Χίος, Τετάρτη 23 Μαΐου

Χρόνια πολλά Mastihashop

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 27/01/2018 - 16:21
 15 χρόνια Mastihashop

Το Μουσείο Μαστίχας επέλεξαν για να γιορτάσουν τα 15α γενέθλια τους τα Mastihashop, που λειτουργούν με ευθύνη της Mediterra, που είναι θυγατρική της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Την επιτυχημένη  και ανοδική πορεία των καταστημάτων, που ξεκίνησαν με 60.000 ευρώ κεφάλαιο, και έφτασαν χωρίς δανεισμό τα 10.000.000 τζίρο, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της  εταιρείας και ψυχή όλου του εγχειρήματος Γιάννης Μανδάλας.

Ξεχωριστή αναφορά στους μαστιχοπαραγωγους, και στην στήριξη που έχουν προσφέρει με τον μόχθο τους στην εταιρεία έκανε ο πρόεδρος της  Κώστας Αγκάς.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν άνθρωποι, που σύνδεσαν μέρος της ζωης του με την εταιρεί , ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Γιαννη Κοσμίδη στον αείμνηστο Γιώργο Καλουτά, χαρακτηρίζοντας τον ως τον βασικό δημιουργό της mediterra.

 

15_hronia_anodikis_poreias_ton_mastiha_shop

 15 χρόνια Mastihashop
 Mastihashop

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 23/05/2018 - 16:02

«Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, έχουν γίνει οι έρευνες, γνωρίζουμε το δυναμικό και την ποιότητά του και μπορούμε να καταστρώσουμε ένα ορθολογικό σχέδιο αξιοποίησης», τόνισε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Τμήματος Χίου, του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου, Μανώλης Μισυρλής,  αναφερόμενος στην ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο στο Ομήρειο για τα γεωθερμικά πεδία της Χίου.

Η ημερίδα, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Χίου και το ΤΕΕ Χίου, στο πρώτο μέρος περιλαμβάνει ενημέρωση από στελέχη του ΙΓΜΕ, του ΚΑΠΕ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και στο δεύτερο μέρος επικεντρώνει στις προοπτικές αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου της Χίου, με το Δήμαρχο, Μ. Βουρνού, να δηλώνει στο Ράδιο «Α» ότι πρόκειται για έναν πόρο σημαντικό για το νησί μας ο οποίος δεν έχει ενταχθεί μέσα στην οικονομία και γι’ αυτό επιχειρείται να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον.

Αναλυτικά στοιχεία θα παρουσιαστούν στην ημερίδα, ωστόσο όπως είπε ο κ. Μισυρλής στη Χίο το ισχυρότερο γεωθερμικό πεδίο είναι στα Νένητα, όμως  και στην ευρύτερη περιοχή των Θυμιανών έχουν προσδιοριστεί κάποιες θέσεις που μπορεί να είναι αξιοποιήσιμες σε μια πιο ήπιας μορφής εκμετάλευση.

«Ξαναβάλαμε μπροστά για να μαζέψουμε τους φορείς που εμπλέκονται (ΙΓΜΕ, ΚΑΠΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, που είναι και φορέας που επενδύει στο κομμάτι της ενέργειας) αλλά και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για να προσανατολιστεί η επιχειρηματικότητα προς αυτόν τον πόρο,  η γεωργία μας, ο τουρισμός και να δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν», υπογράμμισε ο Μ. Βουρνούς.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι  ο κάμπος Νενήτων αλλά και ο κάμπος της Καλαμωτής θα μπορούσαν να έχουν θερμοκήπια με φθηνότερη ενέργεια, ξηραντήρια κ.α.