Χίος, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Η INTERAMERICAN για τα Προσωπικά Δεδομένα και τις κρίσιμες «72 ώρες»

Πέμ, 09/11/2017 - 17:35
Η Μαριάνα Πυργιώτη, πολιτική αναλύτρια - media training expert.

Τη σημαντική ημερίδα «Οι 72 Ώρες» με θέμα τη διαχείριση κυβερνο-επίθεσης υποστήριξε η INTERAMERICAN, συμμετέχοντας ταυτόχρονα με ομάδα στελεχών της από τον τομέα ΙΤ στο workshop διαδραστικής προσομοίωσης. Η ημερίδα οργανώθηκε από την Dome Consulting Firm, που ειδικεύεται στη διαχείριση κρίσεων και πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Επί του θέματος της διαχείρισης, διακεκριμένοι Έλληνες και Ισραηλινοί ειδικοί έδωσαν απαντήσεις σε πολλά και διαφορετικά ερωτήματα, παρόντος του Νίκου Παππά, υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Στην εκδήλωση μίλησαν οι: Δρ Nimrod Kozlovski, ειδικός σε νομοθεσία Διαδικτύου και Τεχνολογίας, Μανώλης Σφακιανάκης, ειδικός ερευνητής-αναλυτής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Moty Cristal, επαγγελματίας διαπραγματευτής, Μαριάνα Πυργιώτη, πολιτική αναλύτρια - media training expert, Δρ Νίκος Νικολινάκος, δικηγόρος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Κυβερνο-Ασφάλειας.

 

«Η INTERAMERICAN, όπως και κάθε ασφαλιστική εταιρεία, απειλείται από εκούσια ή ακούσια διαρροή, κατάχρηση και αποκάλυψη των προσωπικών και ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων που διαχειρίζεται. Γι’ αυτό η εταιρεία μας, παράλληλα με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, θωρακίζεται λειτουργικά έναντι αναλόγων κινδύνων» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN.

 

Η εταιρεία εδώ και δέκα χρόνια έχει εγκαθιδρύσει ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS) θέτοντας σε ισχύ τόσο οργανωτικά όσο και τεχνικά μέτρα, με απώτερο σκοπό την διασφάλιση της εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας των πληροφοριών. Επιπροσθέτως, φέτος έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται βάσει του General Data Protection Regulation (GDPR), προκειμένου να ευθυγραμμιστεί πλήρως με το νέο, αυστηρό πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού 2016/679 για την Προστασία Δεδομένων, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2018. Η συμμόρφωση με τον κανονισμό εγγυάται την προστασία της ιδιωτικότητας των προσωπικών, πελατειακών και εταιρικών δεδομένων, ενισχύοντας τη φερεγγυότητα του οργανισμού και τη σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη.

 

Το cyber risk δεν αποτελεί για τις ασφαλιστικές εταιρείες μόνο μια από τις μεγαλύτερες απειλές, αλλά ταυτόχρονα συνιστά και πρόκληση ως δυνητικά ασφαλιζόμενος κίνδυνος, που αναμένεται να αναπτυχθεί ιδιαίτερα για τη σχετική κάλυψη επιχειρήσεων που εκτίθενται στον κίνδυνο. Ενδεικτικά, οι προβλέψεις για απώλειες κερδών των επιχειρήσεων λόγω cyber crime υπολογίζεται ότι μπορεί να φθάσουν τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2019.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 18/01/2018 - 15:36

Επικροτεί και συμμετέχει στις προσπάθειες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία η Ένωση Ξενοδόχων Χίου, όμως μέχρι στιγμής οι απώλειες που έχουν οι Χιώτες ξενοδόχοι από τον σχεδόν εκμηδενισμό των Ευρωπαίων τουριστών - σε οργανωμένη βάση με πτήσεις τσάρτερ- δεν καλύπτεται από τους Τούρκους

“Υπολογίζεται ότι ο μ.ο. διαμονής των Τούρκων τουριστών είναι 1,7 νύχτες. Αυτό δεν αρκεί για να καλύψει τα ξενοδοχεία, που όταν είχαμε οργανωμένα Ευρωπαίους ξεκινούσαν να δουλεύουν από τον Μάιο με πληρότητες”, ανέφερε ο κ. Μισετζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απόρροια της κρίσης σε συνδυασμό και με τα πρόσθετα οικονομικά βάρη, λόγω δανείων, φόρων (από φέτος και ΕΝΦΙΑ για τα ξενοδοχεία, τέλος διαμονής) κ.λ.π. έφτασαν στο σημείο 3 με 4 μικρές ξενοδοχειακές μονάδες από πέρσι να βρίσκονται σε κατάσταση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ήδη, όπως είπε, μισθώθηκε μία και ακολουθεί κι άλλη μία.

“Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που μικρές μονάδες για να αντεπεξέλθουν πέρσι δεν είχαν προσλάβει ούτε ρεσεψιονίστ με αποτέλεσμα ή ο διευθυντής να καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες ή μέλη της οικογένειάς τους”!

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο “Α” ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων παρουσίασε, ως επιτακτική ανάγκη, για την βιωσιμότητα πια των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου κλάδου, το πάγωμα των δανείων από τις τράπεζες για μια τριετία, χωρίς την αύξηση του επιτοκίου.

Εκτός της αναφοράς που κατέθεσε γι’αυτό το θέμα στην Βουλή ο Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, όπως είπε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, αναμένοντας αποτελέσματα.

 

Νέο άνοιγμα στην Τουρκική αγορά

 

Επιχειρώντας να αναστρέψουν το συγκεκριμένο κλίμα, όπως είπε ο κ. Μισετζής, η Ένωση Ξενοδόχων σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και την Περιφερειακή Ενότητα, είναι σε επαφή με το Σύλλογο Τουριστικών Επιχειρήσεων Αλατσάτων, για προώθηση πακέτων διακοπών στο νησί μας για τους Τούρκους που κάνουν τις διακοπές τους στα Αλάτσατα, κύρια από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και για τη δυνατότητα προσέλκυσης οργανωμένου τουρισμού από Ευρωπαϊκές χώρες ή την Αμερική με διαμονή σε Αλάτσατα και Χίο.