Ροή Ειδήσεων:
 • 08:45 Εκδήλωση για τα ελευθέρια των νησιών, διοργανώνει η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής και στην οποία συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Σωματείων Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, Λήμνιακών Συλλόγων Αθήνας, οι Αδελφότητες Σαμίων, Ικαρίας, Ψαριανών καθώς και οι Σύλλογοι Οινουσσών και Αγιοευστρατίων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» που βρίσκεται επί της οδού Τιμοκρέοντος 6 Α , Νέος Κόσμος (όπισθεν Αγίου Σώστη).
 • 06:27 Το Σάββατο και την Κυριακή στη Χίο αναμένεται λιγοστή ηλιοφάνεια με αρκετή συννεφιά και διαστήματα βροχής.Οι άνεμοι θα πνέουν Ν/Α-Ν,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18οC.
 • 23:53 Η ΕΠΣ Χίου ακολουθώντας την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανακοινώνει ότι σε όλους τους αγώνες των Πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο 18-19/11/2017 θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στην Αττική.
 • 21:22 Ελάχιστα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή νεροποντή αν εξαιρέσει κανείς την έτσι κι' αλλιώς τραγική κατάσταση στους σκηνίτες της ΒΙΑΛ. Δημιουργήθηκαν μόνο μερικά προβλήματα σε φρεάτια, που απεκατέστησε αμέσως η ΔΕΥΑΧ και σε ένα υπόγειο σπίτι στον Αφανή ναύτη του Βροντάδου, που έγινε άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική.
 • 20:40 1300 ευρώ μηνιαίως από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου θα ενοικιάσει ο Δήμος το... ταλαιπωρημένο κυρίως από την γραφειοκρατία κτίριο της Δασκαλόπετρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς. Την απόφαση πήρε η οικονομική Επιτροπή, υιοθετώντας πρόταση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, που πρότεινε παράλληλα να διεξαχθεί Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να ενταχθεί ως ένα ενιαίο σύνολο στον πολιτιστικό, ιστορικό ιστό της περιοχής.
 • 18:13 Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών. Αντίστοιχη τελετή θα γίνει στην Ακαδημία Μηχανικών την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 12.00 μ.
 • 16:22 Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ για το 2018, το τεχνικό πρόγραμμα έργων της επόμενης χρονιάς, ο προϋπολογισμός του Ομηρείου, η παραχώρηση ακινήτων από το Δήμο στη Μονομετοχική, το έργο της επέκτασης της οδού Χρήστου, αλλά και η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Φραγκοβουνίου, είναι μερικά από τα 32 συνολικά θέματα που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.
 • 15:53 Στα πλαίσια του δεύτερου μέρους του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο Σολίστ διεθνούς φήμης από την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική, θα συμπράξουν σε έργα Bach, Britten, Mozart, Beethoven, Messiaen, Xenaki και Κωνσταντινίδη - Συμμετέχει και η ηθοποιός Αυγουστίνα Λυκουρίνα (ελεύθερη είσοδος). Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη «Κοραής» ο Αργεντίνος κιθαρίστας Sebastian Pecznik, θα παρουσιάσει έργα Astor Piazzolla και Sebastian Pecznik διασκευασμένα για κιθάρα, όμποε και βιολί (με ελεύθερη είσοδο). Το Σάββατο, στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, στο Ομήρειο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 9 μ.μ. με την The Underground Youth Orchestra και με συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου.
 • 14:42 Ποσότητα πορτοκαλιών και μανταρινιών θα διανείμει ο Δήμος Χίου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από τη Δευτέρα 20/11 και έως την Παρασκευή 24/11/2017 (εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα τα προϊόντα). Δικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικής κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και όλοι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ . Πληροφορίες, τηλ.: 2271043643 & 2271350054
 • 12:01 Το Σωματείο Αρτοποιών Χίου θα συμμετέχει στην παναιγιακή κινητοποίηση για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και οι φούρνοι και τα πρατήρια άρτου θα παραμείνουν κλειστά. Οι καταναλωτές θα πρέπει την Τρίτη να προμηθευτούν ψωμί για δύο ημέρες.
 • 06:19 Στις εκλογές που έγιναν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. επανεξελέγη ο εφημέριος της Καλλιμασιάς πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 18 Νοε 2017 - 08:53

alithia

Σάββατο, 18 Νοέμβριος, 2017 - 13:53

Πωλείται το... "Χωρέμικο" !

Τετ, 08/11/2017 - 15:49

Δύο πινακίδες “ΠΩΛΕΙΤΑΙ” κοσμούν από σήμερα τους τοίχους του “Χωρέμικου” αφού οι ιδιοκτήτες απηυδισμένοι από τις παλαβωμάρες του Δημοσίου, θα διαλαλούν την πώλησή του, μια υπόθεση όμως κάθε άλλο από εύκολη.

Ως γνωστόν το κτήμα “Χωρέμικο” βρίσκεται στο νότιο τμήμα του κέντρου της πόλης, αποτελεί τον δεύτερο και πιο δυνατό πνεύμονά της, αφού σε έκταση 32 στρεμμάτων είναι γεμάτο εσπεριδοειδή και άλλες καλλιέργειες, μέσα δε σ’ αυτό υπάρχει το πατρογονικό σπίτι των Χωρέμιδων και μια ιδιωτική Εκκλησία.

Η οικογένεια του Γιάννη Χωρέμη υποφέρει χρόνια τώρα με την φορολογία, αφού έχει μεν δεχτεί, κάτι που αποτελεί βίωμα ως γνωστόν και πεποίθησή της, ότι το κτήμα αποτελεί  ΓΥΠ (Γεωργική γη Υψηλής Παραγωγικότητας) κάτι που σημαίνει ότι δεν κτίζεται σ’ αυτό ούτε μια καλύβα, αλλά την ίδια στιγμή το υπουργείο οικονομικών επιμένει να φορολογεί το κτήμα ως οικοδομήσιμο!!!

Αυτό παρά τις προσπάθειες του Δήμου να το εντάξει στο “πράσινο ταμείο”κ.λ.π. Συνεπώς η οικογένεια Χωρέμη βρίσκεται αντιμέτωπη με φόρους 1,5 εκατομ. ευρώ. που αδυνατεί να πληρώσει.

Το αδιέξοδο όμως είναι πλήρες, εκτός αν από θαύμα λογικευτεί το Κράτος, αφού παρά τα πωλητήρια το Κτήμα δεν θα μπορεί και να πωληθεί.

Αυτό γιατί από τα 32 στρέμματα, τα οικοδομήσιμα και μάλιστα σε περιορισμένους όρους δόμησης είναι μόνο τα 7 στην περιοχή του Ριζαρίου. Συνεπώς όποιος το πάρει πρέπει να θέλει να γίνει… περιβολάρης, δίνοντας εκτός της αγοράς του κτήματος και 1,5 εκατ. φόρο!!!

Τέλος τα περί αγοράς από Τούρκους, επειδή αυτό ακούγεται και γενικά σε αγοραπωλησίες στο νησί, να γνωρίζουμε ότι επειδή δεν έχουν διαλύσει όλα, στις παραμεθόριες επιτροπές λειτουργεί μια επιτροπή, που σ’ αυτήν εκπροσωπείται και το υπουργείο Αμυνας και μόνο με την έγκριση της προχωρά μια αγοραπωλησία.

Η Επιτροπή υπάρχει βεβαίως αλλά δεν συνεδριάζει… συχνά.

 

Ετικέτες: