντής του ξενοδοχείου “Χανδρής”, Γιάννης Νέος, συμπληρώνοντας όμως ότι το σύστημα θα εξυπηρετήσει τούρκους τουρίστες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά δεν τα έφερναν στη Χίο ελλείψει φορτιστή.

Όσον αφορά το κόστος αυτό θα είναι 7 ευρώ το τρίωρο, που διαρκεί η φόρτιση, ικανή να κινήσει ένα Ι.Χ. για 100 χιλιόμετρα. Οι πελάτες του ξενοδοχείου θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα με την κάρτα του ξενοδοχείου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/02/2018 - 17:29
Φωτο αρχείου

Προγράμματα ενίσχυσης Δήμων ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οπως επισημαίνεται σχετικά ως προς το πρώτο πρόγραμμα ("Μηχανήματα Έργου") ο Δήμος Χίου αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με περίπου 300.000 ευρώ, ενώ οι Δήμοι Ψαρών και Οινουσσών με περίπου 100.000 ευρώ έκαστος.

Ως προς το δεύτερο πρόγραμμα ("Συντήρηση σχολικών κτιρίων") ο Δήμος Χίου αναμένεται να λάβει χρηματοδότηση περίπου 275.000 ευρώ, ενώ οι Δήμοι Ψαρών και Οινουσσών από 5.000 ευρώ έκαστος.