Χίος, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

"INTERAMERICAN MEDIKIDS": εστίαση στην ασφάλιση υγείας των παιδιών

Τετ, 03/01/2018 - 15:58

Ένα νέο, ατομικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας διαθέτει, με την είσοδο του νέου έτους, η INTERAMERICAN, που απευθύνεται σε όλους τους γονείς ως μια ολοκληρωμένη λύση φροντίδας της υγείας του παιδιού. Πρόκειται για το “INTERAMERICAN MEDIKIDS”, που είναι προσαρμοσμένο στις ασφαλιστικές ανάγκες της παιδικής ηλικίας. Το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα καλύπτει κατά 100% τα έξοδα νοσηλείας και των επειγόντων περιστατικών, σε κάθε συμβεβλημένο ή μη νοσοκομείο ή κλινική, ενώ μπορεί να αποτελέσει και βάση προσέγγισης των συνολικότερων αναγκών ασφάλισης υγείας της οικογένειας.

 

Συγκεκριμένα, το “INTERAMERICAN KIDS” παρέχει με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ απόλυτο βαθμό κάλυψης των δαπανών νοσηλείας, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, σε οποιοδήποτε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα, δαπανών χειρουργείου χωρίς νοσηλεία, καθώς επίσης και εξόδων επείγοντος περιστατικού που δεν απαιτεί νοσηλεία, ενώ καλύπτονται και τα έξοδα αποκλειστικής νοσοκόμας. Εκτός Ελλάδος, το πρόγραμμα καλύπτει έξοδα νοσηλείας και χειρουργείου κατά 80%. Το “MEDIKIDS” συμπληρώνεται από παροχή ημερήσιου επιδόματος για απλή νοσηλεία ή χειρουργική επέμβαση εφ' όσον δεν απαιτηθεί αποζημίωση από τον ασφαλισμένο και ακόμη, από έναν ειδικά διαμορφωμένο προληπτικό έλεγχο (check up) υγείας του παιδιού. Επίσης, συνοδεύεται από τις υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας της εταιρείας, για διακομιδή και συμβουλευτική υποστήριξη (Γραμμή Υγείας 1010).

 

Το “INTERAMERICAN MEDIKIDS” είναι πρόγραμμα ετησίως ανανεούμενο, με ιδιαίτερα προσιτό ασφάλιστρο (39,50 ευρώ μηνιαίως). Η διάθεσή του γίνεται από τα δίκτυα διαμεσολαβούντων της εταιρείας -εταιρικό δίκτυο agency και δίκτυο συνεργαζομένων brokers- και στην έκδοση συμβολαίου και τη διαχείριση των αποζημιώσεων ακολουθούνται οι αυτοματοποιημένες-τυποποιημένες διαδικασίες των πρωτοποριακών ψηφιακών συστημάτων “Genius” και “i-Care” της INTERAMERICAN, με ξεκάθαρους όρους και απλά βήματα, που διασφαλίζουν την ποιοτική εξυπηρέτηση.

 

“Με το νέο πρόγραμμα πραγματοποιούμε ένα βήμα αποτελεσματικής ασφαλιστικής αντιμετώπισης των αναγκών υγείας των παιδιών, που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας. Γι' αυτό τον λόγο έχουμε διαμορφώσει μια επικαιροποιημένη, ολιστική προσέγγιση, σε όλες τις βαθμίδες περίθαλψης. Προς αυτή την κατεύθυνση, επενδύουμε συνεχώς σε υποδομές και συνεργασίες και επιζητούμε συνεχώς τη βέλτιστη σχέση κόστους - ποιότητας υπηρεσιών” τονίζει ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων ζωής και υγείας της INTERAMERICAN.

 

Βελτιώσεις και στα προγράμματα MEDISYSTEM

 

Με γνώμονα τη μείωση του κόστους για τους ασφαλισμένους της, από τον Δεκέμβριο του 2017 η INTERAMERICAN προχώρησε και σε αναθεώρηση του ποσού συμμετοχής τους στα προγράμματα νοσηλείας MEDISYSTEM, με μείωση (πρόγραμμα Smart & Fit) και μηδενισμό (Active και Smart & Active), ενώ μείωσε τη συμμετοχή και στα προγράμματα MEDIHOSPITAL (Super και Smart & Active). Η μείωση και ο μηδενισμός της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα έξοδα αφορούν στη χρήση συγκεκριμένων νοσηλευτηρίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ανεκδιήγητη απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής, που ακυρώνει στην ουσία έργο 25 εκατ. ευρώ και παρατείνει την επικίνδυνη παρανομία στο Λιμάνι
Παρ, 19/01/2018 - 16:18
Λιμενική Επιτροπή

Στην αρχή υπήρξε προβληματισμός αλλά στην συνέχεια ακολουθήθηκε η πεπατημένη, αυτή που βολεύει τους πάντες, δεν βολεύει την νομιμότητα αλλά εν ανάγκη… στραβώνεται και επίσης δεν βολεύει την ανάπτυξη του νησιού, αλλά αυτή αναβάλλεται επ’ άπειρον.

Αναφερόμαστε στην απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής όχι μόνο να παρατείνει την παρανομία εκφόρτωσης καυσίμων στο Λιμάνι, αλλά να την… μονιμοποιήσει κατά το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» με απόφαση της να εκτελέσει έργο (!) εντός του βυθού, προκειμένου να εκφορτώνονται καύσιμα στο «κόκκινο φαναράκι» σε απόσταση αναπνοής δηλαδή από το Ξενοδοχείο Χανδρής και δίπλα στο μοναδικό σημείο που προσδένουν τουριστικά σκάφη!

Στην αρχή ο Πρόεδρος Αντ. Κέφης αναφέρθηκε στο ιστορικό των δυσκολιών, που υπάρχουν καθώς από την έληξε η προθεσμία εκφόρτωσης στο λιμάνι, από την άλλη σε περίπτωση, που επιλεγεί για παράδειγμα το Λιμάνι Μεστών τότε θα αντιδράσουν ναυτιλιακές εταιρείες, μεταφορείς, ιχθυοκαλλιέργειες κ.λ.π. κάτι που βεβάιωσε και ο παριστάμενος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Λεγάτος, διότι η απόσταση των Μεστών μεγιστοποιεί το κόστος.

Το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών ακυρώθηκε από τον Λιμενάρχη Χρ. Φραγκιά, που βεβαίωσε ότι μπορούν να εξυπηρετούνται με μεταφορά δύο φορτηγών ανά δρομολόγιο της τακτικής γραμμής. Απέμειναν όμως τα υπόλοιπα φορτία και κυρίως τα καύσιμα και εύφλεκτα προϊόντα αφού για τα πυρομαχικά (πάλι καλά) δεν τίθεται θέμα  ότι θα εκφορτώνονται στα Μεστά.

Ετσι με δεδομένο ότι τα δρομολόγια ήδη έχουν βγεί έως 31 Οκτωβρίου, προκρίθηκε η… λύση άλλης μιας παρατάσεως, στη διάρκεια της οποίας θα ειδοποιηθούν οι Εταιρείες ότι απ΄1ης Νοεμβρίου θα πηγαίνουν στα Μεστά, αλλά στο μεταξύ δημιουργείται και για την… πισινή μια ημινόμιμη θέση στο «κόκκινο φαναράκι».

Αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν ότι οι Εταιρείες δεν θα πειθαρχήσουν και οι σημερινές αντιδράσεις στη λογική «όλα κουβάρι» σε ένα άχρηστο λιμάνι, όχι μόνο δεν θα μειωθούν αλλά και θα δυναμώσουν.

Για «κερασάκι» στην τούρτα όλοι δεσμεύτηκαν ότι θα συνεδριάσει η Λιμενική Επιτροπή ειδικά για το Λιμάνι των Μεστών, στο οποίο όμως δεν έχει απομείνει τίποτα για να ξεφορτώνεται, εκτός ίσως από… τάνκς.

Σημειώνεται επίσης ότι όπου νάναι θα πρέπει η Ελλάδα να εξηγήσει ή να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ενωση 25 εκατ. ευρώ, που έχουν «πεταχτεί» μέχρι στιγμής στα Μεστά για ένα υπερσύγχρονο λιμάνι, που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από ψαροκαϊκα και βάρκες!!!

 

Λιμενική επιτροπή