Χίος, Σάββατο 24 Μαρτίου

Γ. Γεωργούλης, υπ. Πρόεδρος Επιμελητηρίου. "Δεν είμαι... Σύριζα

Κυρ, 19/11/2017 - 06:13

"Την ώρα που η πλειοψηφία των επαγγελματιών και εμπόρων αδιαφορεί παντελώς για τις εκλογές του Επιμελητηρίου, την ώρα που το ίδιο ως θεσμός είναι τουλάχιστον απαξιωμένος, την ώρα που οι δύο παρατάξεις, που διεκδικούν την ψήφο των επαγγελματιών, δεν έχουν κάνει καν ευρέως γνωστές τις θέσεις τους, ο επικεφαλής του ενός συνδυασμού αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει γενικώς και αορίστως σε "δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου" ήτοι τις σελίδες που μπορεί να διατηρεί ακόμα και από το σπίτι του κάθε πικραμένος ή το κουτσομπολιό του facebook.

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ επειδή δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτά, προβληματίστηκε αν θα μπεί στη διαδικασία δημοσιοποίησης ανακοινώσεων του τύπου, που ακολουθεί. Το κάνει για πρώτη και τελευταία φορά και αυτό για να μην θεωρηθεί στέρηση προβολής μιάς άποψης. Δεν μας ενδιαφέρει κύριοι η πολιτική ταυτότητα κανενός, την ώρα μάλιστα που δεν υποχρεωτικό να την κατέχει κανείς. Στο μικρό μας "χωριό" δεν χρειάζεται να πεί ο καθένας τι είναι και τι δεν είναι. Θέσεις ζητάμε, νόημα στη συμμετοχή των εκλογών του Επιμελητηρίου και μέχρι στιγμής αυτά δεν τα έχομε.

Ακολουθεί ανακοίνωση της παράταξης του Γ. Γεωργούλη στο Επιμελητήριο.

«Πριν ακόμα επικυρωθεί επίσημα από την Εφορευτική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χίου η σύνθεση των δυο συνδυασμών που θα αναμετρηθούν στην εκλογική διαδικασία στις 16 και 17 Δεκεμβρίου με θλίψη διαπιστώνουμε ότι ξεκίνησε πόλεμος χτυπημάτων κάτω από τη μέση. Ανυπόστατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο επιχειρούν να εμπλέξουν τον κομματισμό σε μια διαδικασία που αφορά καθαρά και μόνο τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, βαφτίζοντας τον επικεφαλής του συνδυασμού μας ως δήθεν προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ ή αποδίδοντας στην Ενωτική Κίνηση στήριξη από τη Ν.Δ. και τις μεγαλοεπιχειρήσεις του τόπου.
Φρονώντας ότι το τελευταίο που απασχολεί σήμερα τον επιχειρηματία του νησιού, ενόψει μάλιστα της δυναμικής διεκδίκησης  με αίτημα την αναστολή κατάργησης των μειωμένων φορολογικών συντελεστών στις 22 Νοεμβρίου, είναι η παραπλανητική και άκρως αποπροσανατολιστική εμπλοκή κομμάτων ή άλλου είδους αρχών στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές, επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε εγκαίρως:
Ουδέποτε ο επικεφαλής της Επιμελητηριακής Συνεργασίας υπήρξε μέλος οποιουδήποτε κόμματος. Αποδέχεται την τιμή εκλογής του στη διοίκηση του Επιμελητηρίου ανέκαθεν ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Ενδεικτική της αμερόληπτης στάσης του κατά την περίοδο προεδρίας του υπήρξε η συσπείρωση γύρω από το πρόσωπο του και των δυο παρατάξεων και του ανεξάρτητου εκλεγμένου μέλους σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Κρίνουμε ότι προσφέρουν τη χείριστη υπηρεσία στην τοπική οικονομία όσοι προσπαθούν να υψώσουν πλασματικά τείχη μεταξύ μεγαλοεπιχειρήσεων και «εμποράκων», δυνατών και αδυνάμων, επιτυχημένων και αποτυχημένων στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Θεωρούμε ότι τα κόμματα, στο σύνολο τους, πρέπει να σεβαστούν την αυτοτέλεια της τοπικής οικονομίας και να εγκαταλείψουν τις τακτικές του παρελθόντος με χρίσματα ή υποστήριξη σε υποψηφίους. Η τοπική αγορά πρέπει να παραμείνει ακηδεμόνευτη για αυτό και η Επιμελητηριακή Συνεργασία δηλώνει προκαταβολικά ότι δεν επιθυμεί τη στήριξη από κανέναν κομματικό μηχανισμό.

Αν παρόλα αυτά κομματικοί σχηματισμοί, όπως η ΝΟΔΕ Χίου της Ν.Δ., όπως περιγράφεται σε κατά καιρούς δημοσιεύματα, έχουν διαφορετική, σεβαστή άποψη και προτίμηση, την καλούμε να το κάνει με τρόπο επίσημο, ώστε να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να μην κρύβεται πίσω από ανώνυμα και κακόβουλα δημοσιεύματα.Το ίδιο ισχύει και για κάθε είδους αρχή.

Επειδή κατά καιρούς δημοσιεύματα συσχετίζουν παράγοντες της δημοτικής αρχής Χίου με την Ενωτική Κίνηση, υπέπεσαν μάλιστα στην αντίληψη μας παρεμβατικές κινήσεις στελεχών της που δεν είναι κιόλας ούτε καν μέλη του Επιμελητηρίου Χίου, ευχόμαστε να εκλείψουν και ο Δήμος Χίου να σεβαστεί στο ακέραιο τη διαχρονική συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης του τόπου με την εκάστοτε διοίκηση του Επιμελητηρίου μας.

Καλούμε την Ενωτική Κίνηση, ως πρώτο δείγμα διάθεσης προσήλωσης στα πραγματικά προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Χίου, να καταδικάσει άμεσα κάθε κακόβουλο δημοσίευμα με στόχο τη δημιουργία ανυπόστατων εντυπώσεων και να επικεντρωθεί στην ανταλλαγή επιχειρημάτων με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα της τοπικής μας οικονομίας.

Άλλωστε, άμεσα θα λάβει επίσημη πρόσκληση ανοιχτού διαλόγου από το συνδυασμό μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα νέα πρόσωπα δεν είναι ο Δούρειος Ίππος επαναφοράς αναχρονιστικών τακτικών, τις οποίες δικαίως επαίρεται ο συνδυασμός μας ότι απέβαλε από το Επιμελητήριο.»

Επιμελητηριακή Συνεργασία Χίου

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/03/2018 - 15:56
ΕΟΑΕΝ

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της νησιωτικής επιμελητηριακής κοινότητας  για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου  Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά στη σημαντική συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για  το εξαιρετικής σημασίας θέμα αυτό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, στην Αθήνα.

 Το παρόν στη  συνάντηση, που  έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Αυλωνίτη και απετέλεσε συνέχεια της εκκίνησης της Διαβούλευσης του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με τα Επιμελητήρια, στις 6 Μαρτίου 2018 στον Πειραιά, κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  κ. Νεκτάριου Σαντορινιού,  έδωσε  ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν.  εκπροσωπούμενος από το νέο του Πρόεδρο κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση, ο οποίος επεσήμανε  τη σημασία του μέτρου όχι απλά για την οικονομική αλλά και την εν γένει νησιωτική ζωή, χαρακτηρίζοντας το ανάσα σε μία εποχή μάλιστα που έχει καταργηθεί το ειδικό καθεστώς του Φ.Π.Α για τα ελληνικά νησιά.   Επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να γίνει  μεγάλη και εμπεριστατωμένη δουλειά από όλους τους εμπλεκομένους φορείς,  ώστε το εν λόγω σχέδιο να έχει τη δέουσα αποτελεσματικότητα για τα νησιά της πατρίδας μας. Και επανέλαβε την εγρήγορση της ελληνικής νησιωτικής επιμελητηριακής κοινότητας  αναφορικά με το λίαν σπουδαίο αλλά και με  αναμφίβολα περίπλοκες παραμέτρους και προδιαγραφές αυτό μέτωπο  καθώς και την το ταχύτερο δυνατόν, κατόπιν επαφών με τα στελέχη των 19 Επιμελητηρίων   μελών του Ε.Ο.Α.Ε.Ν,  κατάθεση των τελικών  θέσεων –προτάσεων και επισημάνσεων του Ομίλου πάνω στο σχέδιο  για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η πιλοτική εφαρμογή του  οποίου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τις 01.07.2018 σε ένα επιλεγμένο τμήμα της νησιωτικής Ελλάδας.

Στη συνάντηση  συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ., κ. Δ. Λεμονάκης, ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος  του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  καθώς και στελέχη των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.