Χίος, Δευτέρα 18 Ιουνίου

Ηλίας Αυγουστίδης: To Λιμάνι Μεστών δεν τόχουν ούτε για τα… σκουπίδια

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 25/01/2018 - 15:57
Ηλίας Αυγουστίδης

Το παράπονο του εκφράζει με κάθε τρόπο γυρνώντας με ένα… συρτάρι χαρτιά από υπηρεσία σε υπηρεσία ο Πρόεδρος των Μεστών Ηλίας Αυγουστίδης, προκειμένου να πείσει ότι τα 10 εκατ. ευρώ, που δαπανήθηκαν στο Λιμάνι Μεστών δεν πρέπει να πάνε χαμένα.

Το θέμα ήρθε πάλι στην επικαιρότητα όταν το Λιμάνι Μεστών απαξιώθηκε και για την μεταφορά καυσίμων, με τον Ηλ. Αυγουστίδη να δηλώνει αυτό που αισθάνεται ότι νόμιζε ότι τους είχαν στα Νοτιόχωρα για τα… σκουπίδια, αλλά τώρα βλέπει ότι δεν τους έχουν ούτε γι’ αυτά.

Καταλαβαίνει βέβαια ότι το θέμα είναι περίπλοκο, ότι εμπλέκονται ακτοπλοϊκές εταιρείες κ.λ.π. αλλά τον ενθαρρύνει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου του ζήτησε να συναντηθούν, εκφράζοντας του την επιθυμία να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα της αξιοποίησης του Λιμένα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το Λιμάνι δεν είναι δικό μας, ξεκαθαρίζει ο Ηλίας Αυγουστίδης, ανήκει σε όλο το νησί και αυτό θα εξυπηρετήσει.

Οσο και να υπάρχουν καθυστερήσεις, συμπλήρωσε, όταν ενεργοποιηθεί η σύνδεση με το Λαύριο, η απόσταση του κέντρου με τη Χίο μέσω Μεστών θα μειωθεί από 8 ώρες σε 3.

Ετσι η Χίος θα γίνει προορισμός του Σαββατοκύριακου, με ότι αυτό σημάνει. Όμως κατέληξε ο Ηλ. Αυγουστίδης ας αρχίσουν από τώρα οι Εταιρείες να προσεγγίζουν τα Μεστά έστω μια φορά την εβδομάδα.

to_limani_ton_meston_komviko_gia_tin_anaptyxi_notiohoron

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/06/2018 - 10:40

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Χίου σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», θα  υλοποιήσει  δωρεάν  πρόγραμμα  ταχύρρυθμης  επαγγελματικής  κατάρτισης για επαγγελματίες μελισσοκόμους.

Το σεμινάριο διάρκειας 15 ωρών θα πραγματοποιηθεί απογευματινές  ώρες, στις 20, 21, και 22 Ιουνίου 2018 στην έδρα του Συνεταιρισμού στο Χαλκειός.

Οι  μελισσοκόμοι  που   ενδιαφέρονται   να  παρακολουθήσουν   το  πρόγραμμα κατάρτισης μπορούν  να επικοινωνήσουν  για περισσότερες  πληροφορίες  με τον κ. Βασίλη Βούκατα στο τηλέφωνο 6 9 7 2 7 1 1 9 6 2 .