Χίος, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Ηλίας Αυγουστίδης: To Λιμάνι Μεστών δεν τόχουν ούτε για τα… σκουπίδια

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 25/01/2018 - 15:57
Ηλίας Αυγουστίδης

Το παράπονο του εκφράζει με κάθε τρόπο γυρνώντας με ένα… συρτάρι χαρτιά από υπηρεσία σε υπηρεσία ο Πρόεδρος των Μεστών Ηλίας Αυγουστίδης, προκειμένου να πείσει ότι τα 10 εκατ. ευρώ, που δαπανήθηκαν στο Λιμάνι Μεστών δεν πρέπει να πάνε χαμένα.

Το θέμα ήρθε πάλι στην επικαιρότητα όταν το Λιμάνι Μεστών απαξιώθηκε και για την μεταφορά καυσίμων, με τον Ηλ. Αυγουστίδη να δηλώνει αυτό που αισθάνεται ότι νόμιζε ότι τους είχαν στα Νοτιόχωρα για τα… σκουπίδια, αλλά τώρα βλέπει ότι δεν τους έχουν ούτε γι’ αυτά.

Καταλαβαίνει βέβαια ότι το θέμα είναι περίπλοκο, ότι εμπλέκονται ακτοπλοϊκές εταιρείες κ.λ.π. αλλά τον ενθαρρύνει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου του ζήτησε να συναντηθούν, εκφράζοντας του την επιθυμία να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα της αξιοποίησης του Λιμένα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το Λιμάνι δεν είναι δικό μας, ξεκαθαρίζει ο Ηλίας Αυγουστίδης, ανήκει σε όλο το νησί και αυτό θα εξυπηρετήσει.

Οσο και να υπάρχουν καθυστερήσεις, συμπλήρωσε, όταν ενεργοποιηθεί η σύνδεση με το Λαύριο, η απόσταση του κέντρου με τη Χίο μέσω Μεστών θα μειωθεί από 8 ώρες σε 3.

Ετσι η Χίος θα γίνει προορισμός του Σαββατοκύριακου, με ότι αυτό σημάνει. Όμως κατέληξε ο Ηλ. Αυγουστίδης ας αρχίσουν από τώρα οι Εταιρείες να προσεγγίζουν τα Μεστά έστω μια φορά την εβδομάδα.

to_limani_ton_meston_komviko_gia_tin_anaptyxi_notiohoron

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 17/02/2018 - 13:05
Τούρκοι τουρίστες

Το αδιαχώρητο το πρωί του Σαββάτου 17/2/18 στο Τελωνείο Χίου καθώς με δόσεις έφταναν με τα πλοία της γραμμής Τσεσμέ - Χίου, οι πάνω από 1000 τουρίστες, που επέλεξαν το νησί μας για το τριήμερο των Απόκρεω. Η εξυπηρέτηση ήταν καλή και η ροή στο Τελωνείο φυσιολογική ώστε μετά τον σχετικό έλεγχο οι επισκέπτες μας αναχωρούσαν με λεωφορεία, κυρίως για προορισμούς των νοτιοχώρων.

Αρκετοί πάντως τουρκικής υπηκοότητας επισκέπτες χρησιμοποίησαν ιδιωτικά ενοικιαζόμενα οχήματα, ενώ χαρακτηριστικό σχεδόν όλων ήταν ότι κρατούσαν βαλίτσες, συνεπώς επ’ ουδενί δεν ήταν τουρίστες της μιας μέρας.

Άλλο χαρακτηριστικό των ημερών, το νοτισμένο με υγρό χαλί που πατούν οι τουρίστες που μπαίνουν στο νησί μας για την προστασία από τον αφθώδη πυτερό, που πλήττει τα κοπάδια της γείτονος χώρας.

Τούρκοι τουρίστεςΑπολυμαντικό χαλί