Χίος, Τετάρτη 23 Μαΐου

Μιλάμε...για τον Τουρισμό, στις 15 Μαρτίου.

ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 07/03/2018 - 16:03

Την  επόμενη κλαδική συνάντηση «Μιλάμε …για τον τουρισμό», διοργανώνει το επιμελητήριο Χίου στις 15 Μαρτίου.»Θα έχουμε όλους τους εμπλεκομένους φορείς, με τους οποίους θα συζητήσουμε για τα προβλήματα του τουρισμού στην Χίο άλλα και πώς θα καταφέρουμε να προωθήσουμε το πραγματικό χιώτικο τουριστικό προϊόν», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Χίου Παντελής Λεγάτος, συμπληρώνοντας ότι στην συνάντηση έχουν προσκληθεί και άτομα που γνωρίζουν το θέμα από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιό, πραγματοποίησαν  εκπρόσωποι των νησιωτικών επιμελητηρίων με αντικείμενο την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά της χώρας. Ανάμεσα στους εκπροσώπους των επιμελητηρίων ήταν και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος, που σε  δηλώσεις του στην «Α», τόνισε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

«Είναι θετικό ότι ο υπουργός μας κάλεσε για να συζητήσουμε το θέμα, να καταθέσουμε τις απόψεις και προτάσεις μας για το μεταφορικό ισοδύναμο και πώς αυτό θα εξυπηρετήσει τους  κατοίκους  των νησιών», ανέφερε ο κ.Λεγάτος, συμπληρωνόταν ότι με την συμμετοχή των επιμελητηρίων θα γίνει όσο πιο ολοκληρωμένη γίνεται αυτή η πρόταση προς όφελος των καταναλωτών».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η εισήγηση του υπουργείου προς τα επιμελητήρια έτσι ώστε να ανοίξει πάλι, ένας νέος κύκλος συσκέψεων και προτάσεων για το θέμα.

milame._gia_ton_toyrismo_stis_15_martioy

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 23/05/2018 - 16:02

«Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, έχουν γίνει οι έρευνες, γνωρίζουμε το δυναμικό και την ποιότητά του και μπορούμε να καταστρώσουμε ένα ορθολογικό σχέδιο αξιοποίησης», τόνισε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Τμήματος Χίου, του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου, Μανώλης Μισυρλής,  αναφερόμενος στην ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο στο Ομήρειο για τα γεωθερμικά πεδία της Χίου.

Η ημερίδα, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Χίου και το ΤΕΕ Χίου, στο πρώτο μέρος περιλαμβάνει ενημέρωση από στελέχη του ΙΓΜΕ, του ΚΑΠΕ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και στο δεύτερο μέρος επικεντρώνει στις προοπτικές αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου της Χίου, με το Δήμαρχο, Μ. Βουρνού, να δηλώνει στο Ράδιο «Α» ότι πρόκειται για έναν πόρο σημαντικό για το νησί μας ο οποίος δεν έχει ενταχθεί μέσα στην οικονομία και γι’ αυτό επιχειρείται να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον.

Αναλυτικά στοιχεία θα παρουσιαστούν στην ημερίδα, ωστόσο όπως είπε ο κ. Μισυρλής στη Χίο το ισχυρότερο γεωθερμικό πεδίο είναι στα Νένητα, όμως  και στην ευρύτερη περιοχή των Θυμιανών έχουν προσδιοριστεί κάποιες θέσεις που μπορεί να είναι αξιοποιήσιμες σε μια πιο ήπιας μορφής εκμετάλευση.

«Ξαναβάλαμε μπροστά για να μαζέψουμε τους φορείς που εμπλέκονται (ΙΓΜΕ, ΚΑΠΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, που είναι και φορέας που επενδύει στο κομμάτι της ενέργειας) αλλά και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για να προσανατολιστεί η επιχειρηματικότητα προς αυτόν τον πόρο,  η γεωργία μας, ο τουρισμός και να δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν», υπογράμμισε ο Μ. Βουρνούς.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι  ο κάμπος Νενήτων αλλά και ο κάμπος της Καλαμωτής θα μπορούσαν να έχουν θερμοκήπια με φθηνότερη ενέργεια, ξηραντήρια κ.α.