Χίος, Δευτέρα 19 Μαρτίου

Γράφει η"μαυρομύτα" του Λιμεναρχείου στην προκυμαία

Για παράνομες καταλήψεις στα πεζοδρόμια
Παρ, 12/01/2018 - 11:23

Είναι γνωστή η ιστορία με τις κατασκευές και καταλήψεις πεζοδρομίων στο λιμάνι της Χίου, θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, όμως στην παρούσα φάση και μέχρι να δοθούν νέες άδειες παραχώρησης χώρων η "μαυρομύτα" του Λιμεναρχείου γράφει.

Ετσι έχουν γίνει ήδη οι πρώτες βεβαιώσεις παραβάσεων για παράνομες καταλήψεις χώρων ή για αυθαίρετες κατασκευές.

Από το δημοτικό λιμενικό ταμείο Χίου πριν από δύο μέρες γνωστοποιήθηκε το πλαίσιο το οποίο πρέπει να ακολουθήσουν οι καταστηματάρχες αν θέλουν να νομιμοποιήσουν υφιστάμενες κατασκευές και τι πρέπει να κάνουν οι "νέοι" στο χώρο, κυρίως στη νότια πλευρά της προκυμαίας όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκαν τα πεζοδρόμια για να τους παραχωρηθεί χώρος.

Βέβαια θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημ. Λιμ. Ταμείου επειδή για τον τύπο της κατασκευής των ανεμοφρακτών πρέπει να πάρει απόφαση το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αυτό για να γίνει πρέπει προηγούμενα να "καθαρίσουν" από τις όποιες κατασκευές έχουν γίνει, όλες οι όψεις των καταστημάτων... κάτι που μάλλον - για να είμαστε ρεαλιστές- θα γίνει ή υπό τον φόβο των προστίμων, ή σε κάνα δίμηνο όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 18/03/2018 - 18:28
Το περίπτερο της Περιφέρειας

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με stand στο περίπτερο του ΕΟΤ, στη Διεθνή Έκθεση “ITB” στο Βερολίνο της Γερμανίας, από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου 2018. Η “ITB” αποτελεί την κορυφαία διεθνή έκθεση τουρισμού, καθώς φιλοξενεί επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, τα περίπτερα της έκθεσης με περισσότερους από 10.000 εκθέτες από 186 χώρες και περιοχές, επισκέφτηκαν περίπου 110.000 εμπορικοί επισκέπτες και 60.000 πολίτες.

 

Η Ελλάδα είναι για αυτό το καλοκαίρι από τους πλέον διάσημους προορισμούς για τους Γερμανούς, ενώ στο περίπτερο του ΕΟΤ σημειώθηκε αυξημένη κίνηση.  Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού κα. Α. Σαραντινού, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού κα. Α. Πολυτάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου κα. Μ. Κόβα. Στο stand της Περιφέρειας παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ‘‘ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική’’, καθώς και επιχειρηματίες του τουρισμού από τη Σάμο, τη Λέσβο και τη Χίο.

 

Από την πλευρά της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με διαφορετικούς φορείς της Ελλάδας και της Γερμανίας στο επίπεδο της ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας και της διάχυσης της θετικής εικόνας των προορισμών μας. Από το σύνολο των συναντήσεων και των επαφών με επαγγελματίες και κοινό προέκυψε ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τους προορισμούς του Βορείου Αιγαίου και γενικά υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για τα νησιά μας.

 

«Θετικά είναι τα μηνύματα για την προσεχή σεζόν, από την έκθεση ITB του Βερολίνου.  Η Γερμανία είναι από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές για τα νησιά μας.  Η Περιφέρεια, με την παρουσία της, έδωσε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό να συνάψουν συμφωνίες και συνεργασίες.  Προσηλωμένοι στο στόχο μας και με συνέπεια, ακολουθούμε το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής των νησιών με στόχο πάντα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη τους», δήλωσε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα. Αγγελική Σαραντινού.