Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Οι νέοι εκπρόσωποι της ΕΜΧ στη Μediterra

Πέμ, 20/04/2017 - 15:05

4 εκλεγμένοι και 2 "υπηρεσιακοί" θα είναι οι 6 εκπρόσωποι της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών στο νέο 9 μελές Διοικητικό Συμβούλιο της θυγατρικής της εταιρείας, της Μediterra. Με απόφαση του χθεσινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΧ, στη διοίκηση της εταιρείας τοποθετούνται ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος και Νίκος Νύκτας, αντίστοιχα, ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Μediterra, Κώστας Αγκάς και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΧ και πρώην πρόεδρός της, Ευθύμης Μονιάρος. Την εξάδα συμπληρώνουν ο Δ/ντής της ΕΜΧ, Δημήτρης Κουντουριάδης  και η "ψυχή" της Mediterra Δ/νων Σύμβουλος, Γιάννης Μανδάλας.

Αύριο στη Χίο εκπρόσωποι της Πόλης Σάνκτ Ινγκμπερτ
Τρί, 16/01/2018 - 18:37
Κάδοι βιοαποβλήτων

Οι επαφές του Δημάρχου Μ. Βουρνού στο εξωτερικό έχουν τα αποτελέσματα τους, αφού ως γνωστόν παρακολούθησε την λειτουργία δομών Γερμανικών Δήμων μέσω της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης. Ετσι αύριο επισκέπτονται το νησί μας εκπρόσωποι του Δήμου του Σανκτ Ινγκμπερτ, με πληθυσμό όπως περίπου και η Χίος, οι οποίοι αφού επισκεφθούν διάφορους χώρους ΧΥΤΑ, χώρους μεταφόρτωσης απορριμμάτων, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε θέματα διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απόβλητα από ποτοποιϊες, από το εργοστάσιο χυμών από σφαγεία κ.λ.π. καταλήγουν ή σε δικές τους αποχετεύσεις ή διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, μέθοδοι που στην Γερμανία έχουν καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια!

Ταυτόχρονα με τους ίδιους θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας για διαχείριση απορριμμάτων για έργα οδοποιϊας και άλλα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με αυτό την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί ένα ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που έχουν επεξεργαστεί από κοινού το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Γερμανικό Πανεπιστήμιο IZES.

 

diaheirisi_vioapovliton_kai_me_germaniki._kateythynsi