Χίος, Δευτέρα 23 Απριλίου

Καταρχήν Σχολείο Τουρισμού και έπεται συνέχεια

Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Χίου - Αποτίμηση της χθεσινή κλαδικής ημερίδας για τον τουρισμό
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 16/03/2018 - 14:42

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες η 2η συνάντηση της πρωτοβουλίας «μιλάμε» που αφορούσε τον κλάδο του τουρισμού αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και συνέργειες με στόχο τη σταδιακή βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων με το τοπικό τουριστικό προϊόν οργανισμών. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην κλαδική συνάντηση παρευρέθησαν και έκαναν παρεμβάσεις: ιδιοκτήτες και στελέχη ακτοπλοϊκών και αεροπορικών επιχειρήσεων, καθώς και στελέχη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΙΝΣΕΤΕ.

Ακούσθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις αναφορικά με τους τρόπους ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος από τους συμμετέχοντες (ενδεικτικά : εκπόνηση μελέτης city branding, αξιοποίηση πολιτιστικών πόρων, ανάπτυξη συνεργειών, αξιοποίηση παραδοσιακών προϊόντων και ενσωμάτωσή τους στη βιωματική εμπειρία του επισκέπτη, ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δημιουργία ιδιωτικού φορέα Τουριστικής προβολής, αξιοποίηση Πανεπιστημίου Αιγαίου, κατάρτιση επαγγελματιών που εμπλέκονται με τον τουρισμό ). Επισημάνθηκε τέλος ότι ο τουρισμός είναι ένας κλάδος «ομπρέλα» που επηρεάζει ένα μεγάλο φάσμα της τοπικής οικονομίας και απαιτεί ευρύτερες συνεργασίες όλων των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενων με αυτόν.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης η κα Ζαμπέτογλου εκπρόσωπος του ΙΝΣΕΤΕ σύστησε στους παρευρισκόμενους το Σχολείο Τουρισμού OnTour XIOY ( σ.σ. θα γίνει στις 15 και 16 Μαϊου στη Χίο) το οποίο επιδιώκει μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία και να ενισχύσει την υλοποίηση συνεργιών, αναδεικνύοντας τις αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού. To Σχολείο Τουρισμού απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής του νησιού. Την διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού Χίου, έχει αναλάβει ο Δήμος Χίου & το Επιμελητήριο Χίου, ενώ Εθνικοί Υποστηρικτές είναι η Aegean, η Effect Communication, και η Ε-Survey.

Το Επιμελητήριο Χίου αφού κωδικοποιήσει τις επισημάνσεις που εκφράσθηκαν στην εκδήλωση, θα προγραμματίσει και θα υλοποιήσει σειρά δράσεων για τις οποίες θα υπάρξει διακριτή ενημέρωση.

 

 

*Η πρωτοβουλία “μιλάμε» του Επιμελητηρίου Χίου αφορά στη σύγκληση κλαδικών συναντήσεων με στόχο αφενός τη διερεύνηση των ειδικών προβλημάτων κάθε κλάδου και, αφετέρου, την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διευθέτησή τους.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 22/04/2018 - 16:56
Δεν θα μας χαλάσουν την φιλία μας

Η δημοκρατική Σμύρνη έδωσε άλλη μια φορά το μήνυμα της, ενάντια στους θερμοκέφαλους της γείτονος με τις γκρίζες βραχονησίδες σφηνωμένες στον εγκέφαλο τους.

Ετσι σε μια δύσκολη φάση των ελληνοτουρκικών σχέσεων το Επιμελητήριο του Τσεσμέ αξιοποίησε πρόσκληση του Συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων Χίου και πραγματοποίησε χθες και σήμερα μια διήμερη επίσκεψη στο νησί μας στην οποία συμμετείχαν 40 μέλη του.

Εχουμε αδελφοποιηθεί από το 2012 και το εννοούμε, μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημ. Κυτριλάκης, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι τούρκοι απολάμβαναν τον καφέ τους στην πλατεία των Μεστών.

Με ιδιαίτερη θέρμη, μας μίλησε και ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Τσεσμέ, που αντιμετώπισε με χαμόγελο με… νόημα το ερώτημα μας, αν τον φοβίζει η σημερινή ένταση.

Δεν ξέρω τι κάνουν οι μεγάλοι ψηλά, μας είπε, αλλά εμείς είμαστε γείτονες, κανείς δεν μπορεί να μας χαλάσει αυτή τη φιλία. Δεν θέλουμε εντάσεις και προβλήματα, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μας φτάνουν τόσες ομορφιές για να τις χαρούμε εμείς και οι επισκέπτες μας.

Το προηγούμενο βράδυ προηγήθηκε θερμό ελληνοτουρκικό γλέντι με πρώτους στο χορό τους «Χίους εν χορώ» και τα συγκροτήματα τους.

Ελληνοτουρκικό γλέντιΕλληνοτουρκικό γλέντιΕλληνοτουρκικό γλέντι