Χίος, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Οταν μου είπαν για το βραβείο νόμιζα πως ήταν... πλάκα

Δευ, 06/11/2017 - 17:14

Λάμπει απ΄την χαρά του ο Μάκης Νεαμονίτης, από την διάκριση του γνωστού οργανισμού Cosmopolis Finezza, που ως γνωστόν λειτουργεί με ομάδα δημοσιογράφων και γευσιγνωστών, που επισκέπτονται και γευματίζουν «κρυφά» σε διάφορα εστιατόρια ανά την Ελλάδα, να κατατάξουν το εστιατόριο του «Οι Μύλοι», στα Ταμπάκικα, ανάμεσα στα δέκα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα.

Δεν σας κρύβω πως χάρηκα γιατί τι άλλο μας μένει, τα... λεφτά μήπως, μας έχουν γονατίσει όλους οι φόροι. Ομως θεωρώ ότι αυτή η διάκριση κάνει καλό και στο νησί γενικότερα.

Και ξέρετε την πλάκα, μας λέει ο Μιχάλης Νεαμονίτης; Επειδή και εγώ είμαι πλακατζής, νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα φίλοι μου. Λέω εγώ σιγά τώρα να μη με βρήκε το Cosmopolis Finezza, μέχρι που διαπίστωσα πως ήταν αλήθεια. και να σκεφτείς ότι δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Αλλωστε προλαβαίνουμε από την δουλειά;

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/01/2018 - 18:58
Φόρος πολυτελείας στα ξενοδοχεία

Προς:

1. Τον Υπουργό Οικονομικών

2. Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

3. Την Υπουργό Τουρισμού

Θέμα: «Λήψη μέτρων για τη βιωσιμότητα του ξενοδοχειακού κλάδου στο ΒΑ Αιγαίο»

Κύριοι Υπουργοί,

Ο ξενοδοχειακός κλάδος στα νησιά του Βορειο-Ανατολικού Αιγαίου έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια μεγάλη πίεση, λόγω της σοβαρής καθίζησης των κρατήσεων και γενικότερα της τουριστικής κίνησης. Ως αποτέλεσμα, οι ξενοδοχειακές μονάδες, ανεξαρτήτως μεγέθους, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων τους. Το σοβαρότερο από αυτά αφορά στη εξυπηρέτηση του τραπεζικού τους χρέους. Ως εκ τούτου, πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ακόμα και τον κίνδυνο να αναστείλουν τη λειτουργία τους με σοβαρές συνέπειες για επιχειρηματίες, εργαζόμενους και την τοπική οικονομία εν γένει.

Για τους παραπάνω λόγους σας προωθώ επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου στην οποία περιγράφονται τα προβλήματα και ζητείται η λήψη μέτρων προστασίας του κλάδου. Παρακαλώ να τοποθετηθείτε στην εν λόγω επιστολή, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης