Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Γράφει η"μαυρομύτα" του Λιμεναρχείου στην προκυμαία

Για παράνομες καταλήψεις στα πεζοδρόμια
Παρ, 12/01/2018 - 11:23

Είναι γνωστή η ιστορία με τις κατασκευές και καταλήψεις πεζοδρομίων στο λιμάνι της Χίου, θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, όμως στην παρούσα φάση και μέχρι να δοθούν νέες άδειες παραχώρησης χώρων η "μαυρομύτα" του Λιμεναρχείου γράφει.

Ετσι έχουν γίνει ήδη οι πρώτες βεβαιώσεις παραβάσεων για παράνομες καταλήψεις χώρων ή για αυθαίρετες κατασκευές.

Από το δημοτικό λιμενικό ταμείο Χίου πριν από δύο μέρες γνωστοποιήθηκε το πλαίσιο το οποίο πρέπει να ακολουθήσουν οι καταστηματάρχες αν θέλουν να νομιμοποιήσουν υφιστάμενες κατασκευές και τι πρέπει να κάνουν οι "νέοι" στο χώρο, κυρίως στη νότια πλευρά της προκυμαίας όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκαν τα πεζοδρόμια για να τους παραχωρηθεί χώρος.

Βέβαια θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημ. Λιμ. Ταμείου επειδή για τον τύπο της κατασκευής των ανεμοφρακτών πρέπει να πάρει απόφαση το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αυτό για να γίνει πρέπει προηγούμενα να "καθαρίσουν" από τις όποιες κατασκευές έχουν γίνει, όλες οι όψεις των καταστημάτων... κάτι που μάλλον - για να είμαστε ρεαλιστές- θα γίνει ή υπό τον φόβο των προστίμων, ή σε κάνα δίμηνο όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

 

Σχετικά Άρθρα

Αύριο στη Χίο εκπρόσωποι της Πόλης Σάνκτ Ινγκμπερτ
Τρί, 16/01/2018 - 18:37
Κάδοι βιοαποβλήτων

Γερμανική βΟι επαφές του Δημάρχου Μ. Βουρνού στο εξωτερικό έχουν τα αποτελέσματα τους, αφού ως γνωστόν παρακολούθησε την λειτουργία δομών Γερμανικών Δήμων μέσω της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης. Ετσι αύριο επισκέπτονται το νησί μας εκπρόσωποι του Δήμου του Σανκτ Ινγκμπερτ, με πληθυσμό όπως περίπου και η Χίος, οι οποίοι αφού επισκεφθούν διάφορους χώρους ΧΥΤΑ, χώρους μεταφόρτωσης απορριμμάτων, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε θέματα διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απόβλητα από ποτοποιϊες, από το εργοστάσιο χυμών από σφαγεία κ.λ.π. καταλήγουν ή σε δικές τους αποχετεύσεις ή διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, μέθοδοι που στην Γερμανία έχουν καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια!

Ταυτόχρονα με τους ίδιους θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας για διαχείριση απορριμμάτων για έργα οδοποιϊας και άλλα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με αυτό την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί ένα ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που έχουν επεξεργαστεί από κοινού το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Γερμανικό Πανεπιστήμιο IZES.

diaheirisi_vioapovliton_kai_me_germaniki._kateythynsi