Χίος, Κυριακή 27 Μαΐου

Κάλεσμα ενημέρωσης στους ιδιοκτήτες γης στους Βαβύλους για το επιχειρηματικό πάρκο

Τρί, 16/01/2018 - 15:50

Στην ενημέρωση των  ιδιοκτητών γης - κυρίως εκείνων που έχουν μικρές εκτάσεις- στην ευρύτερη περιοχή, που οριοθετείται στους Βαβύλους, γύρω από την πρώην Γεωργική Σχολή και από την πρώην Βαμβακουργία , για το τι σημαίνει να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει επιχειρηματικό πάρκο εκεί και πως μπορούν οι ίδιοι να συμμετέχουν στο εγχείρημα, με τι κόστος και τι προοπτικές, θα προχωρήσουν ο Δήμος Χίου και το Επιμελητήριο, την ερχόμενη Δευτέρα στις 3.30 το μεσημέρι στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Νικολάου Βαβύλων.

“Θα είναι εδώ οι μελετητές, από τη Re. DE - Plan AE Consultants που από τις προτάσεις που κατέθεσαν θεωρούν ότι αυτή η περιοχή είναι η πιο κατάλληλη για να γίνει επιχειρηματικό πάρκο και θα απαντήσουν στα ερωτήματα των ιδιοκτητών γης, οι οποίοι καταρχήν θα μπορέσουν να δουν αν το οικόπεδό τους είναι μέσα στην προτεινόμενη για επιχειρηματικό πάρκο έκταση.”, ανέφερε στην “Α” ο Αντιδήμαρχος, Στρατής Γδύσης.

Ο Αντιδήμαρχος θύμισε ότι τη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου, που αποτελεί βέβαια μια χρονοβόρα διαδικασία, στηρίζουν από κοινού Δήμος και Επιμελητήριο και σημείωσε - κάτι που ίσως δεν έχουν αντιληφθεί αρκετοί μέχρι σήμερα- ότι αναγκαστικά με την ολοκλήρωση και εφαρμογή των ΣΧΟΟΑΠ, τα οποία είναι σε εξέλιξη, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μεταφερθούν σε οργανωμένους χώρους.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 25/05/2018 - 17:15
 Στιγμιότυπο από παράδοση υπολογιστών σε εκπρόσωπο δημοτικού σχολείου της Νέας Ιωνίας Αττικής.

 

Με αίσθημα ευθύνης για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών, σε συνδυασμό με την ενθάρρυνση της μακροβιότερης χρήσης ηλεκτρονικών προϊόντων και τον περιορισμό των ηλεκτρονικών απορριμάτων, η INTERAMERICAN έχει διαθέσει σε δεύτερη χρήση από το 2016 έως σήμερα συνολικά 33 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η εταιρεία αξιοποιεί την παρακαταθήκη υπολογιστών που αντικαθιστά και μετά από αναβάθμισή τους, τους προωθεί σε εκπαιδευτικές μονάδες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Συγκεκριμένα, έχουν διατεθεί από την INTERAMERICAN σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, επαγγελματικά γυμνάσια και λύκεια 12 υπολογιστές κατά το 2016, 14 κατά το 2017 και 7 κατά το πρώτο τετράμηνο του 2018, για εκπαιδευτική χρήση και λειτουργικές ανάγκες.

Παράλληλα, η εταιρεία ανταποκρίθηκε πρόσφατα σε αίτημα του Ειδικού Σχολείου για τον Αυτισμό, που εδρεύει στον Πειραιά, χορηγώντας την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, tablet και εκτυπωτή, υλικών εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, μουσικοθεραπείας και ψυχοκινητικής, καθώς και βιβλίων για την υποστήριξη της σχολικής βιβλιοθήκης. Η χορηγία αντίκρισε τη συμμετοχή του κοινού σε διαγωνισμό της INTERAMERICAN στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν λίγους μήνες.