Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο “Χανδρής”

Πέμ, 09/11/2017 - 15:59
Γιάννης Νέος - διευθυντής ξενοδοχείου “Χανδρής” Χίου

Αυτό σημαίνει να προηγείσαι της εποχής σου.

Έτσι, με εντολή των ιδιοκτητών, τοποθετήθηκε σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα ξενοδοχεία “Χανδρής”, συμπεριλαμβανομένων και εκείνου του νησιού μας.

Η σχετική υποδομή, που καταλήγει σε εξωτερικό χώρο στα δυτικά του ξενοδοχείου, τοποθετήθηκε χθες και ήδη λειτουργεί.

“Μπορεί στη Χίο να μην έχουμε ούτε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά θα έχουμε στο μέλλον”, μας είπε ο Διευθυντής του ξενοδοχείου “Χανδρής”, Γιάννης Νέος, συμπληρώνοντας όμως ότι το σύστημα θα εξυπηρετήσει τούρκους τουρίστες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά δεν τα έφερναν στη Χίο ελλείψει φορτιστή.

Όσον αφορά το κόστος αυτό θα είναι 7 ευρώ το τρίωρο, που διαρκεί η φόρτιση, ικανή να κινήσει ένα Ι.Χ. για 100 χιλιόμετρα. Οι πελάτες του ξενοδοχείου θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα με την κάρτα του ξενοδοχείου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αύριο στη Χίο εκπρόσωποι της Πόλης Σάνκτ Ινγκμπερτ
Τρί, 16/01/2018 - 18:37
Κάδοι βιοαποβλήτων

Γερμανική βΟι επαφές του Δημάρχου Μ. Βουρνού στο εξωτερικό έχουν τα αποτελέσματα τους, αφού ως γνωστόν παρακολούθησε την λειτουργία δομών Γερμανικών Δήμων μέσω της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης. Ετσι αύριο επισκέπτονται το νησί μας εκπρόσωποι του Δήμου του Σανκτ Ινγκμπερτ, με πληθυσμό όπως περίπου και η Χίος, οι οποίοι αφού επισκεφθούν διάφορους χώρους ΧΥΤΑ, χώρους μεταφόρτωσης απορριμμάτων, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε θέματα διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απόβλητα από ποτοποιϊες, από το εργοστάσιο χυμών από σφαγεία κ.λ.π. καταλήγουν ή σε δικές τους αποχετεύσεις ή διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, μέθοδοι που στην Γερμανία έχουν καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια!

Ταυτόχρονα με τους ίδιους θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας για διαχείριση απορριμμάτων για έργα οδοποιϊας και άλλα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με αυτό την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί ένα ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που έχουν επεξεργαστεί από κοινού το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Γερμανικό Πανεπιστήμιο IZES.

diaheirisi_vioapovliton_kai_me_germaniki._kateythynsi