Χίος, Δευτέρα 23 Ιουλίου

Κλείνει τα 100 και θέλει να αλλάξει λογότυπο

Προκηρύσσει καλλιτεχνικό διαγωνισμό το Επιμελητήριο Χίου
Παρ, 16/03/2018 - 15:04

Το Επιμελητήριο Χίου συμπληρώνει το 2018 εκατό χρόνια λειτουργίας στο νησί μας και στο πλαίσιο της επετείου, προκηρύσσει καλλιτεχνικό διαγωνισμό για σχεδιασμό νέου λογοτύπου.

Αναλυτικά σε σχετική πρόσκληση που απευθύνει σημειώνει ότι το νέο λογότυπο θα πρέπει   να έχει  πλήρη αναγραφή της επωνυμίας στην ελληνική γλώσσα και συμπληρωματική στην αγγλική, σε ενιαίο σύνολο.

Όπως αναφέρεται:

 1. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν: γραφίστες, διαφημιστικά γραφεία, φοιτητές γραφικών τεχνών αλλά και για μη ειδικούς.
 2. Τα παραδοτέα θα πρέπει να μεταδίδουν ως μήνυμα το ρόλο του Επιμελητηρίου και την προοπτική ανάπτυξης και προόδου που αυτό εκφράζει.
 3. Τα παραδοτέα θα κριθούν για την ευρηματικότητα και την αισθητική τους.
 4. Τα παραδοτέα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και ελεύθερα από πνευματικά δικαιώματα ή άλλου είδους δεσμεύσεις.
 5. Το λογότυπο θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γραμμική ασπρόμαυρη ή έγχρωμη (PANTONE ή CMYK) μορφή και να μπορεί να εφαρμοστεί σε ανοιχτόχρωμο ή σκούρο φόντο.
 6. Το λογότυπο θα πρέπει να μπορεί να αποτυπωθεί ευκρινώς σε διάφορες διαστάσεις -από πολύ μικρό έως πολύ μεγάλο, κατά περίπτωση- και σε διάφορα υλικά -χαρτί, ύφασμα, μέταλλο, ξύλο κτλ.
 7. Τα λογότυπα θα πρέπει να παραδοθούν σε ασπρόμαυρη και έγχρωμη εκτύπωση καθώς και σε αρχείο pdf. Κάθε πρόταση που θα παραδοθεί με διαφορετικό τρόπο δεν θα ληφθεί υπόψη.
 8. Τα παραδοτέα θα πρέπει να παραδοθούν έως  30 Ιουνίου  2018   στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χίου,  Φιλ. Αργέντη   (υπεύθυνη κ. Μιχαλάκη Καλλιόπη).                            Μετά από αυτή την ημερομηνία καμία συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν θα γίνεται δεκτή.
 9. Κάθε παραδοτέο θα πρέπει να συνοδεύεται από ονοματεπώνυμο του δημιουργού, διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας.
 10. Ο συμμετέχων στον διαγωνισμό μπορεί να υποβάλει περισσότερες της μίας πρότασης.
 11.  Η τελική απόφαση επιλογής θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χίου.
 12. Η καλύτερη πρόταση λογοτύπου θα λάβει συμβολικό έπαθλο.
 13. Το Επιμελητήριο Χίου δεν είναι υποχρεωμένο να υιοθετήσει οποιοδήποτε λογότυπο στο διαγωνισμό εάν δεν εκφράζει αυτά που αναγράφονται στο (2).
 14. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό αποδέχονται δια της συμμετοχής τους την παραχώρηση στο Επιμελητήριο Χίου των πνευματικών δικαιωμάτων επί των προτάσεων.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες κτλ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο, στα τηλέφωνα 22710-44330 και 2271044331.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 23/07/2018 - 17:34
2.	Εργαζόμενοι της INTERAMERICAN στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου.

Τη Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας των Αρχών της Αειφόρου Ασφάλισης του περιβαλλοντικού τομέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UN Environment’s Principles for Sustainable Insurance Initiative - PSI) τη σχετική με τη δέσμευση του ασφαλιστικού κλάδου, παγκοσμίως, για την Προστασία των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς συνυπέγραψε η INTERAMERICAN, μοναδική προς το παρόν ασφαλιστική εταιρεία από την Ελλάδα που ως συνιδρυτικό μέλος των Αρχών συντάχθηκε με αυτή τη σημαντική κίνηση. Η εν λόγω Πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε., συμπράττοντας με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) και το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, προχώρησε στη Διακήρυξη μέσω της οποίας οι δυνάμεις της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς που την υπογράφουν, δηλώνουν έτοιμες να αναλάβουν διάφορες δράσεις, ώστε να αποφευχθεί ή να περιοριστεί ο κίνδυνος ασφάλισης και επένδυσης σε επιχειρησιακές δραστηριότητες και έργα που θα μπορούσαν να βλάψουν τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Αφετηρία της Πρωτοβουλίας αποτέλεσε η 42η συνεδρίαση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, στο Μανάμα του Μπαχρέιν. Η Επιτροπή συνεδριάζει σε ετήσια βάση για την υλοποίηση της Σύμβασης Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

 

Στον μεγάλο κατάλογο των Μνημείων περιλαμβάνονται 1.100 τοποθεσίες που είναι αναγνωρισμένες για το μοναδικό φυσικό κάλλος, την πολιτιστική αναφορά τους ή και τα δύο. Έμφαση δίνεται στα Μνημεία Φυσικής Κληρονομιάς, που παρέχουν ζωτικής σημασίας πόρους (τροφή, καύσιμα, νερό), συμβάλλουν στην περιβαλλοντική ισορροπία -με σταθεροποίηση εδαφών, πρόληψη πλημμυρών, δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα- ενώ συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομία μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, του τουρισμού, της αναψυχής και των εξαγωγών. Τα μισά, σχεδόν, από τα Μνημεία Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς απειλούνται από επιβλαβείς βιομηχανικές δραστηριότητες όπως είναι η εκμετάλλευση και εξόρυξη πετρελαίου, φυσικού αερίου και ορυκτών, η παράνομη υλοτόμηση, η υπεραλίευση, η μη βιώσιμη χρήση του νερού και τα έργα υποδομών μεγάλης κλίμακας: φράγματα, αγωγοί, δρόμοι, λιμάνια κ.ά.

 

Για την INTERAMERICAN, η υποστήριξη της διατήρησης και ανάδειξης του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου αποτελεί προτεραιότητα που η εταιρεία συνδέει με την ποιότητα ζωής, την οποία πρεσβεύει στην ασφαλιστική και κοινωνική αποστολή της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνεισφορά της στην εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη του περιβάλλοντος στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, που περιλαμβάνεται μεταξύ των πιο σημαντικών Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. «Τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς είναι οδηγοί οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, αποτελούν δείκτες πολιτισμού. Η ασφαλιστική κοινότητα έχει προφανή ευθύνη να συμβάλλει στην προστασία τους» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της  INTERAMERICAN, σε δήλωσή του με αφορμή τη δεσμευτική συμμετοχή της εταιρείας στη Διακήρυξη.

 

Αναλαμβάνοντας τη διαχείριση κινδύνων ο ασφαλιστικός κλάδος προστατεύει, παγκοσμίως, την κοινωνία και τα περιουσιακά στοιχεία της επί πολλές γενιές. Η δέσμευση ασφαλιστικών οργανισμών, που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία των Αρχών για την Αειφόρο Ασφάλιση, υποστηρίζει τη συνέχεια της ζωτικής σχέσης των ανθρώπων με την παγκόσμια παρακαταθήκη τη φύσης και του πολιτισμού σε μοναδικούς τόπους. Μαζί με την INTERAMERICAN, τη Διακήρυξη συνυπογράφουν -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας PSI του Ο.Η.Ε.- μεγάλοι ασφαλιστικοί οργανισμοί όπως είναι οι: Swiss Re, Peak Re, National Reinsurance Corporation (Φιλιππίνες), La Banque Postale, Risk Management Solutions, Certified Sustainable Insurance Partners, Microinsurance Network, Philippine Insurers & Reinsurers Association, Earth Security Group, ICLEI και τοπικές αρχές για την Αειφορία. Η Διακήρυξη υποστηρίζει τον υπ’ αριθ. 11 (υποστόχο 4)από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) του Ο.Η.Ε.