Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

Η INTERAMERICAN χορηγός ασφάλισης της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 11/08/2017 - 14:44

Τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας στο φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών της Βενετίας "Claudio Monteverdi" (29 Ιουνίου - 2 Ιουλίου) υποστήριξε η INTERAMERICAN, παρέχοντας ως χορηγός ταξιδιωτική ασφάλιση ζωής και υγείας, ατυχήματος, κλοπής και αστικής ευθύνης στα 70 άτομα της αποστολής.

Η κερκυραϊκή χορωδία, υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Χριστίνας Καλλιαρίδου, διαγωνίστηκε στην κατηγορία "Παιδικές και Νεανικές Χορωδίες" και τραγούδησε στο ιστορικό θέατρο της Αγίας Μαργαρίτας και την εκκλησία της Santa Maria dei Frari Gloriosa, κατακτώντας την κορυφαία διάκριση τόσο στην κατηγορία της όσο και στο σύνολο των χορωδιών που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Η χορωδία συστάθηκε το 2010, με σκοπό την οργανωμένη μύηση των παιδιών στη χορωδιακή τέχνη και την ανατροφοδότηση των χορωδιών της Κέρκυρας, που έχουν δημιουργήσει σπουδαία παράδοση.

Η ΙΝΤΕRAMERICAN, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Πολιτισμό, τα Γράμματα και τις Τέχνες και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εταιρικής υπευθυνότητας "Πράξεις Αξίας για την Κοινωνία", έχει συνδράμει κατ' επανάληψη χορωδίες και χορωδιακές εκδηλώσεις, όπως έκανε φέτος τον περασμένο Φεβρουάριο για τη μεγάλη χορωδιακή συναυλία "´Ολη η Ελλάδα για τον Μίκη", την αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη χορωδία "Cantelena" στο χορωδιακό φεστιβάλ Πάτρας τον Μάρτιο και παλαιότερα, για την παιδική χορωδία "Rosarte" στην Ολυμπιάδα χορωδιών της Ρίγας στη Λεττονία, το φεστιβάλ χορωδιών Ναυπάκτου κ.ά.

Παρ, 25/05/2018 - 17:15
 Στιγμιότυπο από παράδοση υπολογιστών σε εκπρόσωπο δημοτικού σχολείου της Νέας Ιωνίας Αττικής.

 

Με αίσθημα ευθύνης για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών, σε συνδυασμό με την ενθάρρυνση της μακροβιότερης χρήσης ηλεκτρονικών προϊόντων και τον περιορισμό των ηλεκτρονικών απορριμάτων, η INTERAMERICAN έχει διαθέσει σε δεύτερη χρήση από το 2016 έως σήμερα συνολικά 33 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η εταιρεία αξιοποιεί την παρακαταθήκη υπολογιστών που αντικαθιστά και μετά από αναβάθμισή τους, τους προωθεί σε εκπαιδευτικές μονάδες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Συγκεκριμένα, έχουν διατεθεί από την INTERAMERICAN σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, επαγγελματικά γυμνάσια και λύκεια 12 υπολογιστές κατά το 2016, 14 κατά το 2017 και 7 κατά το πρώτο τετράμηνο του 2018, για εκπαιδευτική χρήση και λειτουργικές ανάγκες.

Παράλληλα, η εταιρεία ανταποκρίθηκε πρόσφατα σε αίτημα του Ειδικού Σχολείου για τον Αυτισμό, που εδρεύει στον Πειραιά, χορηγώντας την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, tablet και εκτυπωτή, υλικών εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, μουσικοθεραπείας και ψυχοκινητικής, καθώς και βιβλίων για την υποστήριξη της σχολικής βιβλιοθήκης. Η χορηγία αντίκρισε τη συμμετοχή του κοινού σε διαγωνισμό της INTERAMERICAN στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν λίγους μήνες.