Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Ο μειωμένος ΦΠΑ στις Οινούσσες

Σάβ, 07/10/2017 - 20:04

Παρουσία του ΥΕΝ Παναγιώτη Κουρουμπλή, έγινε η έναρξη της διαδικασίας της Γενικής Συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ στις Οινούσσες, την επομένη της ανακήρυξης του Π. Κουρουμπλή ως επίτιμου δημότη Οινουσσών, λόγω της καθοριστικής συμβολής του στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά.

Την Συνέλευση χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, που με την ευκαιρία μετέφερε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την αναγκαιότητα για καθιέρωση του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ, την ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων του λιμανιού των Μεστών, τη δημόσια επένδυση που απαιτείται για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού της Χίου, καθώς και την ανάγκη για διευθέτηση του ζητήματος των εμποδίων της τουρκικής πλευράς στα τουριστικά σκάφη.

Σχετικά Άρθρα

Αύριο στη Χίο εκπρόσωποι της Πόλης Σάνκτ Ινγκμπερτ
Τρί, 16/01/2018 - 18:37
Κάδοι βιοαποβλήτων

Γερμανική βΟι επαφές του Δημάρχου Μ. Βουρνού στο εξωτερικό έχουν τα αποτελέσματα τους, αφού ως γνωστόν παρακολούθησε την λειτουργία δομών Γερμανικών Δήμων μέσω της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης. Ετσι αύριο επισκέπτονται το νησί μας εκπρόσωποι του Δήμου του Σανκτ Ινγκμπερτ, με πληθυσμό όπως περίπου και η Χίος, οι οποίοι αφού επισκεφθούν διάφορους χώρους ΧΥΤΑ, χώρους μεταφόρτωσης απορριμμάτων, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε θέματα διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απόβλητα από ποτοποιϊες, από το εργοστάσιο χυμών από σφαγεία κ.λ.π. καταλήγουν ή σε δικές τους αποχετεύσεις ή διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, μέθοδοι που στην Γερμανία έχουν καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια!

Ταυτόχρονα με τους ίδιους θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας για διαχείριση απορριμμάτων για έργα οδοποιϊας και άλλα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με αυτό την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί ένα ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που έχουν επεξεργαστεί από κοινού το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με Γερμανικό Πανεπιστήμιο.

diaheirisi_vioapovliton_kai_me_germaniki._kateythynsi