Χίος, Παρασκευή 27 Απριλίου

Κλείνει τα 100 και θέλει να αλλάξει λογότυπο

Προκηρύσσει καλλιτεχνικό διαγωνισμό το Επιμελητήριο Χίου
Παρ, 16/03/2018 - 15:04

Το Επιμελητήριο Χίου συμπληρώνει το 2018 εκατό χρόνια λειτουργίας στο νησί μας και στο πλαίσιο της επετείου, προκηρύσσει καλλιτεχνικό διαγωνισμό για σχεδιασμό νέου λογοτύπου.

Αναλυτικά σε σχετική πρόσκληση που απευθύνει σημειώνει ότι το νέο λογότυπο θα πρέπει   να έχει  πλήρη αναγραφή της επωνυμίας στην ελληνική γλώσσα και συμπληρωματική στην αγγλική, σε ενιαίο σύνολο.

Όπως αναφέρεται:

 1. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν: γραφίστες, διαφημιστικά γραφεία, φοιτητές γραφικών τεχνών αλλά και για μη ειδικούς.
 2. Τα παραδοτέα θα πρέπει να μεταδίδουν ως μήνυμα το ρόλο του Επιμελητηρίου και την προοπτική ανάπτυξης και προόδου που αυτό εκφράζει.
 3. Τα παραδοτέα θα κριθούν για την ευρηματικότητα και την αισθητική τους.
 4. Τα παραδοτέα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και ελεύθερα από πνευματικά δικαιώματα ή άλλου είδους δεσμεύσεις.
 5. Το λογότυπο θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γραμμική ασπρόμαυρη ή έγχρωμη (PANTONE ή CMYK) μορφή και να μπορεί να εφαρμοστεί σε ανοιχτόχρωμο ή σκούρο φόντο.
 6. Το λογότυπο θα πρέπει να μπορεί να αποτυπωθεί ευκρινώς σε διάφορες διαστάσεις -από πολύ μικρό έως πολύ μεγάλο, κατά περίπτωση- και σε διάφορα υλικά -χαρτί, ύφασμα, μέταλλο, ξύλο κτλ.
 7. Τα λογότυπα θα πρέπει να παραδοθούν σε ασπρόμαυρη και έγχρωμη εκτύπωση καθώς και σε αρχείο pdf. Κάθε πρόταση που θα παραδοθεί με διαφορετικό τρόπο δεν θα ληφθεί υπόψη.
 8. Τα παραδοτέα θα πρέπει να παραδοθούν έως  30 Ιουνίου  2018   στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χίου,  Φιλ. Αργέντη   (υπεύθυνη κ. Μιχαλάκη Καλλιόπη).                            Μετά από αυτή την ημερομηνία καμία συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν θα γίνεται δεκτή.
 9. Κάθε παραδοτέο θα πρέπει να συνοδεύεται από ονοματεπώνυμο του δημιουργού, διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας.
 10. Ο συμμετέχων στον διαγωνισμό μπορεί να υποβάλει περισσότερες της μίας πρότασης.
 11.  Η τελική απόφαση επιλογής θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χίου.
 12. Η καλύτερη πρόταση λογοτύπου θα λάβει συμβολικό έπαθλο.
 13. Το Επιμελητήριο Χίου δεν είναι υποχρεωμένο να υιοθετήσει οποιοδήποτε λογότυπο στο διαγωνισμό εάν δεν εκφράζει αυτά που αναγράφονται στο (2).
 14. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό αποδέχονται δια της συμμετοχής τους την παραχώρηση στο Επιμελητήριο Χίου των πνευματικών δικαιωμάτων επί των προτάσεων.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες κτλ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο, στα τηλέφωνα 22710-44330 και 2271044331.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 27/04/2018 - 06:34
Δεκάδες επαγγελματίες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τέλος στην αγωνία των επαγγελματιών που μίσθωναν  δημοτικά ακίνητα και ήταν «μετέωροι» ένα χρόνο περίπου λέγω της νομοθεσίας, έβαλε το δημοτικό συμβούλιο Χίου αποφασίζοντας την δωδεκαετή παράταση των μισθωμάτων.

Όλα ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν, όταν επαγγελματίες έλαβαν μια επιστολή από την υπηρεσία του δήμου που τους καλούσε να αδειάσουν το κατάστημα, που νοίκιαζαν με παράταση του μισθώματος λόγω νομοθεσίας, και στην συνεχεία να το ξαναδιεκδικήσουν αν το επιθυμούσαν.

Η επιστολή αυτή είχε προκαλέσει αναστάτωση και αγανάκτηση στους συνεπείς επαγγελματίες με αποτέλεσμα να ζητούν να λήξει επιτέλους το θέμα.

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης, βρέθηκε η νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία ο δήμος Χίου μπορεί να παρατήσει τα μισθώματα των συνεπών επαγγελματιών για δώδεκα ακόμη χρόνια, χωρίς το ακίνητο να δημοπρατηθεί ξανά.