Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Κάλεσμα για συσπείρωση, εν' όψει Επιμελητηριακών εκλογών

Ξανά υποψήφιος ο Γ. Γεωργούλης
Τρί, 12/09/2017 - 11:11

Μετά τον ορισμό των επιμελητηριακών εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, Γιώργος Γεωργούλης, δηλώνει τη συμμετοχή του στη νέα εκλογική διαδικασία και καλεί σε συσπείρωση.
Στο μήνυμά του αναφέρει:
«Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη για την τοπική επιχειρηματική κοινότητα χρονική στιγμή κατά την οποία όλοι έχουμε δοκιμασθεί από λανθασμένες πολιτικές –συχνά εχθρικές προς το επιχειρείν-, το Επιμελητήριο οφείλει να καταστεί με τη δημιουργική συμβολή όλων ακόμη πιο διεκδικητικό, πιο δυναμικό και προπάντων πιο αποτελεσματικό.
Είναι –πιστεύω- περιττό να τονίσω ότι ενωμένοι ακουγόμαστε καλύτερα και καθαρότερα και η από κοινού και συντονισμένη διεκδίκηση αιτημάτων του τοπικού επιχειρηματικού ιστού χωρίς κομματικά ή άλλα «φίλτρα» είναι η πλέον ενδεδειγμένη σήμερα οδός που έχει ανάγκη ο τόπος.
Δηλώνοντας ότι θα συμμετάσχω στις επικείμενες Επιμελητηριακές εκλογές, καλώ τους επιχειρηματίες του νησιού να συσπειρωθούμε όλοι σε μια κοινή προσπάθεια, καθώς δεν περισσεύει κανείς σε αυτό τον αγώνα, αφού εξάλλου τα προβλήματα είναι κοινά και οι λύσεις είναι αυτές που πρέπει να αναζητηθούν μέσα από τη διαδικασία της σύνθεσης των απόψεων και να επιβληθούν στην Κεντρική Εξουσία».

Σχετικά Άρθρα

Αύριο στη Χίο εκπρόσωποι της Πόλης Σάνκτ Ινγκμπερτ
Τρί, 16/01/2018 - 18:37
Κάδοι βιοαποβλήτων

Γερμανική βΟι επαφές του Δημάρχου Μ. Βουρνού στο εξωτερικό έχουν τα αποτελέσματα τους, αφού ως γνωστόν παρακολούθησε την λειτουργία δομών Γερμανικών Δήμων μέσω της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης. Ετσι αύριο επισκέπτονται το νησί μας εκπρόσωποι του Δήμου του Σανκτ Ινγκμπερτ, με πληθυσμό όπως περίπου και η Χίος, οι οποίοι αφού επισκεφθούν διάφορους χώρους ΧΥΤΑ, χώρους μεταφόρτωσης απορριμμάτων, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε θέματα διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απόβλητα από ποτοποιϊες, από το εργοστάσιο χυμών από σφαγεία κ.λ.π. καταλήγουν ή σε δικές τους αποχετεύσεις ή διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, μέθοδοι που στην Γερμανία έχουν καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια!

Ταυτόχρονα με τους ίδιους θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας για διαχείριση απορριμμάτων για έργα οδοποιϊας και άλλα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με αυτό την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί ένα ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που έχουν επεξεργαστεί από κοινού το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Γερμανικό Πανεπιστήμιο IZES.

diaheirisi_vioapovliton_kai_me_germaniki._kateythynsi