Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Προμήθεια κλαδοτεμαχιστή αξίας 250.000 ευρώ από τον Δήμο

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 11/10/2017 - 16:04

Χρόνια υπάρχει αυτό το… όνειρο στο Δήμο Χίου αλλά τώρα υλοποιείται.

Το επεσήμανε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης, ενημερώνοντας το Σώμα ότι ο Δήμος θα προμηθευτεί έναν μεγάλο κλαδοτεμαχιστή, αξίας 250.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον Γιώργη Μπελέγρη, θα έχει τη δυνατότητα ξύλα σε ένα φορτηγό χωρητικότητας 40 τόνων αυτά να γίνουν ροκανίδια μέσα σε 5’.

Όπως επεσήμανε και ο Δήμαρχος το μηχάνημα από την αρχή θα κάνει απόσβεση αν σκεφτεί κανείς πόσο κοστίζει σήμερα αυτή η μεταφορά κλαδιών από διάφορα σημεία του νησιού στον Πόδορα.

 

 

Γιώργος Μπελέγρης - Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δ. Χίου - Προμήθεια κλαδομεταχιστή αξίας 250.000 ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Αύριο στη Χίο εκπρόσωποι της Πόλης Σάνκτ Ινγκμπερτ
Τρί, 16/01/2018 - 18:37
Κάδοι βιοαποβλήτων

Οι επαφές του Δημάρχου Μ. Βουρνού στο εξωτερικό έχουν τα αποτελέσματα τους, αφού ως γνωστόν παρακολούθησε την λειτουργία δομών Γερμανικών Δήμων μέσω της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης. Ετσι αύριο επισκέπτονται το νησί μας εκπρόσωποι του Δήμου του Σανκτ Ινγκμπερτ, με πληθυσμό όπως περίπου και η Χίος, οι οποίοι αφού επισκεφθούν διάφορους χώρους ΧΥΤΑ, χώρους μεταφόρτωσης απορριμμάτων, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε θέματα διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απόβλητα από ποτοποιϊες, από το εργοστάσιο χυμών από σφαγεία κ.λ.π. καταλήγουν ή σε δικές τους αποχετεύσεις ή διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, μέθοδοι που στην Γερμανία έχουν καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια!

Ταυτόχρονα με τους ίδιους θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας για διαχείριση απορριμμάτων για έργα οδοποιϊας και άλλα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με αυτό την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί ένα ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που έχουν επεξεργαστεί από κοινού το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Γερμανικό Πανεπιστήμιο IZES.

 

diaheirisi_vioapovliton_kai_me_germaniki._kateythynsi